Serie A: Tulikuuma Higuain laukoo Napolille voiton


Chievo-Atalanta

Viikon takainen voitto Frosinonesta piti Chievon poissa putoamistaistelusta. Jos perään kaatuisi Atalanta, Chievo ehtisi vielä jouluksi sarjataulukon ylemmälle puoliskolle. Lentävien aasien lähihistoria Atalantaa vastaan ei kuitenkaan lupaa hyvää. Chievo ei ole voittanut yhtäkään neljästä edellisestä kohtaamisesta. Atalanta puolestaan on tehnyt kuusi maalia kolmessa viime ottelussaan, joten vierasjoukkue on kovaa valuuttaa sunnuntaina.

Tasapeli+kumpikin joukkue tekee maalin, 4,60

Empoli-Carpi

Carpilla on alla kaksi voittoa ja yksi tasapeli kaikki kilpailut mukaanlukien, joten piskuisen sarjanousijan itseluottamus alkaa nousta. Omissa soi kuitenkin edelleen aivan liian usein, eikä toppari Igor Bjubnicin loppukauden poissaolo auta asiaa.

Carpi on päästänyt 19 maalia seitsemässä vierasottelussa. Näistä otteluista kuudessa on tehty vähintään kolme maalia.

Yli 2,5 maalia, 2,23

AC Milan-Hellas Verona

Milanilla piti tässä vaiheessa olla helppo jakso. Viime viikkoina Rossonerin pelit ovat menneet hyvin, sillä ainoa tappio lokakuun alun jälkeen tuli Juventuksen vieraana. Milan kohtaa vuoden kolmessa viimeisessä ottelussaan Serie A:n jumbokolmikon, joten lisääkin pisteitä oli tarjolla.

Sanomattakin on selvää, että viime viikon maaliton tasapeli Carpin vieraana ei ollut ihan toivotunlainen tulos. Milanin pelaaminen on ajoittain edelleen liian sekavaa, mutta puolustuspeliään ryhmä on tiivistänyt. Kuudessa edellisessä ottelussa Milanin verkkoon on tehty vain kolme maalia. Hellas Verona ei ole koskaan voittanut Milania San Sirolla, ja tällä kaudella Verona ei ole voittanut yhtään ottelua ylipäätään.

Kotijoukkue voittaa päästämättä maaliakaan, 2,00

Napoli-AS Roma

Napolin visiitti sarjakärjessä jäi ranskalaiseksi, sillä taivaansiniset hävisivät viikko sitten Bolognalle. Paniikkiin ei kuitenkaan ole aihetta. Parhaillekin joukkueille sattuu huonoja pelejä, ja torstain 5-2-voitto Legia Varsovasta oli merkki siitä, ettei Partenopei jäänyt tuleen makaamaan. Napoli jatkaa puhtaalla pelillä Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Roman leirissä tilanne on toinen. Alla on viiden ottelun voitoton putki. Keskiviikona BATE Borisovia vastaan Giallorossin esitys oli niin heikko, että omat kannattajatkin buuasivat, vaikka Roma varmisti jatkopaikkansa Mestarien liigassa. Mohamed Salahin paluusta voi olla apua, mutta voittomahdollisuudet vaikuttavat silti heikoilta. Napoli on voittanut yhdeksän edellistä kotiotteluaan, ja Gonzalo Higuain on tuulettanut maalia Stadio San Paololla kahdeksassa peräkkäisessä ottelussa.

Gonzalo Higuain tekee maalin & Napoli voittaa, 2,50

Juventus-Fiorentina

Näiden joukkueiden kohtaamiset ovat olleet viime vuosina Serie A:n yksipuolisimpia. Fiorentina on voittanut Serie A:ssa Juventuksen vain kerran 14 edellisellä yrittämällä. Tällä kertaa Viola on poikkeuksellisessa tilanteessa, sillä Juve on sarjataulukossa sen alapuolella. Fiorentinan pitävä puolustus antaa vastustajalle vain 8,4 laukausta per ottelu, mikä on liigan pienin lukema. Hyökkäyspäässä Fiorentina on tehnyt kahdeksan maalia enemmän kuin Juventus.

Juventus on kuitenkin päässyt iskuun, jos tiistain Mestarien liiga -tappio Sevillalle jätetään laskuista. Kotimaan kentillä Vanha Rouva on voittanut viidesti peräkkäin, ja päävalmentaja Massimiliano Allegri painotti ottelun alla, että Viola-ottelu oli prioriteettilistalla Sevilla-kamppailua korkeammalla.

Puoliaika/lopputulos: 1/1, 2,70