Serie A viikonloppuna


Lauantai

Chievo 2.5, tasapeli 3.1, Sampdoria 2.9

Chievo oli toinen valmentajaansa tiistaina vaihtaneista seuroista. 1-4-nöyryytys Palermoa vastaan riitti ja Domenico Di Carlo sai lähteä. Tilalle tuli Eugenio Corini. Fanien reaktio jäänee vaisuksi. Corini oli Chievossa suosittu pelaaja ja pelasi joukkueessa yli 130 ottelua, mutta hänen valmentajauransa kohokohta on Frosinonen luotsaaminen kahdeksanneksi Italian kolmannella sarjatasolla.

Suuremmat huolet ovat kuitenkin runsaat loukkaantumiset erityisesti hyökkäyspäässä, josta sekä Alberto Paloschi ja kapteeni Sergio Pellissier ovat todennäköisesti sivussa. Sampdorian maalitykki Maxi López puolestaan vapautuu pelikiellosta ja myös Enzo Maresca on mukana. 2,90 on pelikelpoinen vieraskerroin.

Genoa 2.2, tasapeli 3.3, Palermo 3.2

Näyttää silti, että Fabrizio Miccolista saa irti enemmänkin kuin 15-20 minuuttia. Palermon omistaja Maurizio Zamparini sanoi viime kuussa, että 33-vuotiaan hyökkääjän olisi syytä tyytyä jatkossa vaihtomiehen rooliin. Seuraavassa kahdessa ottelussa Miccoli tuli vaihdosta eikä saanut juuri mitään aikaiseksi. Viime sunnuntaina Chievoa vastaan hän palasi avaukseen ja teki hattutempun, joka sisälsi käsittämättömän volleyn.

Miccoli lienee jälleen avauksessa ja valmentaja Gian Piero Gasperini tietysti toivoo, että hyökkääjä olisi vireessä Gasperinin ex-seuraa vastaan. Kävi niin tai ei, yli 2,5 maalin kerroin 1,90 on järkevä poiminta. Kummallakin joukkueella on puutteensa puolustuksessa.

Sunnuntai

AS Roma 1.48, tasapeli 4.2, Atalanta 6.2

Zdenek Zemanin vuoristoratamaassa ei olekaan niin hauskaa kuin Roma-kannattajat muistivat. Toistaiseksi on nähty enemmän ala- kuin ylämäkiä. Kuka tahansa voi hävitä rumasti Juventukselle, mutta hälyttävämpää on se, ettei Roma ole vielä voittanut kotonaan.

Michael Bradley on toipunut loukkaantumisesta kreivin aikaan. Hän voi tuoda keskustaan ryhtiä, mikäli on avauksessa. Atalanta sai kyytiä Torinolta viime viikolla, mutta heittopussi joukkue ei ole: Atalanta on sarjataulukossa AS Roman alapuolella vain pistevähennyksensä takia. Atalantan tuplamahdollisuuskerroin 2,55 kelpaa peleihin.

Catania 2.2, tasapeli 3.15, Parma 3.3

Catania on Serie A:n Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde -joukkue. Nyt edessä on kotiottelu ja Stadio Massiminolla Catania näyttänee parhaan puolensa. Kotisaldo on tappioton, pisteitä kolmesta ottelusta on kasassa seitsemän. Vieraispeleistä joukkueella taas on vain yksi tasapeli.

Sisilialaiset ovat päästäneet kotonaan kolme maalia, vieraissa kahdeksan. Parma ei ole vielä löytänyt tasapainoa hyökkäyspeliinsä Sebastian Giovincon ja Sergio Floccarin lähdön jälkeen. Kotijoukkueen nollapelikerroin 2,80 on antelias.

Fiorentina 1.62, tasapeli 3.65, Bologna 5.5

Alberto Giladrino teki Fiorentinalle viime kaudella vain kaksi liigamaalia ennen siirtoaan Genoaan tammikuussa. Toisen maaleista Gilardino ampui nykyisen työnantajansa Bolognan verkkoon. Pystyykö hän tasoittamaan putit paluuottelussaan Stadio Artemio Franchilla? Jos kerroin on kohdallaan, kohde on houkutteleva. Gilardino on tällä kaudella osunut viisi kertaa viidessä ottelussa.

Pescara 4.0, tasapeli 3.3, Lazio 1.95

Haku on päällä, lukee Pescaran kaduille levitetyissä julisteissa ennen Lazio-ottelua. Toisessa kontekstissa slogan näyttäisi harmittomalta, mutta nyt sillä on paha kaiku, sillä Pescaran ja Lazion kannattajien välinen viha kantaa yli 30 vuoden taakse. Ottelu saa osakseen suuren viranomaisten läsnäolon.

Kentällä Lazion pitäisi hallita ottelua teknisesti heikompaa joukkuetta vastaan, vaikka Pescara onkin voittanut kaksi edellistä kamppailuaan. Lazion kerroin 1,95 ansaitsee vedon.

Siena 6.5, tasapeli 3.9, Juventus 1.52

Juventus sai Mestareiden liigassa tiistaina oppitunnin, kun Shakhtar Donetsk haki Torinosta tasapelin hallittuaan ottelua pitkien jaksojen ajan. Nyt voisi olla rotaation aika, sillä Juventuksella on takana viisi ottelua 17 päivässä. Andrea Pirlon takaiset pelaajat tuskin saavat juuri lepoa tulevan maajoukkuetauonkaan aikana.

Tässä voisi olla tällä kaudella jo Interinkin kaataneen Sienan mahdollisuus kotitasapeliin. Minun valintani on silti alle 2,5 maalia kertoimella 1,90. Kotijoukkue tuskin saa kovin montaa tekopaikkaa.

Torino 1.9, tasapeli 3.35, Cagliari 4.1

Toimiiko kaksi päätä paremmin kuin yksi? Cagliari tietää pian vastauksen, sillä omistaja Massimo Cellino antoi joukkueen vetovastuun Diego Lopezin ja Ivo Pulgan muodostamalle kaksikolle. Kumpikin on seuran ex-pelaaja. Cellino halusi Lopezin valmentajaksi, mutta Lopezilla ei vielä ole riittävää tutkintoa.

Joka tapauksessa kaksikolla on iso työ edessään. Massimo Ficcadentin alaisuudessa Cagliari kokosi vain kaksi pistettä viidestä ottelustaan. Torino ei ole helppo paikka aloittaa. Kotijoukkue on hävinnyt vain kerran tällä kaudella, omiin on mennyt vain neljä palloa kuudessa ottelussa. Kotijoukkueen nollapeli kertoimella 2,25 on hyvä poiminta.

Napoli 1.52, tasapeli 3.85, Udinese 6.5

Moni ihminen ei varmasti lyönyt vetoa sen puolesta, että Udinese voittaa Liverpoolin vieraissa ja PSV pieksee Napolin. Ei kuitenkaan kannata hylätä kaikkia analyysejä siksi, että niin kävi. Oli alusta asti selvää, että Udinese odottaa innolla vierailua Anfield Roadille ja hyvää tulosta sieltä. Napolille taas Serie A on ykkösprioriteetti.

Kotonaan Napoli hallitsee. Napoli on johtanut viittä kuudesta edellisestä kotiottelustaan sekä tauolla että loppuvihellyksen koittaessa. Lyö vetoa saman tempun puolesta kertoimella 2,30.

Paolo Bandini