Serie A: viikonlopun vihjeet


Lauantai

Parma 3.1, tasapeli 3.3, AC Milan 2.25

Milan voitti vihdoin keskiviikkona, mutta olisi väärin olettaa, että kaikki on nyt hyvin. Keskiviikkona kaatunut Cagliari ei ole vielä voittanut tällä kaudella ja pelasi lisäksi viimeiset 15 minuuttia alivoimalla. Vaikka olikin positiivista, että Stephan El Shaarawy osui muitakin kuin Udinesea vastaan, luovuuden puute keskikentällä on hälyttävää.

Parmankin alku on ollut hidas, mutta joukkue on ollut hyvä kotonaan - voitto Chievosta ja tasapeli kovaa Fiorentinaa vastaan. Silmiinpistävin tilasto on kuitenkin joukkueen liigassa keräämät 21 keltaista (ja yksi punainen) korttia neljässä ottelussa - se on liigan korkein lukema. AC Milan on korttipörssin kolmonen, joten veto punaisen kortin puolesta voi kantaa hedelmää.

Sunnuntai

Udinese 1.9 tasapeli 3.55 Genoa 3.7

Aivan kuten AC Milanin voitto Cagliarista ei korjaa kaikkia ongelmia, myös Udinesellä on edelleen vaikeaa viime viikonlopun Milan-voitosta huolimatta. Viikon vierastasapeli torinoa vastaan ei ole häpeä, mutta lopputulos ei kerro kaikkea ottelusta, jossa Torino kolisutteli tolppia kolmesti.

Genoallakin on ongelmansa. Puolustuksessa on aukkoja, mutta Marco Borriellon ja Ciro Immobilen hyvän vireen myötä hyökkäyksessä on tulivoimaa. Genoa voi kohdata Udinesen juuri oikeaan aikaan: friulilaisia saattaa häiritä tulevan torstain vierasottelu Liverpoolia vastaan. 3,70 on harkitsemisen arvoinen vieraskerroin.

Atalanta 2.2, tasapeli 3.25, Torino 3.2

Atalanta-valmentaja Stefano Colantuonolla on menossa mielenkiintoinen viikko: Atalanta on kohdannut kolme Colantuonon entistä joukkuetta viikon sisään. Palermo kaatui, Catanialle Atalanta hävisi. Seuraavana vuorossa on Torino, josta Colantuono lähti, koska ei pystynyt nostamaan joukkuetta Serie B:stä 2009-10.

Tasapeli täydentäisi sarjan, eikä se ole kahden tasaväkisen joukkueen kohdatessa kaukaa haettu skenaario. Itse asiassa kumpikin joukkue sekä tekee että päästää keskimäärin alle yhden maalin ottelussa. Lopputuloksen 0-0 kerroin 8,75 onkin houkutteleva.

Bologna 2.45, tasapeli 3.2, Catania 2.8

Catania ei ole voittanut yhdeksään edelliseen vierasotteluunsa Serie A:ssa, mutta tämä voisi olla hyvä sauma katkaista putki. Sisialaiset ovat aloittaneet kautensa hyvin. Bolognan ainoa voitto taas johtui AS Roman yllättävästä romahduksesta. Francesco Lodi ja Alejandro Gómez ovat hyvässä vireessä, eli vieraskerroin 2,85 kelpaa peleihin.

Cagliari 1.72, tasapeli 3.5, Pescara 4.8

Cagliarin kannalta positiivinen uutinen on se, että tämä ottelu tullaan ainakin todennäköisesti pelaamaan. Viime sunnuntain Roma-ottelu peruuttiin ja Romalle annettiin 3-0-luovutusvoitto, kun Cagliarin omistaja Massimo Cellino uhmasi käskyä, jonka mukaan ottelu olisi pitänyt pelata suljetuin ovin. Cagliari tekee muuttoa Is Arenas -stadionille, jota uusitaan parhaillaan. Se ei läpäissyt viranomaisten turvatarkastuksia kauden aiemmissa otteluissa. Cellino kutsui silti kausikorttilaiset paikalle. Pescara-otteluun stadionille saa sentään päästää rajoitettu 5000 ihmisen yleisö.

Jos se helpottaa Cagliaria, niin sitä tekee myös sunnuntain vastustajan maine. Cagliari on saanut kasaan vain kaksi pistettä, joten ottelu valmentajansa ja parhaat pelaajansa kesällä menettänyttä nousijaa vastaan tulee hyvään paikkaan. Kotivoiton kerroin on kuitenkin turhan alhainen, sillä Cagliari ei ole vielä voittanut liigassa Massimo Ficcadentin alaisuudessa. Lyö Pescaraa tuplamahdollisuudella, kerroin 2,04.

Lazio 1.6, tasapeli 3.7, Siena 5.5

Lazio aloitti kauden täydellisestä, mutta nyt se on hävinnyt kahdesti neljässä päivässä. Vielä ei ole kuitenkaan aika soitella hälytyskelloja. Viime sunnuntain Sampdoria-kotitappiossa oli epäonnea, eikä Lazio tule olemaan viimeinen Napolille vieraissa häviävä joukkue. Siena on kukistanut sekä Interin että Bolognan ja hankkiutunut siten eroon pistevähennyksestään, mutta joukkue on paljolti loistavasti pelanneen maalivahti Gianluca Pegolon varassa. Lazio haluaa palata voittojen tielle keskiviikon tappion jälkeen ja Siena tietää rajansa, joten kumpikin joukkue harkitsee tekemisiään tarkasti. Alle 2,5 maalin kerroin 1,75 kuulostaa järkevältä pelivalinnalta.

Palermo 2.25, tasapeli 3.3, Chievo 3.05

Gian Piero Gasperinin lähtölaskenta lienee jo alkanut. Palermon uusi valmentaja on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan seuran peräsimessä. Hänen edeltäjänsä Giuseppe Sannino sai kenkää kahden tappion ja tasapelin jälkeen. Keskiviikkona tuli lättyyn jopa nousijajoukkue Pescaralta, joten Gasperini tarvitsee kipeästi hyvää tulosta. Kotiottelu neljä viime otteluaan hävinnyttä Chievoa vastaan tulee olemaan paras mahdollisuus aikoihin. Fabrizio Miccolikin saattaa palata avauskokoonpanoon, joten kotivoiton kerroin 2,25 on oikein kelvollinen.

Sampdoria 3.3, tasapeli 3.25, Napoli 2.15

Genovassa kohtaavat kaksi Serie A:n tappiottoman saldon joukkueista. Joukkueiden tavoitteet alkaneelle kaudelle ovat varsin eriävät: Napoli uskoo mestaruussaumoihinsa, Sampdoria tietää, että hyvä alkukausi ei kanna ikuisesti. Maarten Stekelenburgin virhe auttoi tasapeliin keskiviikkona AS Romaa vastaan. Lazion yli jyrännyt Napoli voi olla Sampdorialle liikaa. Napoli ei kuitenkaan yleensä yllä vieraissa kotiotteluidensa tasolle, joten yli 2,5 maalin kerroin 1,95 voi olla parempi haku. Kummankin joukkueen ottelut ovat usein runsasmaalisia.

Inter 2.1, tasapeli 3.25, Fiorentina 3.4

AC Milan voitti keskiviikkona kotona ensimmäistä kertaa tällä kaudella, mutta Interin kohdalla San Siron kirous on voimissaan: viisi ottelua, ei voittoja. Todellisuudessa se kertoo enemmän Interin pelin ailahtelusta kuin osittain synteettisen alustan vaikutuksesta. Joka tapauksessa tiistaina Juventusta kyykyttänyt Fiorentina pystyy hyvinkin jatkamaan Interin kurjuusputkea. Vieraskerroin 3,40 on houkutteleva.