Serie A: viikonlopun vihjeet


Lauantai

AC Milan 1.48, tasapeli 4.0, Chievo 6.25

Odotamme hengitystä pidätellen, mikä ryhmityksen Massimiliano Allegri unelmoi kasaan seuraavaksi. Milanin valmentajan innovatiivinen 3-5-2, jossa oli neljä keskikenttäpelaajaa ja vain yksi nouseva laitapakki ei sytyttänyt seurajohdon sydäntä intohimon liekkeihin. Varapresidentti Adriano Galliani kertoi epäsuotuisan mielipiteensä tiistain Palermo-tasapelin (2-2) jälkeen, mutta sittemmin tilanne on kuulemma rauhoitettu.

Chievo voitti viikolla Pescaran, mutta joutuu tähän otteluun ilman Bostjan Cesaria, Gennaro Sardoa ja alberto Paloschia. Chievo on hävinnyt kaikki kilpailut mukaanlukien 11 edellistä otteluaan AC Milania vastaan, mutta tulosta mieluummin veikkaan, että Stephan El Shaarawy tekee maalin - kuten hän on tehnyt kuudessa Rossonerin seitsemästä viime Serie A -ottelusta.

Sunnuntai

Pescara 3.0, tasapeli 3.3 Parma 2.3

Joukkueiden itseluottamukset eivät voisi enempää erota toisistaan. Pescara piti harjoitusleirin suljettujen ovien takana hävittyään kolmatta kertaa neljään otteluun. Parma on voittanut yhtä monesta ottelusta kolme.

Pescaran valmentajan Giovanni Stroppan tilanne on selvä. Seuran presidentti Daniele Sabatini ilmoitti torstaina, että "joukkueen on voitettava ja pelattava vakuuttavasti". Mutta jos avoimella uhkauksella on jotain vaikutusta, se vain lisää pelaajiston hermostuneisuutta. Stadio Adriaticon lehtereiden synkkä tunnelmakaan ei auta. Peleihin vierasvoitto, 2,30.

Bologna 2.45, tasapeli 3.25, Udinese 2.8

Kesällä Udinese möi Samir Handanovicin, Mauricio Islan ja Kwadwo Asamoahin joitakin mainitakseni. Vuotta aiemmin lähtivät Alexis Sánchez, Gokhan Inler ja Cristián Zapata. Ansio siitä, että joukkue on jotenkin pysynyt kilpailukykyisenä, kuuluu valmentaja Francesco Guidolinille ja kärjen Antonio Di Natalelle. Kolmella kaudella ennen tätä hän ampui 80 liigamaalia. Tällä kaudella hän on osunut kuudesti seitsemässä ottelussa.

Ongelma onkin se, mitä tehdään, kun Di Natale puuttuu. Hänen pelaamisensa sunnuntaina on kirjoitushetkellä kysymysmerkki. Muusta joukkueesta vain kahden maalin Maicosuella on tilillään enemmän kuin yksi maali tältä kaudelta. Bologna on ollut ongelmissa ja hävinnyt neljä viime ottelua, mutta jos Di Natale on todellakin sivussa, tartun tasapelikertoimeen 3,25.

Catania 2.5, tasapeli 3.2, Lazio 2.8

Lazio ei ole yhtä riippuvainen ykköshyökkääjästään kuin Udinese, mutta Miroslav Klosen pelikielto on siitä huolimatta huolenaihe ennen matkaa Catanian vieraaksi. Catanian kotisaldo oli loistava ennen viime viikonlopun kyseenalaista Juventus-tappiota. Ellei lisää tuomarivirheitä ole tulossa, sisilialaisten tukeminen kertoimella 2,50 on kelpo valinta.

Fiorentina 1.6, tasapeli 3.6, Cagliari 5.75

Cagliarin alkukausi oli synkkä - kaksi pistettä kuudesta ensimmäisestä ottelusta ja stadion, jolle fanit eivät päässeet sisään. Yhtäkkiä se näyttää kuitenkin kaukaiselta muistolta. Ivo Pulgan ja Diego Lopezin muodostama uusi valmennuskaksikko on johtanut joukkueen neljään peräkkäiseen voittoon otettuaan pestin vastaan. Samalla Cagliari on kiivennyt jo seitsemänneksi.

Hyvävireinen Fiorentina on kuitenkin iso haaste. Cagliarin putken aikana Fiorentina on menettänyt vain kaksi pistettä. Tuloksen sijaan roposet sille, että Fiorentina pelaa nollapelin (1,90). Niin on käynyt Violan neljässä viime kotiottelussa.

Napoli 1.55, the draw 3.8, Torino 6.0

Myös Napolin riippuvuus yhdestä hyökkääjästä on tullut selväksi viime aikoina. Lukuisista paikoistaan huolimatta Napoli on tehnyt vain yhden maalin kahdessa ottelussa, joista Edinson Cavani on ollut sivussa. Kirjoitushetkellä hänen pelaamisensa Torinoa-vastaan on epäselvää, joten kokoonpanot kannattaa tarkistaa ennen pelipäätöstä. Jos Cavani on sivussa, lapulle Torino ilman tasapelimahdollisuutta (2,40).

Sampdoria 2.25, tasapeli 3.2, Atalanta 3.2

Kuntopuntari ei näytä Sampdorian kohdalla hyvältä. Siitä selviää, miksi hyvä alku on kääntynyt synkkään putoamiseen kohti pohjaa. Ciro Ferraran suojatit ovat hävinneet viidesti peräkkäin, edellinen voitto on syyskuun puolivälistä. Pescaran tavoin myös Sampdoria on pitänyt suljettua harjoitusleiriä ennen viikonlopun ottelua, mutta toisin kuin Pescara-kollegalla, Ferraralla on seurajohdon julkinen tuki takanaan. Atalanta voi olla isännille oiva lääke. Vierasjoukkue on parantanut yleisesti, mutta vieraissa se on tehnyt viidessä ottelussa vain kolme maalia. Sampdorian nollapelin kerroin on 2,55.

AC Siena 2.2, tasapeli 3.25, Genoa 3.2

Gigi Del Nerin alku Genoan valmentajana ei ole ollut helpoimmasta päästä. Sarjaohjelma heitti vastaan AC Milanin ja Fiorentinan kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Näiden peräkkäisten tappioiden jälkeen joukkueella on paineita saada edes kunniallinen tulos Siena-ottelusta. Ilman kuuden pisteen vähennystä Siena olisi tasapisteissä Genoan kanssa. Genoa on tehnyt kotonaan vain neljä maalia, Genoa vieraissa saman verran. Vetoihin siis alle 1,5 maalia, kerroin 2,90.

AS Roma 1.55, tasapeli 4.0, Palermo 5.75

Mitä voi enää sanoa AS Romasta, joka kuluneen viikon aikana on hävinnyt 2-3 sekä Udineselle että Parmalle tehtyään itse avausmaalin? Ainakin Giallorossi on hyvässä seurassa - Palermo oli tiistaina AC Milania vastaan 2-0-johdossa 20 minuuttia ennen loppua, mutta joutui tyytymään tasapeliin.

Palermo on saanut tällä kaudella vieraista vain kaksi pistettä ja tehnyt vain yhden maalin. Roma on kuitenkin niin hyvä hukkaamaan johtoja, että kaikki on mahdollista. Lapulle Palermo tuplamahdollisuudella, kerroin 2,40.

Paolo Bandini