Serie A: viikonlopun vihjeet


Lauantai

Juventus 1.5, tasapeli 4.0, Lazio 6.7

"Profeetaksi" kutsuttu mies jakoi visionsa seuraajiensa kanssa torstaina. "Kaksi viikkoa sitten olisin sanonut, että Juventus on voittamaton", kertoi Lazion brassipelintekijä Hernanes. "Mutta kun Inter voitti Torinossa, jokin meni alitajunnassa rikki. Nyt kaikki alkavat uskoa, että voimme voittaa siellä."

Viime aikojen perusteella se on paljon pyydetty. Lazio ei ole voittanut Juventusta Serie A:ssa sitten vuoden 2003. Lazio on kuitenkin tehty eri aineksista kuin usealla viime kaudella. Joukkue on viidentenä sarjassa ja itseluottamus on huipussaan viime viikon derbyvoiton ansiosta. On vaikea kuvitella Juven häviävän kahta kotiottelua peräkkäin, mutta arvokkaammat pelivalinnat löytyvät Lazion puolelta: lapulle Lazio tuplamahdollisuudella, 2,55.

Napoli 1.85, tasapeli 3.5, AC Milan 4.2

Silvio Berlusconi kävi henkilökohtaisesti Milanin harjoituksissa tsemppaamassa joukkojaan tulevia tärkeitä otteluita silmälläpitäen. Huono uutinen Rossonerin kannalta on se, että viimeksi kun omistajat piipahtivat Milanellossa viime vuoden lokakuussa, seuraava ottelu päättyi 0-2-tappioon Juventukselle. Milanilla menee huonosti, ja kaikkein viimeisimpänä se tarvitsi reissua San Paololle - stadionille, jossa Napoli on voittanut seitsemän tämän kauden kahdeksasta ottelustaan kaikki kilpailut mukaanlukien. Ainoa tasapelikin johtui Salvatore Aronican Torino-ottelun loppuhetkillä tekemästä käsittämättömästä yksilövirheestä. Edinson Cavani on kunnossa ja vireessä, joten kotivoitto menee peleihin.

Sunnuntai

Bologna 2.3, tasapeli 3.05, Palermo 3.2

"Olemme hankkineet uudet Sergio Agüeron", julisti Palermon presidentti Maurizio Zamparini kesällä hankittuaan Paulo Dybalan Instituto de Córdobasta. Viime sunnuntain avausottelussa pelaaja alkoi lunastaa presidentin suuria puheita tekemällä molemmat maalit 2-0-voitossa Sampdoriasta. Dybalasta tuli sisilialaisseuran kaikkien aikojen nuorin Serie A -maalintekijä. Häntä kannattaa harkita maalintekijäveikkauksessa tälläkin kertaa. Bologna on hävinnyt kuudesta viime ottelustaan viisi.

Catania 1.8, tasapeli 3.35, Chievo 4.5

Catanian kotisaldo olisi tappioton ilman Juventus-tappion sangen eriskummallista tuomarointia. Edellisessä kotiottelussa Stadio Angelo Massiminolla kaatui Lazio 4-0. Lapulle kotikerroin 1,80. Chievo on hävinnyt kaikki viisi tähänastista vierasotteluaan.

Fiorentina 1.55, tasapeli 3.7, Atalanta 6.5

Kaksi hyvävireistä joukkuetta kohtaa Stadio Artemio Franchilla. Fiorentina on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi, Atalanta viidestä viime ottelustaan neljä. Vincenzo Montella on saanut ansaitusti kehuja siitä, että Viola on neljäntenä 12 ottelun jälkeen. Yhtä ansaittua olisi myös kehua Stefano Colantuonoa siitä, että Atalanta on kuudentena kahden pisteen vähennyksestään huolimatta.

Vaisusti aloittanut Germán Denis näytti löytäneen parhaan vireensä, kun hän nakutti kaksi maalia Atalantan 3-2-voitossa Interistä viime viikolla. Atalanta ei kuitenkaan ole maalirikas joukkue ja Fiorentina on päästänyt tällä kaudella kotonaan vain kaksi maalia. Laitan peleihin Fiorentinan nollapelin kertoimella 2,10.

Inter 1.52, tasapeli 3.8, Cagliari 6.75

Kaikki putket päättyvät joskus. Vaikka Interin 10 ottelun voittoputki katkesi äkillisesti viime viikon Atalanta-tappioon, ei ole mitään syytä olettaa, että joukkue heittäisi aiemman hyvän työnsä kaivoon. Rodrigo Palacio on ottamassa kesän parhaan hankinnan arvonimeä itselleen. Hän on tehnyt seitsemän maalia yhtä monessa ottelussa kaikissa kilpailuissa. Hänen nimensä menee maalintekijäveikkaukseen nytkin.

AC Siena 1.75, tasapeli 3.4, Pescara 4.85

Sarjajumbo kohtaa sarjan huonointa jalkapalloa pelaavan joukkueen. Pescara on sijalla 16, vaikka se on tehnyt vähiten ja päästänyt jaetusti eniten maaleja Serie A:ssa. Siena on viimeisenä pistevähennyksen seurauksena. Joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet pääsarjassa eikä olisi hullumpi ratkaisu lyödä vetoa sen puolesta, että ainakin jompikumpi lähtee keväällä sarjaporrasta alemmas. Siena on tehnyt kotiotteluissaan keskimäärin 0,83 maalia per ottelu, Pescaran vieraskeskiarvo on 0,6. Alle 1,5 maalia on järkevä poiminta kertoimella 3,05.

Udinese 2.05, tasapeli 3.25, Parma 3.65

Antonio Di Natale jatkaa yhden miehen sotaansa ikääntymistä vastaan. Di Natalen kuusi maalia viidessä viime ottelussa lienee suurin syy sille, että Udinese on turvallisesti keskikastissa hengettömistä esityksistä huolimatta. Parma on yhden sijan ja yhden pisteen verran ylempänä, mutta joukkue on voittanut vain kerran kymmenellä viime visiitillään Stadio Friulille. Vain Torino on pelannut yhtä monta tasapeliä kuin Udinese. Tasapelikerroin 3,25 kutittelee myös tällä viikolla.

Sampdoria 2.4, tasapeli 3.1, Genoa 3.1

Derby della Lanterna palaa Sampdorian nousun myötä Serie A:han yhden vuoden tauon jälkeen. Ottelusta tulee valitettavasti todennäköisemmin synkkää jyräämistä kuin jalkapallon juhlaa. Sampdorian seitsemän ottelun tappioputki on seuraennätys ja tunnelma seurassa on synkkä. Kun joukkue palasi tappiollisesta Palermo-vierasottelusta, lentokentällä oli vastassa noin 50 fania, jotka yrittivät estää joukkueen bussin lähdön parkkipaikalta. Pienempi porukka ilmestyi keskiviikon harjoituksiin soihtujen ja asennetta vaativan kyltin kera.

Mutta Genoakin on surkeassa vireessä viiden ottelun tappioputkessa. Joukkue toivoo lokakuun puolivälistä asti nilkkavaivasta kärsineen Marco Borriellon palaavan kokoonpanoon. Marco Rossi saattaa myös olla pelikunnossa. Vihjeeni on kuitenkin yli 2,5 maalia, sillä kummankin joukkueen puolustaminen on surullista.

Maanantai

AS Roma 1.6, tasapeli 4.2, Torino 4.8

Edes Sampdorialla tai Genoalla ei ole puolustuspäässä yhtä paljon ongelmia kuin Romalla. Roma on sarjassa Torinoa edellä vain siksi, että se sai lahjavoiton Cagliarilta. Roma on suosikki, mutta tällä vieraskertoimella on viisasta lyödä Torinon voittoa. Roma on ollut riittävän vaikeasti ennustettava, jotta sen tappiota voi haistella käytännössä minä viikonloppuna tahansa.

Paolo Bandini