Serie A: viikonlopun vihjeet


Lauantai

Chievo 2.15, tasapeli 3.2, Palermo 3.4

Kun Palermo viimeksi voitti vierasottelun, Balotelli oli vaipoissa, jalkapallot tehtiin sianrakoista ja Augustus Caesar oli Rooman keisari. Liioittelin ehkä hieman ja muuntelin aikakausia hieman isommallakin kädellä, mutta sisilialaiset eivät oikeasti ole voittaneet vieraissa sitten huhtikuun. Itse asiassa Palermo ei ole voittanut missään sitten marraskuun. Kotivoitto.

AS Roma 3.2, tasapeli 3.25, Juventus 2.2

Se siitä Celticin kotiedusta. Olit mitä mieltä tahansa Juventuksen tavasta pelata kulmapotkunsa, Vanhan Rouvan tiistainen voitto Skotlannin mestarista Glasgow'ssa oli selvä. Nyt ainoa kysymys kuuluu, paikkaako voiton aiheuttama noste väsymyksen. Edessä on toinen hankala vierasottelu viiden päivän sisällä.

Roman väliaikaisvalmentaja Aurelio Andreazzoli ei saanut parasta mahdollista alkua, kun Roma hävisi viime viikolla Sampdorialle 1-3. Lisää kohinaa aiheutti se, että manageri kritisoi seuraikonia, Francesco Totti ei antanut Romalle tuomittua pilkkua. Roman avauskokoonpano on niin laadukas, että peli saattaa parantua milloin tahansa, mutta näin epävakaassa tilanteessa liputan vierasvoiton puolesta.

Sunnuntai

Catania 2.05, tasapeli 3.25, Bologna 3.65

Aiemmat keskinäiset kohtaamiset eivät puhu Catanian puolesta. Joukkue on hävinnyt Bolognalle neljästi peräkkäin, viimeksi syyskuussa vieraissa 0-4. Näistä otteluista kolmessa sisilialaispelaaja on lentänyt ulos, joten tämän viikonlopun tärkein teema olisi kaiketi pitää 11 miestä kentällä. Catania on edelleen yksi liigan parhaista kotijoukkueista. Se on ottanut 26 pistettä 12 ottelustaan Stadio Angelo Massiminolta, joten valintani on kotivoitto.

Genoa 2.4, tasapeli 3.2, Udinese 2.9

Näiden joukkueiden kohtaaminen Genoassa päättyi tasapeliin viimeksi 1989. Otteluissa nähdään usein myös paljon maaleja. Viidessä edellisessä keskinäisessä kamppailussa Stadio Luigi Ferrarisilla on tehty 21 maalia. Yli 2,5 maalin kerroin onkin komea 2,05.

Napoli 1.4, tasapeli 4.5, Sampdoria 7.5

Fedele Limone tuuraa toimintakiellossa olevaa Sampdoria-valmentaja Delio Rossia. Vielä on epäselvää, kuka ottaa vastuun kansainvälisten käsimerkkien näyttämisestä vaihtopenkin ohittaville vastustajille. Rossin temput sikseen, Sampdoria on ollut hyvässä vireessä ja hävinnyt tämän vuoden puolella vain yhden ottelun. Valitettavasti matka Napoliin on jo hankalampi urakka. Edessä on tämän vuoden toistaiseksi vaikein ottelu.

Napoli kärsi tappion Eurooppa-liigassa Viktoria Plzenille, mutta tähän otteluun se tulee ykkösmiehistöllään. Toisaalta kotikerroin ei ole kovinkaan arvokas ja vieraiden Mauro Icardin maalikerroin 5,25 on houkutteleva. Huhuissa Interiin yhdistetty 19-vuotias on ampunut seitsemän maalia kuudessa viime ottelussaan ja osoittanut pystyvänsä hyviin esityksiin isoilla kentillä. Maaleista kaksi syntyi Torinossa, kun Sampdoria yllätti Juventuksen.

Pescara 2.9, tasapeli 3.25, Cagliari 2.4

Pescara on ollut uhmakkaan vaikeasti ennustettava joukkue tällä kaudella. Se häviää useammin kuin voittaa, mutta kaivaa hyviä tuloksia, kun sitä vähiten odottaa. Esimerkiksi käy viime kuun 2-0-vierasvoitto Fiorentinasta. Cagliari pelasi viimeksi hienosti Milania vastaan ja oli jopa epäonnekas, että lopputulos oli vain 1-1-tasapeli. Daniele Conti, Daniele Dessena ja Davide Astori ovat kuitenkin pelikieltojen takia sivussa, joten tästä ottelusta tulee vaikeampi. Kotivoiton kerroin vetää siis puoleensa.

Torino 2.1, tasapeli 3.2, Atalanta 3.55

Angelo Ogbonna palaa Torinon puolustukseen oltuaan kaksi kuukautta sivussa tyräleikkauksen jäljiltä. On tosin sanottava, ettei joukkue ole liikoja ikävöinyt miestä. Giampiero Venturan suojattien puolustuspeli on tilastojen mukaan neljänneksi parasta koko liigassa. Mestareiden liigan paikasta haaveileva Lazio on päästänyt vain yhden maalin vähemmän, Inter ja Fiorentinakin vain kaksi maalia Torinoa vähemmän. Atalanta on jäänyt maaleitta viisi kertaa kauden 12 vierasottelussaan, joten kotijoukkueen nollapeli saa pelin kertoimella 2,40.

Fiorentina 2.05, tasapeli 3.35, Inter 3.55

Inter nappasi hienon voiton Cluj'sta Mestareiden liigassa, mutta huomion vei Diego Militon polvivamma. Tietojen mukaan ristisidevamma on niin vakava, että hyökkääjän koko ura voi olla vaarassa. Milito on ollut joukkueen ykköspyssy, vaikka mies on jo aiemmin joutunut jättämään muutamia pelejä väliin. Interillä tulee miestä ikävä, sillä joukkueen muut hyökkääjävaihtoehdot - Rodrigo Palacio ja Antonio Cassano - viihtyvät hieman alempana.

Toisaalta Fiorentina ei ole pelannut tämän vuoden puolella niin hyvin, että näinkin alhainen kotikerroin olisi perusteltu. Viola ei ole myöskään voittanut Interiä 15 viime kohtaamiseen kaikki kilpailut mukaanlukien. Tasapeli voi olla oikea valinta.

Maanantai

AC Siena 3.0, tasapeli 3.0, Lazio 2.5

Lazio on voittanut liigassa, Italian cupissa ja Euroopassa vain yhden seitsemästä viime ottelustaan, mutta torstain vierasottelu Borussia Mönchengladbachia vastaan oli päättäväisyyden oppitunti. Vladimir Petkovicin miehiä vastaan tuomittiin kolme rangaistuspotkua ja yksi taivaansinisistä lensi ulos, mutta joukkue teki silti lisäajalla tasoitusmaalin. Miroslav Klosen loukkaantumisesta huolimatta Lazio taistelee hienosti. Uskon, että joukkueen peli palaa raiteilleen Siena-voitolla. Kotijoukkue olisi ilman pistevähennystäänkin sijalla 17.

Lyö vetoa Serie A:sta täällä.