Siirtohuhut: Arsenal kääntää katseensa portugalilaistähteen


Keskustelupalstoilla

Sunderland on viimeisin seura, joka on yhdistetty vapaana agenttina Chelsean jättäneeseen Samuel Eto'on.

Analyysi: Kelvollisen jakson Chelseassa pelannut Eto'o haluaisi jäädä Englantiin. 33-vuotias pelaaja haluaa kuitenkin kahden vuoden sopimuksen. Pääseekö Sunderland asiasta sopuun, kun West Ham ei päässyt?

Tabloideissa

Atletico Madrid haluaa Manchester Unitedista sekä Javier Hernandezin että Shinji Kagawan.

Analyysi: Hernandezin Atletico-siirrosta on huhuttu pitkin kesää. Seura ottaa kuitenkin ison riskin, jos se uskoo Chicariton täyttävän Diego Costan jättämän aukon. Kagawa ei puolestaan ole päässyt Old Traffordilla odotetulle tasolle. 31,5 miljoonan euron maksaminen kaksikosta olisi riskialtis ratkaisu.

Hakekaa pois

Puolustaja Thomas Vermaelen ei suostu keskustelemaan jatkosopimuksesta Arsenalin kanssa. Belgialainen yrittää tällä tavoin juntata läpi 10 miljoonan punnan (12 miljoonan euron) siirtonsa Manchester Unitediin.

Analyysi: On melko selvää, että Arsenal-manageri Arsene Wengerillä ei ole enää käyttöä Vermaelenille. Unitedin lisäksi myös Barcelona ja Napoli ovat kiinnostuneita, joten Vermaelen lähtee seurasta kaikella todennäköisyydellä. Vermaelenin sopimus päättyy ensi kesänä, ja jos Arsenal ei myy nyt, se saattaa menettää pelaajan ilmaiseksi vuoden päästä.

Neuvottelut käynnissä

Sami Khediran palkkapyyntö (190 000 euroa viikossa) sai Arsenalin kavahtamaan, joten lontoolaisseura on iskenyt katseensa Sporting Lissabonin keskikenttäpelaaja William Carvalhoon.

Analyysi: Carvalho ansaitsee tällä hetkellä noin 5 000 euroa kuukaudessa, joten on helppo nähdä, miksi Arsenal hankkisi ennemmin 22-vuotiaan lupauksen kuin rikkoisi säästöpossun saksalaistähden takia. Arsenalin strategia hankkia lupauksia valmiiden tähtien sijaan on viime vuosina käynyt ajoittain kalliiksi, mutta tässä tapauksessa ratkaisu olisi järkevä.

Kaupat (melkein) tehty

Villarreal-toppari Mateo Musacchion 17 miljoonan punnan (21,4 miljoonan euron) siirron Tottenhamiin arvellaan olevan lähellä varmistumista.

Analyysi: Spurs-manageri Mauricio Pochettino on tehnyt kaiken oikein tässä siirtoikkunassa ja hankkinut kaivattu vahvistusta puolustuspäähän. Argentiinalainen Musacchio seuraa Eric Dieriä ja Ben Daviesia White Hart Lanelle. Tämä antaa Michael Dawsonille ja Lazion havittelemalle Younes Kaboulille mahdollisuuden vaihtaa maisemaa.