Skotlannin jalkapallon viikonloppuvihjeet


CELTIC-INVERNESS

Jos Invernessin putki, joka nosti joukkueen pisteen päähän Celticistä, oli vaikeasti ennustettavissa, niin putken päättyminen tapahtui täysin uskomattomalla tavalla.

Terry Butchersin hyvävireinen miehistö nousi kertaalleen jopa toiselle sijalle. Caley Thistlen odotettiin laittavan Motherwellin lujille viime sunnuntaina. Toisin kävi, sillä vierasjoukkue haki ylängöltä kolme pistettä sensaatiomaisella 5-1-voitolla.

Jotta Inverness voisi hyödyntää Celticin otteluruuhkan, Andrew Shinnien tulee esiintyä hyvin. Jotkut ovat jo ehtineet julistaa Shinnien olevan liigan paras pelaaja. Invernessin voittokerroin on 9,50.

Celticin suorituksia Valioliigassa on syönyt paljon puhuttu Mestareiden liiga -krapula. Celtic on ottanut vain kahdeksan pistettä niistä seitsemästä ottelusta, jotka on pelattu heti europelin jälkeisenä viikonloppuna. Viimeisen tahran aiheutti St Johnstone, joka nappasi 1-1-tasapelin vain neljä päivää sen jälkeen, kun Celtic voitti Barcelonan.

Tiistaina Celtic hävisi Lissabonissa Benficalle, mikä siirtää ratkaisun Mestareiden liigan jatkopaikasta lohkovaiheen viimeiselle kierrokselle. Neil Lennonin on kuitenkin huolehdittava siitä, että tuloksia tulee europelien ohella myös kotimaassa. Nuori Tony Watt, joka teki voittomaalin Barcaa vastaan, on tehnyt maalin kahdessa kolmesta viime liigaottelustaan ja pitänyt joukkuettaan ajoittain pystyssä. Ne maalit tulivat kuitenkin tasapeleissä, jotka Celtic pelasi Mestareiden liiga -ottelun jälkeen. Tasapelitrendin jatkumisen kerroin on 6,00.

HIBERNIAN-ABERDEEN

Jos tämä ottelu olisi pelattu viikko sitten, vastakkain olisivat ollert liigan kuntopuntarin kärkijoukkueet. Hibernianin tulosputki oli nostanut ryhmän kärkikahinoihin, Aberdeen oli hävinnyt 13 ottelustaan vain kaksi ja noussut myös kärjen tuntumaan. Viime viikolla kummankin joukkueen putki kuitenkin katkesi tylysti. Tämä ottelu saattaa silti heittää vastakkain liigan kaksi kovavireisintä pelaajaa.

Leigh Griffithsin maaliputki (12 maalia yhtä monessa ottelussa) päättyi viime viikolla miehen ex-seura Dundeen vieraana. Monet tosin uskovat Griffithsin pelaavan vajaakuntoisena kahden viikon takaisessa St Mirren -ottelussa saamansa vamman jäljiltä. 

Hibernian hävisi viime viikolla Dundeelle 1-3, mutta Hibs ei ole edelleenkään jäänyt yhdessäkään ottelussa maaleitta sitten avauskierroksen Dundee United -tappion. Veto sille, että Hibs tekee maalin, tuntuu melko turvalliselta: kerroin 1,28.

Donsin Niall McGinnin maaliputki päättyi myös entistä seuraa vastaan, kun Aberdeen hävisi Celticille 0-2. Pohjoisirlantilainen haluaa kuitenkin Hibsiä vastaan näyttää jälleen, että Skotlannin liiga on hänelle liian helppo. McGinn on tehnyt kuusi maalia liityttyään seuraan kesällä. Itse asiassa Celtic-tappio oli ensimmäinen kerta sitten syyskuun, kun Craig Brownin miehet jäivät maaleitta. Näiden joukkueiden otteluissa on siis keskimäärin tehty yli kolme maalia per ottelu. Yli 2,5 maalin kerroin on 2,50.

MOTHERWELL-HEARTS

Motherwell purki vihdoin turhautumisensa seitsemän ottelun ja vain yhden voiton jälkeen ja murskasi kovavireisen Invernessin viime viikolla peräti 5-1.

Michael Higdon ja Henrik Ojamaa näyttävät taas löytäneet maalijyvänsä. Viimeksimainittu teki kauden ensimmäisen maalinsa. Jamie Murphy on myös ravistanut selästään apinan, joka ei päästänyt Murphya kauden avausmaalinsa tekoon ennen marraskuuta.

Tasaisessa keskikastissa Motherwell nousi Inverness-voitolla neljä sijaa ylemmäs neljänneksi ja on nyt vain pisteen jäljessä Aberdeenia. Motherwellin voittokerroin on 2,30.

Heartsin ongelmat sekä kentällä että sen ulkopuolella saivat helpotusta viime viikolla. Britannian verottaja suostui siirtämään päivämäärää, jolloin edinburghilaisseuran on maksettava 450 000 punnan veropaukku ja joukkue voitti St Mirrenin 1-0.

Voitto osoitti sen, että jos Hearts on menestyäkseen tällä kaudella, sen tarvitsee esiintyä edukseen omassa päässä. Joukkueen hyökkäysvaihtoehdot ovat rajalliset. Heartsin nollapelikerroin on 3,35.

PARHAAT VEDOT

Celtic johtaa Invernessiä tauolla 1-0, 3,25
Hibernian ja Aberdeen pelaavat tasan, 3,20
Motherwell pitää nollan Heartsia vastaan, 2,85

Graham Ruthven