Skotlannin Valioliiga: Celtic viettää maalijuhlia Edinburghissa


HIBERNIAN-CELTIC
Hibernianin mestaruus ei ehkä koskaan ollut kovinkaan realistinen skenaario, mutta Hibsin osalta mestaruustaisto on nyt käytännössä ohi. Joukkue johti Valioliigaa juuri viime kuussa, mutta sittemmin seitsemästä ottelusta on jäänyt käteen vain yksi piste. Nyt kakkossijalle on matkaa jo viisi pistettä ja Celtic on 12 pisteen karkumatkalla. Vielä muutama viikko sitten Celtic oli Hibsin pahin kilpailija.
Wolverhampton-laina Leigh Griffithsin vireen kääntyminen laskuun on ollut kova isku. 22-vuotias hyökkääjä on maalannut vain kerran yllä mainitun putken aikana. Ennen sitä Griffiths teki kahdeksan maalia seitsemässä ottelussa. Kärkipari Eoin Doyle on yrittänyt lieventää iskua tekemällä neljä maalia kolmeen viime otteluun. Ne osumat eivät kuitenkaan ole riittäneet oman pään töppäilyjen paikkaamiseen. Kerroin sille, että Pat Fenlonin suojatit voittavat ensimmäistä kertaa sitten marraskuun, on 8,00.
Ensi kertaa tällä kaudella Celticin ja muiden joukkueiden ero on sen suuruinen kuin elokuussa ennakoitiin. Helpohko 2-0-voitto sarjajumbo Dundeesta tiesi sitä, että Celticin ja Invernessin väliin mahtuu jo seitsemän pistettä. Celtic on lisäksi pelannut yhden ottelun vähemmän. Gary Hooper ja Georgios Samaras ovat esittäneet otteita, joihin useimmilla liigan joukkueilla ei ole kykyjä.
Mestareiden liigan tauko näyttää terävöittäneen Neil Lennonin miesten keskittymistä olennaiseen. Joukkue on voittanut liigassa viisi ottelua peräkkäin, ajanjakson maaliero on 15-1. Celticin 3-0-voiton kerroin on 11,50.
MOTHERWELL-KILMARNOCK
Kun skottiliigan kakkossija vapautui kilpailulle Rangersin pudottamisen myötä, useimmat uskoivat Mothewellin olevan suosikki viemään hopeat. Vuodenvaihteen lähestyessä joukke alkaa vihdoinkin lunastaa odotuksia.
Tapaninpäivän voitto Aberdeenista nosti Stuart McCallin joukot tasapisteisiin Invernessin kanssa. Seitsemästä viime ottelusta on kertynyt 16 pistettä. Motherwellin hyökkäystrio on vihdoinkin löytänyt saman maalivireen, joka nosti joukkueen viime kaudella kolmanneksi. James Murphy on osunut neljästi kolmessa viime ottelussa, Michael Higdon kolmesti viiteen otteluun. Yli 3,5 maalin kerroin on 2,85.
Kilmarnock-manageri Kenny Shielsin toimitsijakiellon aikana Kilmarnock on ottanut seitsemän pistettä kolmesta viime liigaottelustaan. Keskikentän Liam Kelly näyttää teknisillä suorituksillaan, miksi hän oli viimeksi skottimaajoukkueen mukana. Heartsia vastaan Kelly ampui voittomaalin rankkarista. Hyökkääjät Paul Heffernan ja Cillian Sheridan ovat olleet erittäin vaarallisia. Etenkin jälkimmäisen peli on ollut poikkeuksellisen hyvää. Kilmarnockin voittokerroin on 4,00.
ROSS COUNTY-HEARTS
Ross County ei ollut voittanut kertaakaan kahdeksaan otteluun, joten manageri Derek Adams oli taatusti helpottunut, kun tapaninpäivän retkestä Hibernianin vieraaksi oli tuomisina kolme pistettä.
Voitto tuli niillä aseilla, joilla Staggies kasasi hienon tappiottoman putken aiemmin tällä kaudella. Takalinjat pysyivät tiiviinä ja joukkue satsasi vastahyökkäyksiin. Sittemmin puolustuspelin päättäväisyys katosi ja County päästi 18 maalia setisemässä ottelussa. Keskiviikon nollapeli Hibsiä vastaan oli joukkueelle vasta toinen kauden avauskuukauden jälkeen. Adams myönsikin, että joukkueen on puolustettava samalla tavalla aiempaa useammin, jotta joukkue voisi pitää putoamisviivan loitolla. Toisen peräkkäisen nollapelin kerroin on 3,70.
Heartsilla on ollut läpi kauden ongelmia viimeistelyssä. Nyt manageri John McGlynn näyttää kuitenkin löytäneen toimivan ratkaisun, vaikka tapaninpäivänä Kilmarnockia vastaan osumia ei nähtykään. Gordon Smithin, Ryan Stevensonin ja John Suttonin yhteispeli on löytämässä uomiaan. Ennen keskiviikon ottelua kolmikko masinoi neljä osumaa kahteen peliin. Heartsin taukojohdon kerroin on 2,70.
PARHAAT VEDOT
Celtic tekee Hiberniania vastaan maalin kummallakin puoliajalla, 2,15.
Motherwell voittaa Kilmarnockin 2-0, 10,00.
Ross County voittaa Heartsin, 3,30.
Graham Ruthven