Skottifutis: Celtic venyttämään sarjajohtoa Heartsia vastaan


CELTIC-HEARTS

Celtic aloitti joulukuun ottamalla täydet 12 pistettä, joten vuodenvaihteen alla tullut 0-1-tappio Hibernianille oli yllätys. Celtic kasvatti sarjajohtonsa jo 10 pisteeseen, mutta ensimmäinen tappio yhdeksään otteluun katkaisi hyvän putken.

Celticin puolustuksella oli ongelmia Hibsin suoraviivaista pelityyliä vastaan. Juuri pitkä pallo vapautti Leigh Griggithsin ottelun ainoan maalin tekoon.

Celticillä oli epäonneakin, kun se ei saanut loppuvaiheissa tasoitusta aikaiseksi. Sekä Gary Hooperilla että Paddy McCourtilla oli tekopaikat, mutta Neil Lennoin miehistö oli kokonaisuudessaan pettymys. Se on huolenaihe Lennonille, joka juuri vähän aikaa sitten kertoi tyytyväisyydestään siihen, että joukkue on keskittynyt täysin kotiliigaan Mestareiden liigan ollessa tauolla. Celticillä on edelleen yhdeksän pisten kaula sarjakakkosena olevaan Invernessiin. On erittäin epätodennäköistä, että se menettäisi kaulansa ennen toukokuuta. Aidon haastajan muuttuminen on joka tapauksessa silti vaikeuttanut Celticin keskittymistä kotimaiseen pääsarjaan.

Celtic on kuitenkin pitänyt viisi nollaa kuudessa viime ottelussa kaikki kilpailut mukaanlukien. Joukkueen nollapelikerroin on 1,78.

Heartsin uusi, Gordon Smithin, Ryan Stevensonin ja John Suttonin muodostama hyökkäys on tuonut hieman apua joukkueen maalintekovaikeuksiin. Edellisen liigaottelun 0-1-tappio Kilmarnockille pysäytti kuitenkin hyvän putken, jonka aikana Jambos otti seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta ja ampui kuusi maalia.

Heartsin vaarallisuus huomioonottaen yli 2,5 maaliakin on kelpo pelivalinta kertoimella 1,65.

HIBERNIAN-DUNDEE

Hibernianin ensimmäinen liigavoitto Celticistä sitten vuoden 2008 nosti joukkueen vain kolmen pisteen päähän himotusta kakkossijasta.

Leigh Griffiths teki ensin 10 maalia yhdeksään otteluun ja pelasi sittemmin kuusi peliä ilman osumia. Celticiä vastaan 22-vuotias ampui kuitenkin pallon Hoops-veskari Fraser Fosterin selän taakse ja palasi maalitilastoihin. Hibsin manageri Pat Fenlon teki tällä viikolla kovan tempun pidentämällä Wolverhampton-kärjen lainasopimusta jatkumaan kauden loppuun saakka. Wolves antoi Stale Solbakkenille potkut, joten näytti todennäköiseltä, että Griffiths kutsuttaisiin takaisin emoseuraansa.

Hibernian on johtanut vain yhtä kahdeksasta viime ottelustaan tauolla. Kerroin Hibsin taukojohdolle on 2,00.

Dundee on hävinnyt viisi otteluaan putkeen ja voittanut viimeksi juuri Hibernianin 3-1 marraskuussa. Barry Smithin miesten on alettava välittömästi kuroa eroaan muihin umpeen, mikäli Dundee haluaa välttää pikaisen paluun alemmalle sarjaportaalle. Monet kuitenkin epäilevät joukkueen tason riittävyyttä.

Dundeen 3-1-voiton kerroin on 46,00.

INVERNESS-ABERDEEN

Rangers ei kilpaile Skotlannin mestaruudesta Celticiä vastaan tänä vuonna, mutta romahtaneen jätin vaikutus tuntuu pääsarjassa edelleen. Ex-Rangersit Terry Butcher ja Stuart McCall johtavat kilpailua sarjan kakkossijasta Invernessin ja Motherwellin peräsimessä.

Erityisesti Butcherin luotsaama Inverness on ylittänyt odotukset tällä kaudella. Billy McKayn ja Andrew Shinnien kaltaisten pelaajien esitykset kertovat managerin kyvyistä tunnistaa ja jalostaa lahjakkuuksia. Caley Thistle ei ole hävinnyt seitsemään edelliseen liigaotteluun. Putkensa aikana se piipahti jopa tasapisteissä Celticin kanssa.

Invernessin ensimmäinen tappio sitten marraskuun on tarjolla kertoimella 2,80.

Aberdeenin manageri Craig Brown sanoi viime kesänä haluavansa kesän siirtoikkunasta joukkueeseen maalivainua ja energiaa. Tuskin hänkään silti odotti, että ilmaiseksi hankittu Niall McGinn täyttäisi toiveet näin upeasti.

Pohjoisirlantilainen on ampunut 16 maalia 21 edellisessä ottelussaan. Joukkoon kuuluu uskomaton, kierteinen vapaapotku 20 metristä Dundee Unitedia vastaan.

Aberdeenin puolustus vaikuttaa kuitenkin kapealta ennen otteluruuhkaa, sillä Andrew Considine mursi jalkansa Dundeeta vastaan. Siitä kertovat keskiviikkona Dundee United -ottelussa päästetyt maalit.

Edellisen kohtaamisen Aberdeen hävisi 2-3. Kerroin sille, että se saa revanssin 3-2-voitolla, on 25,00.

PARHAAT VEDOT

Celtic voittaa Heartsin 2-0, 6,50
Hibernian ja Dundee pelaavat tasapelin, 4,00
Yli 3,5 maalia  Inverness-Aberdeen-ottelussa, 2,90

Graham Ruthven