Skottifutis: viikonlopun vihjeet


CELTIC-DUNDEE

Celticin Mestareiden liiga -taivalta pidettiin glasgowlaisjoukkueen kautta määrittävänä tekijänä. Keskiviikon maaliton kotitasapeli Benficaa vastaan oli hyvä alku, josta ponnistaa 16 parhaan joukkoon. Kotimaassaan Hoops kituu viidennellä sijalla neljä pistettä sarjakärki Motherwellin takana. Jos huono vire jatkuu, sekä Celticin kautta että Neil Lennonin manageriaikaa määrittää mestaruuden karkaaminen Old Firmin ulkopuolelle.

Dundeella meni viisi ottelua ensimmäisen maalinsa tekemiseen, mutta Celtic on viimeksi pitänyt maalinsa puhtaana avauskierroksella Aberdeenia vastaan. Celtic taas on tehnyt maalin jokaisessa Valioliiga-ottelussaan. Molempien joukkueiden onnistumisesta maalinteossa saa kertoimen 2,20.

Tästä huolimatta Celtic on ollut maalin edessä aneeminen syyskuussa. Getafesta siirtotakarajalla hankittu Miku ei ole vielä löytänyt yhteistä säveltä kärkipari Gary Hooperin kanssa. Keskiviikkona Benficaa vastaan Lennon peluutti Hooperia yksinäisenä kärkenä. Dundeen saamattomuus maalin edessä tekee alle 2,5 maalin kertoimesta (2,40) houkuttelevan.

DUNDEE UNITED-HEARTS

Celtic on kompastellut alkumetreillä ja muut ovat ottaneet ilon irti. Dundee Unitedin avauskierroksen Hibernian-voiton (3-0) myötä Dundee Unitedin oletettiin olevan se joukkue, joka haastaa Celticin - jos joku siihen yleensäkään pystyy siihen.

Sen jälkeen Peter Houstonin valmentama joukkue on voittanut vain yhden ottelun neljästä. Kaksi viime ottelua ovat päättyneet 0-0, tulos joka antaa Hearts-ottelussa kertoimen 8,50.

Valioliigan trendien mukaisesti myös Heartsilla on ollut vaikeuksia maalinteossa. Edellisen, St Mirrenille kärsityn 0-2-tappion jälkeen manageri John McGlynn myönsi julkisesti, että uusi hyökkääjähankinta olisi mukava uutinen.

Heartsin maalintekopaineet ovat John Suttonin harteilla. VCaikka Ryan Stevenson palasi Ipswichistä, Heartsin hyökkäyspeli on hajanaista. Se tekee Heartsin maalittomuuden jatkumisesta hyvän vaihtoehdon kertoimella 2,35.

ROSS COUNTY-ST JOHNSTONE

Ross County on yhteenhitsautunut joukkue. Daily Record käytti sitä sanaa kuvaillessaan joukkueen mahdollisuuksia säilyä Valioliigassa. Kuusi ottelua ja vain yhtä päästettyä maalia myöhemmin sama sana käy edelleen kuvaamaan Derek Adamsin ryhmää.

"Staggiesin" päättäväisyys puolustuksessa on ollut pohjana 40 ottelun tappiottomalle putkelle, joka alkoi viime vuoden elokuussa. Putki on jatkunut läpi seuran ensimmäisen kauden alun pääsarjassa. County ei ole vielä hävinnyt. Voittoja on kuitenkin vain yksi ja tasapelejä viisi. Tässä ottelussa tasapelikerroin on 3,10.

St. Johnstone on myös voittanut vain kerran tällä kaudella. Ross Countyn on kuitenkin syytä olla varuillaan, sillä se voitto tuli Celticistä viime viikonloppuna.

St. Johnstone kuittasi Kris Commonsin avausjakson johtomaalin Gregory Taden ja Rowan Vinen osumilla. Voitto nosti joukkueen pois sarjan häntäpäästä. Joukkue osui ensimmäistä kertaa samassa ottelussa useammin kuin kerran. Joukkueen 2-1-voitosta Ross Countya vastaan saa kertoimen 12,50.

PARHAAT VEDOT:

Celtic voittaa Dundeen 1-0, kerroin 7,00

Dundee United-Hearts alle 1,5 maalia, kerroin 2,90

St. Johnstone ei tee maalia Ross Countya vastaan, kerroin 2,00