EM-futis: Huuhkajat ennakkosuosikkina Färsaarille


Suomi avaa jalkapallon EM-karsinnat Färsaarilla sunnuntaina. F-lohkossa pisteautomaatin osaan joutuva kotijoukkue on voitettava, jos Huuhkajat haluaa säilyttää kasvonsa ja pitää toivoa yllä historiansa ensimmäisestä EM-kisapaikasta.

Suomi matkaa Tórshavniin selkeänä ennakkosuosikkina. Arvontalohkoista syntyneen toivonkipinän roihahtaminen kuitenkin edellyttää tuliaisiksi kolmea pistettä. Voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä, mutta Huuhkajilta voi odottaa tuloksen lisäksi myös pelillisesti ehjää ja hyvää suoritusta. Suomen voittokerroin otteluun on 1.17.

Positiivisen futiksen nimeen vannovalla Mixu Paatelaisella on käytettävissään kaikki avainpelaajat Markus Halstia ja Teemu Tainiota lukuun ottamatta. Halsti odottaa perheenlisäystä ja jättäytyi siksi ryhmän ulkopuolelle, Tainio potee flunssaa. Muutamalla poissaololla ei pitäisi olla suurta vaikutusta, mutta historia osoittaa, että Suomella saattaa olla yllättävän suuria vaikeuksia pieniä futismaita vastaan. Suomen 0–1-voitolla panos palautuu kertoimella 5.30, 0–2-voitolla kertoimella 5.10. Jos Huuhkajat voittaa ottelun päästämättä maaliakaan, saa panoksen takaisin 1.51-kertaisena.

Suomen ja Färsaarten lisäksi samassa lohkossa pelaavat Kreikka, Unkaria, Romania ja Pohjois-Irlanti. Suomen ottelut jatkuvat kahdella kotiottelulla lokakuussa, kun Kreikka ja Romania vierailevat Helsingin Olympiastadionilla. Suomen kerroin karsintalohkon voittajaksi on 6.00, ykkössuosikki Kreikan 2.00. Edellisissä EM-karsinnoissa Suomi keräsi 10 pistettä sijoittuen lohkonsa 4:nneksi.

Lyö vetoa ottelusta täällä!