Huuhkajat lievä altavastaaja Walesissa


Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa lauantaina Walesin ystävyysottelussa. Unibetin kertoimissa Wales on Cardiffissa pelattavan ottelun suosikki voittokertoimella 2,20. Tasapeli antaa kertoimen 3,35 ja Suomen voitto kertoimen 3,15.

Maat ovat kohdanneet peräti 11 kertaa kautta aikojen. Kaikki kohtaamiset on pelattu vuodesta 1971 lähtien. Kummallakin maalla on neljä voittoa, tasapeliin Suomi ja Wales ovat päätyneet kolmesti. Viimeisimmissä kohtaamisissa Suomi on kuitenkin ollut niskan päällä, sillä neljästä Suomi-voitostaan Wales otti kolme vuoteen 1987 mennessä. Walesin edellinenkin voitto Suomesta on vuodelta 2002.

Edellisen kerran maat kohtasivat karsinnoissa vuoden 2010 MM-kisoihin. Suomi voitti Walesin Cardiffissa 2-0 ja Helsingissä 2-1. Ottelut pelattiin vuonna 2009.

Materiaaliltaan Wales on kuitenkin mennyt eteenpäin viime vuosina. Lauantain joukkueen suurimmat tähdet ovat maailman arvokkain pelaaja Gareth Bale (Real Madrid) sekä Valioliigassa alkukaudella loisto-otteita esittänyt Aaron Ramsey (Arsenal). Lisäksi esimerkiksi Swansean Ashley Williams ja Liverpoolin Joe Allen ovat Valioliigassa meritoituneita pelaajia. Wales koostuu muutenkin pitkälti Valioliigan, Championshipin ja Skotlannin Valioliigan pelaajista.

Suomikin on kuitenkin käytännössä liikkeellä parhaalla kokoonpanollaan. Päävalmentaja Mixu Paatelainen julkisti Suomen avauskokoonpanon poikkeuksellisesti jo perjantaina. Maalilla aloittaa päättyneissä MM-karsinnoissa lopulta kakkosveskariksi jäänyt Lukas Hradecky. Polvivammasta toipunut Niklas Moisander palaa puolustuslinjaan. Myös sitkeää polvivammaa pitkään potenut Jere Uronen on avauskokoonpanossa. Hyökkäyksessä aloittaa Teemu Pukki. Profiilipelaajista vaihtopenkillä aloittavat Petri Pasanen, Perparim Hetemaj ja Kasper Hämäläinen.

Walesin ja Suomen välinen ystävyysottelu alkaa lauantaina Suomen aikaa kello 20. Kertoimet täällä!