Suomi pieni altavastaaja Unkarissa


Myös Suomi on mukana maaotteluiden värittämässä jalkapallokeskiviikossa. Huuhkajat kohtaa Györissä pelattavassa harjoitusottelussa Unkarin kello 19.00 Suomen aikaa.

Otteluun tuli aivan uusi ulottuvuus, kun Suomi ja Unkari arvottiin samaan lohkoon tulevissa EM-karsinnoissa. Ylen haastattelussa Suomen kapteeni Niklas Moisander myönsikin, että arvontatulos nosti keskiviikon harjoitusottelun merkitystä. Moisanderin mukaan panoksena on henkinen yliote karsintoihin.

Suomen avauskokoonpano on lähellä parasta mahdollista. Merkittävin poissaolija on Kasper Hämäläinen, joka sijaan kärjen takana Roman Eremenkon kanssa nähdään Riku Riski. Maalilla aloittaa Niki Mäenpää.

Unkari jätti valitsematta otteluun Schalken hyökkääjä Adam Szalain, jonka välit maajoukkueluotsi Attila Pinterin kanssa ovat tiettävästi kylmät viime syksynä sattuneen verbaalisen yhteenoton takia. Ryhmästä puuttuu myös monivuotinen luottopelaaja, West Bromwich Albionin Zoltan Gera.

Unkarin joukkue koostuu pitkälti maan oman pääsarjan pelaajista. Suomalaisnäkökulmasta tunnetuimmat nimet lienevät Englannin Championshipiä pelaavat Adam Bodgan (Bolton), József Varga (Middlesbrough) ja Dániel Tőzsér (Watford) sekä Venäjän pääsarjaa Dinamo Moskovassa pelaava Balázs DzsudzsákGergõ Lovrencsics on puolestaan Kasper Hämäläiselle tuttu pelaaja, sillä kaksikko pelaa yhdessä Lech Poznanissa.

Unibetin kertoimissa Unkari on noin kerran kahdesta voittava suosikki kertoimella 2,05. Suomen kerroin on puolestaan 3,50, joten aseettomina ei Huuhkajiakaan pidetä. Tasapelin kerroin on 3,30.

Lyö vetoa ottelusta täällä!