10 tärppiä Valioliigan avauskierrokselle


Sergio Romero joutuu De Gea -draaman keskelle

Manchester Unitedin manageri Louis van Gaal jätti David De Gean Tottenham-ottelun kokoonpanon ulkopuolelle. Luotsin mukaan hän teki päätöksen, koska "ajatteli inhimilliseltä kannalta". Voimme vain arvailla, millä perustein hollantilainen tekee muut ratkaisunsa.

Kyseessä on eittämättä merkki siitä, että De Gean aika Unitedissa on lopussa. Kesällä hankittu Argentiinan maajoukkuevahti Sergio Romero ei välttämättä ole pitkässä juoksussa riittävä korvaaja, mutta nyt hän joutuu heti syvään päähän.

Ei ole koskaan helppoa debytoida uudessa maassa näin suuressa ottelussa. Kaiken lisäksi Romero joutuu tavallaan osalliseksi De Gean ympärillä pyörivään saagaan. On mielenkiintoista nähdä, miten argentiinalainen käsittelee tilanteen.

Gradel & Tomlin tuovat tulivoimaa Bournemouthiin

Valioliigassa debytoiva Bournemouth on tehnyt hankintansa aivan alku- ja loppukesästä. Erityisesti tämän viikon hankinnat ovat mielenkiintoisia.

Max Gradel ja Lee Tomlin tuovat Cherriesin ryhmään hyökkäysosaamista. Uusi kaksikko tuo kauden avaukseen todellisen jokerikortin.

Gradel oli Ranskan liigan paras maalintekijä vuoden 2015 puolella. Gradel palaa Saint-Etiennestä Bournemouthiin seitsemän vuotta sen jälkeen, kun Cherries putosi Ykkösliigasta Gradelin lainajakson aikana. Tomlin oli fanien suosikki Peterborough'ssa ja Middlesbrough'ssa (jossa hän nöyryytti Vincent Kompanya, ks. video). Myös hän ansaitsee mahdollisuutensa Valioliigassa. Kumpikin on mielenkiintoinen pelaaja.

Tietävätkö Watfordin pelaajat toistensa nimet?

Kymmenen uutta hankintaa, uusi manageri ja taas yksi uusi alku Watfordille. Jatkuvista muutoksista huolimatta Hornets on kuitenkin palannut Valioliigaan.

Quique Sanchez Flores kohtaa debyytissään toisen espanjalaismanageri Roberto Martinezin, jonka luotsaaman Evertonin siirtokesä on ollut rauhallinen. Watford saattaa joutua heti toteamaan, että tuttu on usein turvallista. Everton lähtee otteluun suosikkina.

Ranierin paluu

Birmingham City v Leicester City - Pre-Season Friendly : News Photo

Uusi Leicester-manageri Claudio Ranieri valmentaa Englannissa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Chelsea voitti Leedsin 1-0 toukokuussa 2004. Moni raapii päätään ja ihmettelee, miksi Ranieri ylipäätään on paikalla.

Sunderlandia luotsaava Dick Advocaat ehti jo tutustua Valioliigaan lyhyesti viime kauden lopussa. Kumpikin joukkue pyrkii ennen kaikkea välttämään viime kauden vaikeudet. Tasapeli on lähellä.

Alex Neilin on keskityttävä olennaiseen

Kaksi vuotta sitten Alex Neil oli Hamilton Academicalin pelaaja-manageri Skotlannin ykkösdivisioonassa. Silloin vaikutti, että hänen ainoa mahdollisuutensa päästä Valioliigaan on ostaa lippu otteluun.

Kuinka ollakaan, nyt Neil johtaa Norwich Cityn Valioliigaan. Monikaan ei usko, että Kanarianlinnut pystyvät hänen johdollaan välttämään kurjan kohtalon, joka on kohdannut seuraa kolme kertaa melko lyhyen ajan sisään.

Crystal Palace on vaikea vastustaja avauskierroksella. Neil saattaa heti saada oppitunnin Valioliigan kovuudesta.

Onko Chelsea oikeasti hehkutuksen arvoinen?

FBL-ENG-PR-COMMUNITY-ARSENAL-CHELSEA : News Photo

Chelsea vaikuttaa olevan kaikkien papereissa suurin mestarisuosikki. Harjoituskaudella Blues ei kuitenkaan voittanut yhtään ottelua 90 minuutin puitteissa. Sekä Community Shield -tappiossa Arsenalille että kotiottelussa Fiorentinaa vastaan Chelsean hyökkäyspeli takkuili pahasti. Näyttää sittenkin siltä, että länsilontoolaiset ovat vain ihmisiä.

Diego Costa kärsii taas kerran lihasvaivoista, eikä sen paremmin Loic Remy kuin Radamel Falcaokaan herätä luottamusta Costan pitkäaikaisena korvaajana.

Swansea on toiminut järkevästi siirtoikkunassa ja saattaa haistaa tilaisuutensa tulleen.

Theo Walcott jatkaa uusiutumistaan

Hattutemppu West Bromwichin verkkoon viime kauden päätöskierroksella oli Theo Walcottilta selvä viesti: hän haluaa jatkaa Arsenalissa ja nimenomaan kärkipelaajana.

Walcott pääsi avaukseen FA Cupin finaaliin ja palkitsi silloinkin Arsene Wengerin luottamuksen maalilla. Arsenalin ympärillä on muutenkin paljon optimismia.

Walcott ja Gunners tuskin voisivat toivoa parempaa avauskierroksen vastustajaa kuin Eurooppa-liigan väsyttämä West Ham. Walcott tulee varmasti saamaan tilaisuuksia maalintekoon.

Pelle kantaa jälleen Southamptonia

Europa league third qualifying round - 'vitesse v southampton fc' : News Photo

Graziano Pelle ei pääse enää iskemään puskista viime kauden tapaan, mutta Southampton-hyökkääjän pysäyttäminen on silti paljon pyydetty minkä tahansa joukkueen puolustukselta. Pelle on ollut hyvässä iskussa sekä harjoitusotteluissa että Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Eurooppa-liiga saattaa hieman painaa myös Saintsin jaloissa, mutta Vitesseä vastaan kumpikin osaottelu oli niin selvästi hallussa, ettei Ronald Koemanilla pitäisi olla suuria murheita.

Newcastle-manageri Steve McClarenin murhe on nimeltään Graziano Pelle.

Liverpool näyttää kaapin paikan Britannia Stadiumilla?

11 viikkoa sitten Liverpool kärsi Stokessa Valioliiga-historiansa rumimman tappion (1-6). Punapaidat pääsevät hakemaan revanssia heti avauskierroksella.

Stoken kapteeni Ryan Shawcross on sivussa kaksi kuukautta, joten Christian Benteke kohtaa Liverpool-debyytissään puolustajat, jotka eivät ole tottuneet pelaamaan toistensa kanssa. Benteken kohtaaminen voisi osua heidän kannaltaan parempaan saumaan.

Liverpool on uudistunut myös keskikentällä. Kapteeni Jordan Henderson ja James Milner hoitavat pohjalla monenlaisia tehtäviä. Stoke taas menetti Steven N'Zonzin, joka oli pitelemätön viime kauden päätöskierroksella. Tällä kertaa Liverpool voi olla joukkueista fyysisempi ja saada palkintonsa.

Manchester Cityllä iloinen maanantai

Manchester City vs  AS Roma : News Photo

Sattumaa tai ei, jokainen viidestä edellisestä Valioliigan mestarista aloitti kautensa maanantaina. Kaikella kunnioituksella West Bromwich Albionia kohtaan, mutta Manchester City on putken todennäköisin jatkaja. City aloittaa kautensa kaikessa hiljaisuudessa.

Chelsea on laajalti nostettu suurimmaksi mestarisuosikiksi ja Arsenal ykköshaastajaksi. Kukaan ei tunnu puhuvan Citystä, joka on tehnyt hyviä (ja kalliita) hankintoja investoimalla Fabian Delphiin ja Raheem Sterlingiin.

Kumpikin tuo joukkueeseen uutta virtaa, eikä olisi yllätys, jos Sterling olisi vahvasti masinoimassa avausvoittoa uudelle seuralleen.