Arsenal-Manchester United: taktinen ennakko


Sunnuntain iltaottelussa ei ole tavallisen Manchester Unitedin ja Arsenalin välisen ottelun tuntua. Englannin mestaruuden varmistanut United on 21 pistettä Arsenalia edellä. Lontoolaiset taas tavoittelevat yhä neljättä sijaa. Moni epäilee, että mestaruuden varmistuttua United peluuttaa useita avainpelaajiaan eikä siksi ole yhtä vaarallinen kuin normaalisti, mutta mikä tahansa United-joukkue voi napata Emiratesilta hyvän tuloksen. Unibetin kerrointen mukaan Arsenal on kuitenkin suosikki kertoimella 2,15. Unitedin voittokerroin on 3,25.

Mahdolliset avauskokoonpanot

United sekoittaa varmasti pakkaa 20. liigamestaruuden varmistuttua, mutta joukkue tulee silti olemaan tasokas. Maalivahti Anders Lindegaard tarvitsee vielä kaksi ottelua saadakseen Valioliigan mestaruusmitalin, joten hän korvannee David De Gean maalissa. Kolme peliä pelannut Alex Buttner ei varmasti saa mitalia, mutta hän saattaa silti korvata Patrice Evran. United lähtee kuitenkin vahvalla rungolla otteluun. Se nimittäin putosi FA Cupista puolivälierissä eikä ole enää mukana europeleissä. Mitään todellista syytä lepuutuksille ei siis ole.

Arsenalin puolustuslinjassa jatkaa sama nelikko, joka piti maalin puhtaana Fulhamia vastaan. Gunners-puolustus on pelannut yleensä paremmin, kun virheherkkä Thomas Vermaelen ei ole ollut mukana. Olivier Giroud aloittaa kolmen ottelun pelikieltonsa, joten Theo Walcott saattaa aloittaa piikissä. Lukas Podolski avaa vasemmalla ja Santi Cazorla oikealla. Keskikentän kolmikon muodostavat todennäköisesti Aaron Ramsey, Mikel Arteta ja Jack Wilshere.


Arsenalin puolustuksen pitävyys?

Arsenalilla on ollut peräpään ongelmia tällä kaudella etenkin huippujoukkueita vastaan. Kuudessa viime ottelussa se on kuitenkin päästänyt vain kolme maalia ja pitänyt kolmesti nollan. Parantunut puolustuspeli on eittämättä auttanut viime aikojen pistejahdissa, esimerkiksi viime viikon 1-0-voitossa Fulhamista. Vermaelenin pudottaminen avauksesta on merkittävä tekijä. Topparin virheet ovat käyneet liian kalliiksi tällä kaudella. Per Mertesackerin ja Laurent Koscielnyn yhteispeli on ollut vakuuttavaa viime viikkoina.

Toppariparin ensimmäinen "todellinen" testi on kuitenkin vasta maaleja tukuttain laukoneen Unitedin kohtaaminen. Kaikki kunnia Arsenalin edellisille vastustajille, mutta Unitedin tulivoima on aivan eri luokkaa, vaikka vierasjoukkue tekeekin muutoksia kokoonpanoonsa. Jos Sir Alex Ferguson päättää peluuttaa Robin van Persietä, Gunners-toppareilla on täysi työ pitää silmällä entistä seuratoveriaan. Van Persie liikkuu ja vaihtaa paikkaa viisaasti. Hollantilainen ampui maanantaina kolme palloa Aston Villan verkkoon. Mertesackerilla on heikkoutensa, etenkin nopeutensa kanssa. Van Persie tai Javier Hernandez (jos tämä on mukana) voivat hyödyntää Mertesackerin hitautta.

Arsenalin hyökkäyspään vaihtoehdot

Giroud'n poissaolo on iso paukku Arsenalille. Ranskalaishyökkääjä on ollut kohteena koko Arsenalin hyökkäyspelissä viime viikkoina. Nyt keskelle siirtyy Walcott, joka saattaa tosin myös vaihdella paikkaa Podolskin kanssa. Tämä muuttaa välillisesti Arsenalin pelityyliä. Lontoolaiset pelaavat usein hieman tavallista suoraviivaisemmin, kun Giroud on mukana.

Pitkää palloa läimivä joukkue Arsenal ei missään nimessä ole. Giroud'n pelatessa se pyrkii kuitenkin pelaamaan pallon nopeasti rangaistusalueelle, sillä ranskalainen on vahva ilmassa. Arsenal on itse asiassa tällä hetkellä liigan viidenneksi ahkerin keskittäjä, mutta ilman Giroud'ta tämän osa-alueen merkitys vähenee Arsenalin pelissä.

Kun Walcott pelaa kärjessä, Arsenalilla on paremmat mahdollisuudet, kun se pyrkii pelaamaan palloja linjan taakse. Tulemme siis näkemään paljon läpisyöttöjä Unitedin puolustuslinjan ohi. Walcott pyrkii juoksemaan puolustuksen väleihin.

Jos United peluuttaa Wayne Rooneya keskikentällä, Arsenal voi hyötyä. Rooney on hyvä tekemään peliä ja antamaan tärkeitä syöttöjä, mutta hän ei ole taktisesti kurinalainen. Rooney ei pystyisi tehokkaasti nollaamaan Wilsheren tai Cazorlan kaltaisen pelaajan liikkeitä, jos se olisi hänen tehtävänsä.

Siksi onkin mielenkiintoista nähdä, ketkä Unitedin keskikentällä pelaavat. Arsenal nimittäin pelaa Giroud'n poissaollessa melko luovasti ja vapaasti.

Yhteenveto

Arsenal on suosikki, sillä United on varmistanut jo mestaruutensa. Vierasjoukkue voi kuitenkin hyvinkin napata vähintäänkin pisteen. United on kivikova ryhmä, eikä Sir Alex Ferguson siedä häviämistä kilpakumppanilleen Arsene Wengerille. Ajatus Robin van Persien mahdollisesta paluusta Emiratesille saa myös veden kielelle. Hollantilaisen maali olisi suolaa hyökkääjän lähtöä kesällä valittaneiden Arsenal-kannattajien haavoihin.

Lyö vetoa Valioliigasta täällä!