Arsenal-Manchester United: taktinen ennakko


KOKOONPANOT

Arsenalin tappio Olympiakosille piti sisällään yhden ainoan hyvän uutisen: Francis Coquelin ei loukkaantunut, vaan hänet vaihdettiin toisella jaksolla pois taktisista syistä. Muutoin loukkaantumistilanne on synkkä. Jack WilshereTomas Rosicky ja Danny Welbeck ovat sivussa, Laurent Koscielnyn ja Mathieu Flaminin pelaaminen on erittäin epävarmaa.

Myös Manchester Unitedilla on huolensa, sillä Luke Shaw ja MarcosRojo ovat sivussa. Keskiviikkona Wolfsburgia vastaan Louis van Gaal ratkaisi vasemman laitapakin ongelman siirtämällä Matteo Darmianin oikealta vasemmalle. Oikeaksi pakiksi tullut Antonio Valencia ei kuitenkaan pystynyt peittämään Wolfsburgin keskityksiä, ja hänet vaihdettiin tauolla Ashley YoungiinMichael Carrickin ja Ander Herreran pelaaminen on epävarmaa.

VIRE

FBL-EUR-C1-MAN UTD-WOLFSBURG : News Photo

United on voittanut viisi kuudesta edellisestä ottelustaan. Joukkue tuntuu olevan matkalla oikeaan suuntaan. Lokakuu näyttää, mihin Unitedin kausi lähtee kääntymään. Otteluohjelma on lokakuussa haastava.

Arsenal on oma itsensä. Kyse ei ole siitä, ettei joukkueen kapasiteetti riittäisi parhaidenkin vastustajien kukistamiseen. Pohjoislontoolaiset vain romahtavat henkisesti paineen alla. Näytteitä saatiin vieraissa Chelseaa ja kotona Olympiakosia vastaan.

Viime kaudella United voitti Emiratesilla 2-1, vaikkei pelannut järin vakuuttavasti. Kauden viimeistä edellisellä kierroksella joukkueet pelasivat Old Traffordilla 1-1-tasapelin.

KESKIKENTTÄ

Unitedin Morgan SchneiderlinBastian Schweinsteiger ja Carrick kuuluvat kaikki liigan parhaiden puolustavien keskikenttäpelaajien joukkoon. Myös Phil Jones on vaihtoehto keskikentän pohjalle. Nelikosta vain kaksi voi olla samaan aikaan avauksessa, mutta osui valinta keihin tahansa, on vaikea nähdä, miten Arsenal saisi keskustan haltuunsa.

Coquelin ei ole ainakaan vielä päässyt viime kauden tasolleen, eikä sitä voi niin kokemattomalta pelaajalta odottaakaan. Arsenal saattaa jäädä toden teolla jalkoihin. On vaikea sanoa, miten Arsenal saisi pallonhallinnan. Mesut Özil on hyvä pelinrakentaja, mutta hänen otteistaan puuttuu viimeinen terävyys.

ALEXIS SANCHEZ

Arsenal FC v Olympiacos FC - UEFA Champions League : News Photo

Alexis Sanchez  on aloittanut kauden hitaasti, mutta Leicesteriä ja Olympiakosia vastaan hän oli parhaimmillaan. Sanchez iski näissä otteluissa neljä maalia ja oli ylipäätään nopea ja uhkaava. Jos Arsenal joutuu turvautumaan vastaiskupelaamiseen, Sanchezin nopeus on iso ase. Jos Arsenal taas saa pallonhallinnan itselleen, Sanchez voi luoda leveyttä, jota Tykkimiehiltä on puuttunut.

Vielä rohkaisevampaa Gunnersin kannalta on se, että Sanchez näyttää kohtaavan Darmianin sijaan Valencian tai Youngin. Valencia joutui Wolfsburgia vastaan vaihtoon, koska ei pärjännyt Julian Draxleria vastaan. Young taas viihtyy parhaiten vasemmalla laidalla, eikä ole laitapakkina omimmillaan. Tämä  asetelma Arsenalin on käytettävä hyväkseen.

ARSENALIN HYÖKKÄÄJÄ

Kuka pelaa Arsenalin hyökkäyksen keskellä? Theo Walcott on tehnyt 10 maalia 12 edellisessä aloittamassaan ottelussa. Fyysisempi Olivier Giroud saattaa kuitenkin olla parempi vaihtoehto, jos Arsenal joutuu paineen alle ja turvautuu pitkiin palloihin.

Giroud on ilmataisteluissa Daley Blindiä vastaan vahvoilla. Walcott taas olisi Blindiä nopeampi. Toisaalta jokaista Unitedin ottelua edeltää keskustelu siitä, kuka vastustajan hyökkääjistä pystyy iskemään Blindin heikkouksiin. Lopulta kukaan ei onnistu siinä, koska Blind paikkaa puutteensa loistavalla sijoittumisella. Walcottin nopeus ja kyky levittää peliä laidoille Unitedin varamieslaitapakkien taakse tekevät englantilaisesta paremman vaihtoehdon.

YHTEENVETO

Manchester United FC v VfL Wolfsburg - UEFA Champions League : News Photo

On aina mahdollista, että Arsenalille sattuu hyvä päivä ja joukkue voittaa, mutta 2,07 ei ole häävi kerroin. Wolfsburg-ottelussa van Gaal ärsyyntyi, kun United luopui pallosta liian helposti, mutta suuressa kuvassa Red Devilsin peli on menossa parempaan suuntaan. Tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen välillä paranee peli peliltä.

Anthony Martial on tuonut uutta energiaa koko joukkueeseen. Hän tekee maaleja ja pystyy luomaan tilaisuuksia myös muille. Kokonaisuutta katsoessa Unitedin voittokerroin 3,50 nousee houkuttelevimmaksi valinnaksi.