Big Lang Theory: ylistys Steve Bouldille


Wojciech Szczesnyllä on kaksi syytä olla tyytymätön osaansa elämässä. Toinen on hänen nimensä, joka päätyy todennäköisimmin vaikeimmin kirjoitettavien nimien kuin Arsenalin kuolemattomien legendojen listalla.

Toisekseen Szczesny on joutunut tekemään itsestään Valioliiga-tason veskaria edessään joukko pelaajia, jotka eivät tiedä, mitä hyvä puolustaminen on. Arsenal ei yksinkertaisesti osaa puolustaa, tai ei ainakaan osannut ennen kuin yksi mies liittyi seuraan.

Steve Bould saattaa olla nyky-Arsenalin tärkein henkilö. Hän on pelaajauransa ansiosta jo nyt Arsenal-kannattajien suosikki. Hän on myös tehnyt Arsenalin puolustuksesta aivan toisennäköistä liityttyään Arsene Wengerin valmennusryhmään. Hänen suhteensa ranskalaisen kanssa on ollut pitkä ja menestyksekäs. Bould lopetteli uraansa, kun Wenger tuli Arsenaliin. Bould pelasi Gunnersissa yli 300 ottelua ja voitti kolme liigamestaruutta. Wenger, joka korosti ruokavalion ja harjoittelun merkitystä, pidensi monen klassisen Arsenal-pelaajan uraa. Joukkoon kuuluvat muun muassa Lee Dixon, Tony Adams ja Nigel Winterburn. Bouldin perintö puolustaan oli yksi brittifutiksen kaikkien aikojen tiiviimmistä puolustuksista.

Bould on palannut lähdettyään Highburylta 13 vuotta sitten. Hän on valmentanut seuran junioreita jo vuosia parrasvalojen ulkopuolella. Tämä on kuitenkin hänen oikea paikkansa: Professorin vierellä parsimassa Arsenal-puolustusta kokoon.

Tulokset ovat olleet vakuuttavia. Tykkimiehet on pitänyt maalinsa puhtaana kaikissa kolmessa ensimmäisessä ottelussaan. Thomas Vermaelen on ollut muuri puolustuksessa, vaikka häntä on aiemmin voinut pitää puolustajana vain sanan laveassa merkityksessä. Viime kaudella Bambilta jäällä näyttänyt Per Mertesacker on ollut yhtä vakuuttava. Carl Jenkinson on edelleen epävarma, mutta on parantanut pallotonta peliään valtavin harppauksin.

Arsenal voi pystyä mihin tahansa, kun Bacary Sagna ja Laurent Koscielny saadaan mukaan. Kausi on vasta alussa, mutta Bould saattaa silti olla liigan paras hankinta. Emirates Stadiumista voi tulla Highburyn parhaiden päivien kaltainen linnake.

Szczesny voi joutua etsimään itselleen uuden ärsykkeen.