Chelsea-Manchester United: 10 klassikkokamppailua


Chelsea ja Manchester United kohtaavat kahdesti kolmessa päivässä, ensin Valioliigassa sunnuntaina ja sitten liigacupissa. Kumpikin ottelu pelataan Stamford Bridgellä.

Kaksikon välillä on nähty useita klassikoita. Tässä 10 valintaa.

Unibetillä on myös otteluista loistava rahat takaisin -tarjous, lisätiedot täällä.

(10) Flo osuu kahdesti Old Traffordin 3-3-klassikossa (2000)

Chelsea piti itseään varteenotettavana mestaruuden jahtaajana ennen kautta 2000-01, mutta yksi voitto kuudesta ensimmäisestä ottelusta puhui toista kieltä. United kirmasi 3-1-johtoon avausjaksolla, mutta Tore Andre Flon kaksi maalia tasoittivat ottelun. Red Devils voitti lopulta mestaruuden.

(9) Chelsea 3 – 5 Manchester United (1998)

Ottelusta oli tulossa Chelsean pahin nöyryytys koskaan, kun Teddy Sheringham laukoi Unitedin 5-0-johtoon 74. minuutilla. Kotijoukkue kuitenkin hukkasi otteensa ja Ruud Gullitin valmentama Chelsea osui kolmesti. Stadionilta poistuneet fanit pohtivat, mitä olisi tapahtunut, jos peli olisi jatkunut vielä 10 minuuttia...

(8) United nousee 0-3-tappioasemasta ja aikaistaa Villas-Boasin potkuja (2012)

Viime kauden vastaava ottelukin nousee klassikoiden joukkoon. United haki pisteen, vaikka isännät karkasivat kolmen maalin johtoon. Wayne Rooney osui kahdesti pilkulta ja Javier Hernandez jysäytti tasoituksen. Manageri Andre Villas-Boas lähti Stamford Bridgeltä alle kuukautta myöhemmin.

(7) Drogban lisäaikamaali varmistaa Chelsean neljännen FA Cup -voiton

Uuden Wembleyn ensimmäinen FA Cupin finaali ei ollut klassikko, mutta kerro se Chelsea-faneille. Heille Didier Drogban lisäaikamaali on legendaarinen hetki.

(6) United ottaa helpon FA Cupin finaalivoiton (1994) 

Jälkeenpäin on hyvä sanoa, että tämä FA Cup -finaali oli merkki Unitedin tulevasta dominoinnista. Manchesterilaiset laukoivat toisella puoliajalla kolme maalia yhdeksään minuuttiin ja Sir Alex Fergusonin suojatit veivät helpon 4-0-voiton. Se helppous, jolla Brian McClair viimeistelee loppulukemat lisäajalla, kertoo olennaisen epätasaisista jaoista. United varmisti samalla liiga- ja cup-tuplan.

(5) Chelsea varmistaa mestaruuden voitolla (2006)

Jose Mourinhon Chelsea ei jättänyt kysymyksille sijaa, kun se varmisti toisen peräkkäisen liigamestaruutensa 3-0-kotivoitolla. Maalit menivät William Gallasin, Ricardo Carvalhon ja Joe Colen nimiin. Englannin fanit pelästyivät Wayne Rooneyn loukkaantumista, sillä MM-kisat olivat kulman takana.

(4) United varmistaa 19. liigamestaruutensa (2011)

Chelsea olisi voinut pitkittää mestaruustaistoa vain voitolla, mutta lopulta se ei ollut lähelläkään. Javier Hernandezin ja Nemanja Vidicin maalit käytännössä ratkaisivat Unitedin 19. liigamestaruuden. Frank Lampardin osuma jäi lohdutusmaaliksi.

/p>

(3) Chelsea 5 – 0 Manchester United (1999)

Unitedin nykypuolustus päästää maaleja solkenaan. Fanien ei auta kuin toivoa, että näitä lukemia ei nähdä tänään. Blues johti jo 27 sekunnin jälkeen Gus Poyetin maalilla. Ottelu oli Unitedille täysi nöyryytys - jopa Jody Morris teki maalin!

(2) Voitto Old Traffordilla nostaa Chelsean kultakamppailun suosikiksi (2010)

Vain yksi piste erotti joukkueita ennen kohtaamista Old Traffordilla. Joe Colen ja Didier Drogban maalit riittivät elintärkeään 2-1-voittoon. Carlo Ancelottin miehistö nousi sarjakärkeen ja voitti neljännen liigamestaruutensa. Tässä Chelsea-fanien juhlintaa johtomaalin jälkeen.

(1) John Terry lahjoittaa Unitedille seuran kolmannen eurocup-voiton

Kummankaan joukkueen fanit eivät koskaan unohda tätä hetkeä vihanpidossa. John Terryn rankkarimaali olisi voinut ratkaista Mestareiden liiga -voiton Chelsealle, mutta liukastuminen Moskovan märkään maahan kolauttaa vedon tolppaan. Loppu on historiaa.

Tim Williams