Everton-Liverpool: faniennakko


Everton: Royal Blue Mersey.

Kokoonpano:
Keskikentän Marouanne Fellainin ja Darron Gibsonin ehtiminen pelikuntoon on epävarmaa. Fellaini on todennäköisempi palaaja kolmen viikon tauon jälkeen, Gibsonia tuskin nähdään derbyssä. Fellainin puuttuminen näkyi QPR-vierasottelussa viikko sitten. Hänen paluunsa aiheuttaa Liverpoolille ongelmia. Stephen Pienaar sai syyttä toisen keltaisen kortin QPR-ottelussa ja on pelikiellossa. Tony Hibbert lienee pelikunnossa ja palannee avaukseen oikeaksi pakiksi.
Vire:
Evertonin vire on notkahtanut sitten neljän ensimmäisen ottelun, mutta olemme silti neljänsiä, kun kaudesta on takana hieman yli viidesosa. Viime viikko näytti, mitä voi tapahtua, jos Everton ei ole hereillä. QPR olisi helposti voinut voittaa. Evertonin vire tuntuu aina olevan kiinni loukkaantumisista, ja sillä saralla ei nyt näytä hyvältä.
Edelliset kohtaamiset:
Viime vuosi oli Evertonin kannalta ruma, mitä derbyihin tulee. Hävisimme kaikki kolme kohtaamista mukaanlukien 1-2-tappio FA Cupin semifinaalissa. Liverpool on aina tuntenut Evertonin metkut David Moyesin managerikaudella. Everton ei kuitenkaan ole aikoihin pelannut näin hyökkäävää peliä, joten olen optimistinen.
Parhaat vedot:
Uskon Evertonin pelaavan hyvin tauon molemmin puolin. Nappaan kiinni kertoimesta 3,70 sille, että Everton osuu kummallakin puoliajalla.  Nikica Jelavicin (2,80) ja belgialaisen Kevin Mirallasin (3,75) maalikertoimet kelpaavat myös peleihin.
Tulosveikkaus:
Derbyt ovat aina tasaisia ja kilpailuhenkisiä. Uskon Evertonin heräävän viime vuoden huonojen esitysten jälkeen. 2-1, kerroin 10,50.
Oletettu avaus: (4-4-1-1)

Liverpool: Antione Zammit, Empire Of The Kop


Kokoonpano:

Maalivahti Pepe Reina harjoitteli täysillä perjantaina ja saattaa olla avauksessa. Fabio Borini ja Lucas Leiva ovat ainoat pitkäaikaisloukkaantuneet. Uskon, että Brendan Rodgers ei sijoita Stewart Downingia avaukseen huolimatta upeasta maalista Eurooppa-liigassa. Epäilen managerin luottavan Oussama Assaidiin. Raheem Sterling, Andre Wisdom ja Jonjo Shelvey saavat myös töitä. Nuorista on tulossa vakioavauksen pelaajia.

Vire: 

Todella kehnon alun jälkeen parempaa on näkyvissä. Liverpool on pitänyt kotona kahdesti nollan. Raheem Sterlingin maalilla tullut 1-0-voitto Readingista oli kauden avausvoitto Valioliigassa. Torstaina Stewart Downingin huikea osuma toi kolme pistettä Eurooppa-liigassa. Voitto Anzhi Makhachkalasta nosti Redsin lohkokärkeen. Valioliigassa Pool on edelleen puolivälin alapuolella, mutta Everton-voitto nostaisi punaiset kymmenen parhaan joukkoon. Samalla se voisi potkia joukkuetta yhä parempiin suorituksiin.

Edelliset kohtaamiset:

Tämä on 219. Merseysiden derby. Liverpool on voittanut 87 ja Everton 66 ottelua, tasapelejä on pelattu 65. 11 viime Valioliiga-kohtaamisesta Everton on voittanut vain yhden. Viime kaudella Liverpool voitti kaikki kolme keskinäistä. Goodison Parkilla Luis Suarezin ja Andy Carrollin maalit toivat 2-0-voiton. Anfield Roadilla Steven Gerrard teki hattutempun ja Reds voitti 3-0. FA Cupin semifinaalissa Nikica Jelavic teki johtomaalin Toffeesille, mutta Liverpool nousi Suarezin ja Carrollin maaleilla ohi ja meni 2-1-voitolla finaaliin.

Parhaat vedot: Alle 1,5 maalia, 360; Luis Suarez tekee ensimmäisen maalin, 6,50; tasapeli tauolla/Liverpool voittaa, 6,75

Tulosveikkaus : Everton 0 - 1 Liverpool, 10.00. 

Oletettu avaus: (4-2-3-1)