Everton-Manchester City: faniennakkoEverton: Brian Lewis, Royal Mersey Blue

Kokoonpano

FA Cupissa tuli yllättäen ruma 0-3-tappio Wiganille, joten Evertonin on skarpattava hallitsevaa mestaria vastaan. Tim Howard on sivussa selässään olevien murtuneiden luiden takia, joten Jan Mucha aloittaa maalilla toista kertaa Valioliiga-urallaan. Darron Gibsonilla on reisivaivoja, jotka saattavat pitää miehen sivussa. Viime viikonloppuna miehelle suotu lepo voi tosin auttaa.

Vire

Evertonin alkukauden loistovire on vaihtunut kahden kuukauden keskinkertaisuuteen. Joukkue on menettänyt liikaa pisteitä johtoasemasta. Nyt Toffees on tasapisteissä Liverpoolin kanssa, tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena. Tämä olisi loistava ottelu pisteiden nappaamiseen. Varsinkin, kun nyt vasta viides sija riittää europeleihin.

Edelliset kohtaamiset

Evertonilla on viime vuosien City-otteluista enemmän voittoja kuin tappioita tai tasapelejä. Roberto Mancinin ja David Moyesin välille on kehittynyt mukava pieni kilpailuhenki. Kumpikin manageri tuntuu syttyvän näihin kamppailuihin. Aiemmin tällä kaudella City voitti Evertonin 2-0. Viime kauden ensimmäinen kohtaaminen meni myös Cityn nimiin 2-0, mutta jälkimmäisen ottelun voitti Everton 1-0.

Parhaat vedot

Kevin Mirallas tekee maalin, 3,70. Belgialainen oli Wigan-ottelussa ainoa sinipaita, joka pelasi hyvin. Uskon hänen jatkavan samalla linjalla.

Leighton Baines tekee maalin, 9,00. Baines tuntuu aina onnistuvan isoissa otteluissa. Hän voi hyvinkin yllättää Joe Hartin vapaapotkulla.

Yli 3,5 maalia, 3,10. Odotan avointa peliä.

Tulosveikkaus: Everton 3-2 Manchester City (32.00)

Oletettu avaus

Manchester City: Ric Turner, Blue Moon MCFC

Kokoonpano

Sergio Agüero on polvivamman vuoksi sivussa. Sairastuvalla olivat jo ennestään Micah Richards, Maicon ja Jack Rodwell. Vincent Kompanyn toipuminen pohjevaivoistaan on edelleen kysymysmerkki. FA Cupin puolivälierässä viime viikolla tullut reisivamma voi puolestaan estää Samir Nasrin pelaamisen. Positiivista on, että Carlos Tevezin odotetaan olevan pelikunnossa takareisivammasta huolimatta. James Milneriä, Javi Garciaa, Matija Nastasicia ja Gael Clichyä lepuutettiin viime viikonloppuna. Koko kvartetin odotetaan nousevan avaukseen.

Vire

Yllättävän Southampton-tappion jälkeen City on ollut hyvässä vireessä. Joukkue on voittanut neljä viime otteluaan maalierolla 12-0. Toki kaksi niistä otteluista oli cup-kamppailuja alasarjavastustajaa vastaan, mutta nyt näyttää joka tapauksessa siltä, että City heräilee ennen kauden loppurutistusta. Mestaruussaumat menivät kauan sitten, mutta City haluaa lopettaa kautensa hyvin ja pitää Tottenhamin loitolla.

Edelliset kohtaamiset

Kokonaissaldomme Evertonia vastaan on melko tasainen: 171 mittelöstä Cityllä on 63 ja Evertonilla 65 voittoa. Viime aikoina on kuitenkin mennyt huonommin. Toffees on ollut Citylle todellinen peikko. Olemme voittaneet Evertonin 11 viime yrittämällä vain kahdesti. City saattoi vieläpä olla onnekas, että se sai tasapelipisteen edellisessä kohtaamisessa Etihad Stadiumilla joulukuussa.

Parhaat vedot

Yli 2,5 maalia, 1,90. Everton on hankala vastustaja ja Cityn vierasvire on ailahteleva. Luvassa on tasainen ottelu.

Carlos Tevez tekee avausmaalin, 6,00. Itseluottamus on kohdallaan Barnsleyta vastaan syntyneen hattutempun jälkeen.

City johtaa tauolla/ottelu päättyy tasan, 15,00. Everton kärsi viime viikkona yllätystappion ja ilmassa voi olla hermostuneisuutta. City voi hyödyntää sen iskemällä avausmaalin. Tasapeli näyttää kuitenkin todennäköisimmältä lopputulokselta.

Tulosveikkaus: Everton 1-1 Manchester City (6.75)

Oletettu avaus

Lyö vetoa viikonlopun Valioliiga-otteluista täällä!