Everton-Newcastle: 10 tilastoa


10. Everton ja Newcastle kohtaavat maanantaina 167. kertaa. Voitot ovat Newcastlelle niukasti 62-60. Harakoiden voitto antaa kertoimen 5,70.

9. Everton ei ole hävinnyt vielä tällä kaudella (kaksi voittoa, kolme tasapeliä). Yhdeksästä edellisestä kotiottelustaan Newcastlea vastaan Toffees on hävinnyt vain yhden. Kotivoiton kerroin on 1,62.

8. Viime kauden vastaava ottelu päättyi 2-2. Evertonin Leighton Baines teki tuolloin avausmaalin vartin pelin jälkeen. Reilu viikko sitten Baines osui kahdesti West Hamia vastaan. Maanantaina laitapakin maalikerroin on 6,25.

Baines teki viime kaudella maalin Newcastlea vastaan myös vierasottelussa:

7. Tasapeli oli joukkueiden ensimmäinen keskinäinen pistejako sitten helmikuun 2009. 17 edellisestä kohtaamisesta vain neljä on päättynyt tasan. Tasapelin kerroin on 3,90.

6. Newcastle on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi. Joukkue teki vieraissa kaksi maalia niin Morecamben kuin Aston Villankin verkkoon. Kerroin sille, että Magpies osuu vähintään kahdesti maanantaina, on 4,00.

5. Newcastlen Papiss Cisse teki keskiviikkona Leedsiä vastaan kauden ensimmäisen maalinsa ja katkaisi 11 ottelun kuivan kautensa. Senegalilaisen avausmaalikerroin on 9,50.

4. Sekä Everton että Newcastle ovat tällä kaudella laukoneet keskimäärin 15 kertaa per ottelu. Maanantaina yli 3,5 maalin kerroin on 2,95.

3. Newcastlen hyökkääjä Shola Ameobi on tällä kaudella rikkonut enemmän kuin kukaan muu Valioliigassa (4,5 kertaa per ottelu). Evertonin Gareth Barry (3,50) on tilastossa toinen. Ameobin maalikerroin on 5,50.

2. Newcastlen tämän kauden laukauksista 55 prosenttia on lähtenyt rangaistusalueen ulkopuolelta. Kerroin sille, että Hatem Ben Arfa tekee maalin kuudentoista alueen ulkopuolelta, on 15,00.

1. Everton pitää palloa keskimäärin enemmän kuin mikään muu Valioliiga-joukkue (59,6 prosenttia). Vain Tottenham viettää enemmän aikaa vastustajan kenttäpuoliskolla (Everton 30 %, Spurs 33 %). Evertonin voitto nollapelillä antaa kertoimen 2,67.

Lyö vetoa ottelusta täällä!