Glenn Hoddlen analyysi: Giroud nostaa Arsenalin suosikiksi väsynyttä Tottenhamia vastaan


Odotan Pohjois-Lontoon derbyjä aina innolla, mutta on päivänselvää, että nykykohtaamiset ovat aivan erilaisia kuin ne 1970- ja 80-lukujen derbyt, joissa itse pelasin.

Tuolloin joukkueet olivat täynnä pelaajia, jotka tunsivat toisensa seurojen akatemioista ja reservijoukkueista. Minä olin tuntenut esimerkiksi Graham RixinDavid O'Learyn ja Frank Stapletonin vuosia ja halusin ehdottomasti voittaa heidät. Panokset olivat kovat, eivätkä ottelut aina olleet järin nautinnollisia.

Merseysiden derbyistä nähtiin usein kuvia, joissa Liverpoolin ja Evertonin kannattajat istuivat yhdessä. Arsenalin ja Tottenhamin kohtaamisessa moinen ei tullut kuuloonkaan. Muistan, kuinka ilmassa oli sähköä, kun menin derbyihin kannattajana. Ottelut olivat raivokkaita, teknisen osaamisen kanssa oli vähän niin ja näin. Sunnuntain ottelusta tulee aivan erilainen.

Muistatko Solin paluun?

fans tottenham : News Photo

Myöhempien aikojen derbyistä omissa muistoissani kärkipäähän nousee kohtaaminen vuodelta 2001. Vaikutin tuolloin Tottenhamin managerina. Ottelu muistetaan ennen kaikkea siitä, että Sol Campbell palasi White Hart Lanelle Arsenalin paidassa.

Ymmärsin Spurs-kannattajien tunteet täysin ja tiesin, että Campbellille on luvassa raskas ilta. Toivoin vain, että ylilyöntejä ei tapahtuisi. Yleisön solvauksien kuunteleminen ei ole mukavaa, joten yritin jättää asian sikseen ja keskittyä oman joukkueeni tekemisiin. Gustavo Poyet teki loppuhetkillä 1-1-tasoituksen ja saimme pisteen.

Arsenal suosikkina

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-ARSENAL : News Photo

Sunnuntaina paljon on kiinni siitä, miten Arsenal reagoi viikolla kärsimäänsä murskatappioon Bayern Münchenille.

Ennen sitä Gunners oli hyvässä vireessä. Joukkue voitti Bayernin kotonaan ja sai valtavan itseluottamusbuustin. Arsenal oli osoittamassa tasonsa, Olivier Giroud teki maaleja, Mesut Özil pelasi koko ajan paremmin ja puolustus näytti alati tiiviimmältä.

Puolustajien takana Petr Cech toi torjunnoillaan viimeisen silauksen. Kauden alussa Cech sai kritiikkiä osakseen, mutta kyse oli ennemmin siitä, ettei hän saanut apua puolustajiltaan. Cech sai haukut esimerkiksi West Ham -ottelun takaiskusta, vaikka kukaan Arsenalin pelaajista ei puolustanut tilannetta oikein.

Arsenalin hyökkäyskalusto kestää edelleen vertailun kehen tahansa. Nyt joukkueen on näytettävä, että keskiviikon tappio oli vain yksittäinen notkahdus.

Spursin rahkeet riittävät varmasti Arsenalin puolustuksen piinaamiseen, mutta valkopaidoille ottelu on jo kolmas kuuden päivän sisällä. Otteluruuhka on ehdottomasti ongelma Tottenhamille. Ohjelmaa ei voi pitää reiluna.

Tottenhamin pelaajat ovat varmasti väsyneitä, eikä asiaa auta se, että viikon kolmas ottelu sattuu olemaan derby.

Giroud nousee ratkaisijaksi

Crystal Palace v Arsenal - Premier League : News Photo

Luonnollisesti toivon Tottenhamin voittoa, mutta pelkään Arsenalin vievän pidemmän korren.

Giroud onnistui jälleen maalinteossa Bayernia vastaan, ja hänen roolinsa tulee olemaan avainasemassa väsynyttä Tottenhamia vastaan.

Giroud ei välttämättä ole tehokas. Hän tarvitsee noin kolme tekopaikkaa yhtä maalia kohden, mutta ranskalainen tekee paljon asioita hyvin. Hän tekee aivan riittävästi maaleja, ja niille osumille onkin käyttöä, koska ratkaisijarintama on turhan kapea. Arsenal tarvitsisi tulitukea useammalta pelaajalta.

Ystäväni valittavat usein, että Arsenal ei lauo tarpeeksi kaukolaukauksia. Tämän takia joukkueelta jää kauden aikana tekemättä kahdeksan tai yhdeksän maalia. Sunnuntaina yksikin voi kuitenkin riittää.

Lähtökohdat ovat hyvin tasaiset, mutta veikkaan Arsenalin raapivan pisteet pienimmällä mahdollisella erolla.

Glenn Hoddlen vihjeet:

Arsenal voittaa, 1,65
Arsenal voittaa ja Olivier Giroud tekee maalin, 2,90