Joululahjat Valioliigan seuroille


Manchester United -henkinen Youtube-kanava FullTime Devils kysyi toissa viikolla Old Traffordin ulkopuolella, mitä seuran fanit haluavat joululahjaksi. Cristiano Ronaldo oli suosittu vastaus, samoin fanien oma nettitähti Andy Tate. Yksi fani toivoi joululahjaksi Emile Heskeytä.

Mitkä olisivat parhaita mahdollisia, realistisia lahjoja Valioliigan kärkiseuroille? Tässä vastaukset siihen kysymykseen.

Arsenal - Morgan Schneiderlin

Southampton v Sunderland - Premier League : News Photo

Arsenal-fanien on turha toivoa Arsene Wengerin lähtöä. Sitä ei tule tapahtumaan ennen kuin ranskalaismanageri itse avaa takkinsa vetoketjun ja jättää paikkansa vapaaehtoisesti vuonna 2043. Jotkut halusivat Thierry Henryn takaisin Tykkimiesten paitaan, mutta hän on liian vanha. Ranskalainen siirtyy Arsenalin sijaan Sky Sportsin tiimiin kritisoimaan ex-seuraansa.

Mitä toivelistalle siis jää? Gunners-fanit rakastaisivat pelikunnossa pysyvää Jack Wilshereä, mutta se toive on yhtä realistinen kuin haave Mestarien liigan finaalista. Lupasimme pitää listamme realistisena.

Kuten aina, keskustelu kääntyy siihen, että Arsenalilta puuttuu laadukas ja dynaaminen keskikentän pohjapelaaja.

Vuosien varrella on spekuloitu useilla nimillä, mutta jostain syystä Wengerille ei ole kelvannut yksikään. Morgan Schneiderlin on osoittanut tasonsa Valioliigassa. Hän sekä taklaa että jakaa palloa erinomaisesti Southamptonin keskikentällä.

Hän on kovaotteinen ja ranskalainen. Kuulostaako tutulta?

Chelsea - pelikuntoinen Diego Costa helmikuusta toukokuuhun

Mitä voisi antaa joukkueelle, jolla on jo kaikkea? Chelsea tarvitsisi pitkän aikavälin korvaajan John Terrylle, mutta senkin hankkiminen voi odottaa. Juuri nyt Bluesille olisi tärkeintä, että hyökkääjä Diego Costa pysyy terveenä ja jatkaa vastustajien puolustuksen terrorisoimista.

Jose Mourinhon viime aikojen kommenttien perusteella Costan pelikunto on jatkuva ongelma. Jos espanjalainen saisi hieman lepoa joulun ja helmikuun välissä, Chelsea saisi hänestä eniten irti ratkaisuhetkillä: mestaruustaistelun loppusuoralla ja Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Hevosenistukkahoito ei oikein tehonnut Costaan viime kaudella, mutta silloin käytettiin vain tavallisia hevosia. Ehkä Chelsean kannattaisi harkita Iso-Britannian maajoukkueen olympiahevosten käyttöä tai kuningasperheen hevosia?

Liverpool - Balotelli ulos, Bony sisään

Swansea City v Tottenham Hotspur - Premier League : News Photo

Brendan Rodgersille paras mahdollinen joululahja olisi selvitä joulusta potkuitta. Jos se toive toteutuu, seuraavana toivelistalla on pelaaja, joka osaa laittaa pallon verkkoon.

Rickie Lambert tai Mario Balotelli ei vastaa tähän huutoon. Itse asiassa Balotelli on tällä hetkellä lähinnä häiriötekijä, joten Liverpoolin kannattaisi kenties laittaa italialainen tammikuussa lihoiksi.

Daniel Sturridge tervehtyy pelikuntoon. Swansean tulikuuma Wilfried Bony on kuitenkin pelaaja, joka voisi kääntää rämpivän Liverpoolin kelkan. On vaikea kuvitella, että Bonyn maalihanat tukkeutuisivat Anfieldillä.

Manchester City - Christian Benteke

Chelsean tavoin Cityltäkään ei puutu laatupelaajia. Joukkueessa ei ole ilmiselviä heikkouksia. Hyökkäyspään loukkaantumiset voivat kuitenkin käydä lyhyellä aikavälillä kalliiksi, ellei joukkue hanki tammikuussa kärkipelaajaa.

Paris Saint-Germain pelaa Mestarien liigaa, joten Edinson Cavani tuskin on irrotettavissa. Cavanin naaraaminen saa siis odottaa ainakin ensi kesään.

Huhuissa ovat pyörineet myös Bony, Saido Berahino ja Papiss Cisse. Tarjosin kuitenkin jo Bonya Liverpooliin, enkä usko Berahinon ja Cissen muuttavan tammikuussa. Berahinon lähipiiri uskoo pelaajan tarvitsevan aikaa kehittyä, ja Cisse ja Newcastle ovat onnellisessa avioliitossa.

Christian Bentekeä ja Aston Villaa siirto sen sijaan saattaisi kiinnostaa. Benteke ei ole päässyt viime kauden kaltaiseen iskuunsa, mutta viime kauden meriitit pitävät silti siirtosumman korkealla. Jos City uskoo belgialaiseen, seura voisi saada hyvän vahvistuksen ja kaivattua leveyttä hyökkäyspäähän.

Villa taas saisi siirtosummalla useammankin vahvistuksen.

Manchester United - Mats Hummels

Tämä lahja on niin itsestäänselvä, että se tuskin tarvitsee perusteluita. Kun puhutaan pelaajien tasosta, Louis van Gaalin joukkue on kuin joulukuusi ylösalaisin. Hyökkäyspäässä riittää tulivoimaa, mutta puolustuspäässä on vain muutama natiseva oksa.

Mats Hummels on huippuluokan ratkaisu ongelmaan. Hän voi pelata sekä kolmen että neljän miehen linjassa. Hän toisi Unitedin ongelma-alueelle johtajuutta. Borussia Dortmund rämpii Bundesliigassa, joten Unitedilla olisi erinomainen paikka iskeä.

Tekisikö Hummelsin hankinta Unitedista mestariehdokkaan? Hyvin mahdollista.

Lyö vetoa Valioliigasta täällä!