Kuqi nimesi Valioliiga-unelmakokoonpanonsa: ”Kaikki haluaisivat Kompanyn”


Maajoukkuetauko on ohi, ja Valioliiga jatkuu viikonloppuna. Unibet kysyi kulttifutaaja Shefki Kuqilta, ketkä pelaajat ovat vakuuttaneet hänet alkukauden aikana. Valmentajalisenssiään Englannissa suorittava Shefki innostuikin muodostamaan oman Valioliiga-unelmakokoonpanonsa. Kuqin mukaan jokainen valmentaja maailmassa haluaisi Vincent Kompanyn joukkueeseensa.

 Maalivahti: Joe Hart

 – Heti alkuun yksi vaikeimmista valinnoista. Petr Cech oli todella lähellä. Hän on pelannut paljon paremman alkukauden. Hartilla on tullut kalliita virheitä. Uskon kuitenkin, että Hart ryhdistäytyy ja osoittaa olevansa Valioliigan paras veskari, Shefki tuumii.

 Puolustuslinja: Branislav Ivanovic, Vincent Kompany, Fabricio Coloccini ja Leighton Baines

 – Puolustuksen nimeäminen on helppoa. Oikealle Chelsean Ivanovic, ei haastajia. Kova pakki, joka on erikoistilanteissa uhka vastustajalle. Keskelle Vinnie Kompany, jolle nauha hihaan. Kompany on pelaaja, jonka jokainen valmentaja maan päällä ottaisi omaan joukkueeseensa. Newcastlen Coloccini olisi toimiva pari belgialaiselle, ja Valioliigan paras vasen pakki Leighton Baines täydentää nelikon. Nyt nähtiin Ashley Colen poissa ollessa Englannin maajoukkueessa, kuinka paljon Baines tuo lisää ylöspäin pelaamiseen.

 Keskikenttä: Michael Carrick, Mesut Özil, David Silva ja Eden Hazard

 – Özilin ja Carrickin on pakko olla tässä jengissä. En usko, että kumpikaan tarvitsee sen enempää perusteluja, mutta Carrick keskikentän pohjalle siksi, että kovuutta löytyy jo puolustajista. Carrick tasapainottaa keskikenttää ja jakaa varmat omille. Özil, Silva ja Hazard pitävät sitten huolen luovuudesta ja nopeudesta. Vaihdosta sisään Adnan Januzaj vasemmalle laidalle. Poika pelaa kuin Ryan Giggs, vaikka kokemusta on yli 20 Valioliiga-kautta vähemmän.

Hyökkäys: Luis Suarez ja Robin van Persie

 – Tässä on pakko myöntää, että eivät alkukauden perusteella tehdyt valinnat. Suarez on pelannut vasta yhden matsin, ja RVP ei ole osunut tolppien väliin ihan siihen tahtiin, mitä olisi odottanut. Mutta kun keskikentältä löytyy kavereita, jotka tekevät paljon tilanteita, niin piikkiin pitää laittaa jätkät, jotka laittaa pallon maaliin. Siinä Suarez ja RVP on Valioliigan parhaat. Penkillä olisivat Sergio Aguero ja Alvaro Negredo

Lyö vetoa Valioliigasta täällä!