Lähteekö Gareth Bale muille maille?


Kun Gareth Bale loukkaantui Tottenhamin Eurooppa-liigan ottelussa Baselia vastaan, moni uskoi vamman olevan lopullinen isku Spursin haaveille sijoittua Valioliigassa neljän joukkoon. Lentävä walesilainen palasi kuitenkin eilen liiga-areenoille. Hän teki heti maalin ja syötti toisen, kun Spurs kukisti Manchester Cityn 3-1.

Balen tulevaisuudennäkymiin vaikuttanee suuresti se, pelaako Tottenham ensi kaudella Mestarien liigaa. Jos Tottenham lunastaa paikan Euroopan eliittiin, Bale voi hyvinkin haluta jatkaa Andre-Villas Boasin alaisuudessa. Jos pohjoislontoolaiset eivät selviä Mestarien liigaan, Bale saattaa hyvinkin katsella muualle.

City-voitto tarkoittaa käytännössä sitä, että top 4 -sijoitus on Spursin omissa käsissä: voitot lopuista peleistä ja Mestarien liiga kutsuu. Kerroin sille, että Bale pelaa ensi kaudella Valioliigaa, on 1,60. Moni pohjoislontoolainen ja puolueetonkin kannattaja toivoo tämän vaihtoehdon toteutuvan.

Jos Bale päättää kuitenkin lähteä, Espanja (kerroin 2,50) näyttää todennäköisimmältä määränpäältä. Eikä ihme, kun huomioidaan, kuinka korkealle Balen siirtosumma nousee; Real Madridilla ja Barcelonalla on isommat budjetit kuin valtaosalla muista seuroista. Juuri Espanjan pääkaupungin ylpeys on yhdistetty Baleen vahvimmin. Ajatus Balesta ja Cristiano Ronaldosta samassa joukkueessa saa kieltämättä veden kielelle.

Josep Guardiolan tulo Bayern Münchenin peräsimeen tekee kuitenkin myös Saksasta (10,00) realistisen vaihtoehdon. Baijerilaisilta ei todellakaan puutu laitapelaajia (Arjen Robben, Franck Ribery, Thomas Müller, Xherdan Shaqiri), mutta Bale parantaisi entisestään joukkuetta, joka on ollut pysäyttämätön tämän kauden Bundesliigassa ja Mestarien liigassa.

Lopuksi pieni ajatuksenpoikanen Italialle (17,00). Serie A oli aikanaan Euroopan paras ja eniten rahaa käyttänyt sarja, mutta nykyään paikallisten seurojen rahkeet riittävät tällaisiin huippuluokan hankintoihin todella harvoin.

Lyö vetoa Gareth Balen tulevaisuudesta täällä!