Liverpool-Arsenal 2-2: mitä opimme


Liverpoolin tappio olisi ollut nöyryytys

Martin Skrtelin pusku toi lopulta tasapelipisteen alivoimalle joutuneelle Liverpoolille, mutta jos Pool olisi jäänyt ottelussa pisteittä, se olisi voinut syyttää vain itseään.

Liverpool oli ottelussa selvästi parempi joukkue. Se loi paljon tekopaikkoja, eikä Arsenal pärjännyt punapaitojen ryhmitystä vastaan. Liverpoolin on alettava voittaa otteluita, mutta tähän hätään pistekin oli tervetullut.

Arsenal oli surkea

Vain Liverpool tietää, miksi Arsenal ei hävinnyt tätä ottelua. Siitä lontoolaiset saavat syyttää vain itseään, että voitto lipesi käsistä.

Pohjois-Lontoossa potkittiin monta joulukuusta nurin, koska ylivoimalla pelannut Arsenal puolusti Skrtelin maaliin johtaneen tilanteen kammottavan huonosti.

Kumpikin joukkue oli oma itsensä

Liverpoolin hyökkäys oli viimeistelyä lukuunottamatta loistavaa, puolustaminen kehnoa. Arsenal oli henkisesti heikko, eikä pystynyt viemään ottelua maaliin, vaikka maaliviiva oli jo näkyvissä. Kumpikin joukkue vahvisti omaa stereotypiaansa täydellisesti.

Liverpool olisi ansainnut voiton, mutta viime kauden terävyys on tipotiessään. Jos se löytyy, Pool alkaa kiivetä sarjataulukossa.

Arsenalin samat vanhat ongelmat ovat jo muuttuneet kroonisiksi.

Liverpool on löytänyt parhaan ryhmityksen pelaajilleen

Liverpoolin puolustuksen heikkoudet ovat käyneet selväksi, mutta tällä kaudella joukkue on hyökkäyspäässä ampunut itseään jalkaan.

Mario Balotellin ja Rickie Lambertin kaltaisten kookkaiden ja vahvojen pelaajien hankkiminen johti siihen, että hyökkääjien takana pelaamisesta tuli staattista. Balotellistä tai Lambertista ei ole juoksemaan pystyyn linjan taakse tai väleihin.

Brendan Rodgersin Bournemouth-otteluun luoma joustava systeemi antaa Adam LallanallePhilippe Coutinholle ja Lazar Markovicille mahdollisuuden löytää tarvittavaa tilaa.

Sekä yksilöiden että joukkueen esitykset ovat parantuneet muutoksen myötä, vaikka samat ongelmat ovat yhä näkyvissä.

Mathieu Flaminin heikkoudet tuotiin esiin

Arsenalin keskikentällä ei ollut ensimmäisellä jaksolla vastausta Liverpoolin liikkeelle. Etenkin Mathieu Flamini oli vaikeuksissa.

Avausjaksolla ranskalainen oli onnekas, kun hän ei lentänyt ulos. Mikel Arteta on sivussa (eikä muutenkaan huipputason ratkaisu), joten keskikentän pohjan on oltava Arsene Wengerin ykkösprioriteetti siirtomarkkinoilla.