Liverpool-Arsenal: taktinen ennakko


Valioliiga-viikonloppu alkaa sarjakärki Arsenalin vierailulla Anfield Roadille.

Liverpoolin mestaruushaaveet ovat ottaneet kovan kolauksen. Ero Arsenaliin on kasvanut kahdeksaan pisteeseen, kun kuudesta edellisestä Valioliiga-ottelusta on tullut vain kolme voittoa.

Manageri Brendan Rodgers tiedostaa, että voitto Arsenalista saisi Liverpoolin mestaruusjunan vielä liikkeelle ja loisi painetta muille top 4 -sijoitusta havitteleville seuroille. Arsenalin mestaruusjahdille kolme pistettä vaikeasta vierasottelusta olisi loistava tulos.

Mahdolliset kokoonpanot

Liverpoolin Kolo Touren karmea virhe lahjoitti West Bromwichille tasoitusmaalin viikko sitten. Hän kuitenkin jatkaa avauksessa Martin Skrtelin vierellä, koska Daniel Agger ja Mamadou Sakho ovat sairastuvalla. Lucas Leiva on pitkäaikaispotilas, joten keskikenttämiehityskään ei muutu.

Arsenalill on loukkaantumishuolia. Aaron Ramseyn loukkaantuminen ja Mathieu Flaminin pelikielto tietävät sitä, että Alex Oxlade-Chamberlain jatkaa keskikentällä. Oxlade-Chamberlain osui kahdesti Crystal Palacea vastaan. Jack Wilshere saattaa korvata Lukas Podolskin, mutta kovinkaan montaa muutosta Palacea vastaan nollan pitäneeseen joukkueeseen tuskin tulee.
Löytääkä Liverpool tasapainon hyökkäys- ja puolustuspelin välille?
Liverpool on päästänyt enemmän maaleja (29) kuin muut neljän kärjessä olevat joukkueet. Viime otteluissa asia on korostunut, sillä kuudessa viime kamppailussa Pool on päästänyt seitsemän osumaa.

Yhteensä 37 Valioliiga-maalia ampuneet Daniel Sturridge ja Luis Suarez peittävät usein puolustuksen ongelmat. Kaksikko oli huippuiskussa, kun Liverpool murskasi Evertonin reilu viikko sitten. Silloin Liverpool ylsi harvinaiseen nollapeliin.

SAS-kaksikon virettä ei voi aliarvioida. Kaksikko on vaarallinen jokaisessa ottelussa. Suarez on laukonut 103 kertaa tällä kaudella, useammin kuin kukaan muu Valioliigassa. Liverpoolin hyökkäys on äärettömän vaarallinen, mutta tasapainon on löydyttävä, sillä puolustus ei todellakaan ole vesitiivis.
Onko Cazorla Arsenalin avainpelaaja?
Santi Cazorla aloitti kauden hitaasti, mutta viime aikoina otteet ovat kohentuneet. Cazorla on tehnyt kolme maalia kolmessa viime ottelussaan. Joukkoon kuuluvat tärkeät kaksi osumaa Fulhamin verkkoon.

Arsenalin laitapelaajat ovat kärsineet vammoista tällä kaudella, minkä myötä Cazorla on pelannut hieman uudessa roolissa sisäänleikkaavana laiturina. Crystal Palacea vastaan Cazorla aloitti oikealla laidalla. Grafiikka kuitenkin kertoo, että hän hakeutui kentän keskustaan Palacen puolustuksen ja keskikentän väliin. Hän pyrkii samaan myös Liverpoolia vastaan.

Tämä on ominaista Cazorlan pelityylille tällä paikalla. Hän siirtyy keskelle ottamaan osaa peliin ja jättää laitansa aina, kun saa tilaisuuden. Liverpoolin 4-4-2-variaatiota vastaan tämä voi aiheuttaa isännille ongelmia. Steven Gerrard ja Jordan Henderson pelasivat Liverpoolin keskikentällä West Bromwichia vastaan. Kumpikaan ei ole kovinkaan kovaotteinen pelaaja, ja kaksikon kädet ovat täynnä jo Arsenalin keskikentän kolmikkoa vastaan. Kun yhtälöön lisätään Cazorla, Arsenal saattaa dominoida keskikenttää täysin ja saada keskustaan neljällä kahta vastaan -ylivoiman.

Yhteenveto
Liverpool on hävinnyt kauden kaikki kolme otteluaan muita kärkinelikon joukkueita vastaan, joskin vieraskentällä. Arsenalin on kaaduttava, jotta Pool voisi vielä haaveilla mestaruudesta. Liverpool ei pyri päästämään vähemmän, vaan tekemään enemmän maaleja kuin vastustajansa, joten lauantai-iltapäivä käynnistynee viihdyttävällä ottelulla.

Pelivihje: Yli 3,5 maalia, 2,55.