Liverpool-Everton: faniennakko


Liverpool-näkökulma: Antoine Zammit, Empire of the Kop

Kokoonpano

Fabio Borini palasi kentille Newcastlea vastaan. Hän tuli vaihdosta kentälle ja ehti tuhlata muutaman sekunnin ennen kuin onnistui maalinteossa. Reisivaivan takia sivussa ollut Raheem Sterling saatetaan nähdä kentällä. Luis Suarez lusii kymmenen ottelun pelikieltoaan, josta tämä on etappi numero kaksi.

Vire

St. James' Parkilla Liverpoolin bussiin pakattiin kolme pistettä ja paljon itseluottamusta. 6-0-voitto Newcastlesta oli iso askel kohti ensi kauden europelejä. Se myös päätti kolmen ottelun (West Ham, Reading, Chelsea) tasapeliputken. Philippe Coutinho ja Daniel Sturridge ovat piristäneet joukkuetta. Pool oli loistava viime viikolla.

Aiemmat kohtaamiset

Ottelu on historian 199. Merseysiden derby. Liverpoolilla on 76 ja Evertonilla 60 voittoa. Aiemmin tällä kaudella joukkueet pelasivat 2-2-tasapelin. Liverpool meni tuolloin 2-0-johtoon, mutta Toffees tuli tasoihin Leon Osmanin ja Steven Naismithin maaleilla.

Parhaat vedot

Daniel Sturridge tekee avausmaalin, 5,75. Hyökkääjä oli ilmiliekeissä Newcastlea vastaan.

Liverpool voittaa, 1,90. Edellinen ottelu nosti itseluottamusta. Voittoon on kaikki edellytykset.

Steven Gerrard tekee maalin, 3,60. Luulen, että Gerrard rokottaa erikoistilanteesta.

Tulosveikkaus: Liverpool 2-0 Everton (9.75)

Oletettu avaus

Everton: Brian Lewis, Royal Mersey Blue

Kokoonpano

David Moyesille tämä ottelu voi olla viimeinen derby Evertonin managerina. Neljäs sija on käytännössä tavoittamattomissa. Everton tarvitsee kolme pistettä, jotta haaveet ensi kauden Eurooppa-liigasta pysyisivät hengissä. Voitto antaisi myös hyvän mahdollisuuden sijoittua sarjassa Liverpoolin edelle toisena kautena peräkkäin. Niin on käynyt viimeksi 1930-luvulla.

Vire

Järkyttävää Sunderland-tappiota lukuunottamatta Toffees on pelannut hyvin aina helmikuisesta FA Cupin Wigan-tappiosta lähtien. Kahdeksassa viime ottelussa Everton on pitänyt nollan kuudesti.

Edelliset kohtaamiset

Merseysiden Derby ei koskaan petä. Edellinen kohtaaminen Goodison Parkilla oli hieno ottelu. Liverpool meni nopeasti 2-0-johtoon, mutta Everton jyräsi tasoihin. Silloin pelikiellossa ollut Stephen Pienaar on nyt käytettävissä, eikä Luis Suarezin poissaolo ainakaan heikennä Evertonin mahdollisuuksia.

Parhaat vedot

Victor Anichebe tekee maalin, 4,10. Anichebe on voimansa ansiosta aina maaliuhka.

Ottelussa nähdään punainen kortti, 3,20. Odotan näkeväni ainakin yhden joulukortin kuumassa ottelussa.

Yli 2,5 maalia, 1,80. Ottelu tuskin on puolustuspelin juhlaa.

Tulosveikkaus: Liverpool 1-2 Everton (14.00)

Oletettu avaus

Lyö vetoa Valioliigasta täällä!