Liverpool-Newcastle: taktinen ennakko


Liverpoolin mestaruuden tavoittelu koki valtavan kolauksen, kun joukkue jäi 3-3-tasapeliin Crystal Palacen vieraana. Kauden päätöskierroksella Newcastlen on kaaduttava, jotta mestaruustaistelu pysyisi hengissä loppuun saakka. Harakat oli karmeassa tappioputkessa ennen 3-0-voittoa Cardiffista.

Mahdolliset avauskokoonpanot

 

Liverpoolilla ei ole uusia loukkaantumisia, joten se pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan. Pelikieltonsa sovittanut Jordan Henderson palaa keskikentälle. Puolustuksessa tapahtunee pieniä muutoksia, sillä takalinjat eivät vakuuttaneet Palacea vastaan.

Newcastle luottanee pitkälti samoihin miehiin, joka toivat joukkueelle ensimmäisen voiton viikkokausiin. Shola Ameobi pelaa kärjessä ja Loic Remy hänen takanaan. Ryhmitys on jotakuinkin 4-4-1-1.

Tiivistyykö Liverpoolin puolustus?

Maanantain jälkeen Liverpool on päästänyt 49 liigamaalia. Valioliigassa vähiten takaiskuja kärsinyt Chelsea on päästänyt 23 maalia vähemmän.

Liverpoolin puolustus on vasta liigan yhdeksänneksi paras. Joukkue menetti etulyöntiasemansa, kun se hermoili Palacea vastaan. Newcastlea vastaan puolustuspelin on parannuttava. Newcastle on ollut huonossa vireessä, mutta potentiaalia maalintekoon sillä riittää.

Liverpoolin puolustusorganisaatio oli hyvin kyseenalainen. Se maksoi kalliisti, kun joukkue jahtasi neljättä maalia Selhurst Parkilla. Crystal Palace iski vastahyökkäyksestä 1-3-kavennuksen. Palacen toisessa maalissa Martin Skrtel jätti linjan ennenaikaisesti, jolloin Palace-hyökkääjä Dwight Gayle pääsi tyhjään tilaan ja merkkaamattomana maalintekoon. Maali oli katastrofi.

Manchester Cityllä on nyt mestaruus omissa käsissään, mutta Liverpoolin on parannettava puolustuspeliään. Newcastlen Remy on selkeä maaliuhka. Ranskalainen on tehnyt 14 maalia kauden 26 liigaottelussaan ja hyödyntänyt 21,5 prosenttia tekopaikoistaan.

Cardiffia vastaan Remy teki yhden maalin ja syötti toisen. Hän pelasi Ameobin takana, siirtyi joskus kentällä alemmaskin sekä liikkui myös linjan taakse ja vastustajan rangaistusalueelle.

 

Liverpoolin on osattava tasapainottaa hyökkäys- ja puolustuspelinsä tai omaan päähän tulee vaaratilanteita. Ongelmia tulee etenkin, jos Pool syyllistyy Palace-ottelun kaltaisiin virheisiin. Remy on heti kärppänä paikalla, jos kotijoukkue mokaa.

Riittävätkö maalijuhlatkaan Liverpoolille?

 

Liverpool on päässyt tähän asemaan voittamalla vastustajansa maalintekokilpailuissa. Joukkue on mättänyt tähän mennessä 99 maalia, ja hyökkäyspeli tulee olemaan rajua myös Newcastlea vastaan. Vierasjoukkuekin on nimittäin päästänyt paljon maaleja.

Newcastlen verkkoon on tehty tällä kaudella 57 maalia. Maaliero on 15 osumaa pakkasella, vaikka sarjasijoitus on yhdeksäs.

Yhteensä 52 liigamaalia ampuneet Liverpoolin Luis Suarez ja Daniel Sturridge ovat olleet loistavassa iskussa. On vaikea uskoa, että kehno Newcastle-puolustus pystyisi pitämään näin vaarallisen hyökkäyksen kurissa.

Liverpoolin joustava 4-1-2-1-2-ryhmitys kielii valtavasta panostuksesta hyökkäyspeliin. Raheem Sterlingin tehtävä on juosta vastustajan keskikentän ja puolustuslinjan välissä. Tänään hurjakaan hyökkäyspeli ei kuitenkaan välttämättä riitä. Manchester Cityn on hävittävä, sillä Liverpool on hukannut etulyöntiasemansa mestaruustaistelussa.

Jos City jäisi tasapeliin, mestaruus ratkeaisi maalierolla. Liverpoolilla on kuitenkin silläkin saralla liikaa kurottavaa, kiitos huonon puolustuspelin.

Yhteenveto

Palace-romahduksesta huolimatta Liverpoolilla on paljon hyökkäysvoimaa. Kotivoitto olisi hyvä päätös upealle kaudelle.

Liverpoolin faneille ottelusta tulee katkeransuloinen. Kannattajat haaveilivat mestaruuspokaalin nostosta, mutta nyt se jää kaikella todennäköisyydellä näkemättä. Kauden viimeinen kotiottelu tarjoaa silti aihetta juhlaan, sillä toinenkin sija on Liverpoolille selvästi yläkanttiin odotuksiin nähden.

Alan Pardew'lle ottelu saattaa olla viimeinen Newcastlen peräsimessä. Joukkue on ollut surkeassa tuloskunnossa, ja nyt luvassa lienee vielä yksi tappio.

Kaikki kertoimet otteluun täällä!