Manchester City-Chelsea: viisi puheentaihetta


1. John Terryn kuuluisi pelata Englannin maajoukkueessa

Chelsean John Terry jakaa mielipiteitä, jos kauniisti sanotaan. Hän on silti Englannin paras toppari. Eilen hän ja kollegansa Gary Cahill pelasivat erinomaisen ottelun. Alvaro Negredolla ei ollut mitään palaa, Edin Dzeko oli täysin näkymätön ja tuoreilla jaloilla peliin tullut Stevan Jovetic antoi Manchester Citylle vain pienen toivonkipinän. Citizensillä ei ollut mitään asiaa Terryn johtaman Chelsea-muurin läpi. Terry ylsi huippusuoritukseen liigan vaarallisinta hyökkäystä vastaan. Eilisen perusteella Englannin menestysmahdollisuudet ensi kesän MM-kisoissa paranisivat huomattavasti, jos Terry olisi joukkueessa. Jätetään kuitenkin kapinat vähemmälle tällä kertaa, sopiiko?

2. City tarvitsee Fernandinhoa

Martin Demichelisin sopivuudesta puolustajaksi keskustellaan vielä, mutta se on selvää, että puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi hänestä ei ole. Siinä roolissa Demichelis pelasi eilen. Gareth Barry tai jopa Jack Rodwell olisivat olleet täydellisiä korvaajia loukkaantuneelle Fernandinholle. Sen sijaan Demichelis joutui taistelemaan Willianin, Eden Hazardin ja Ramiresin liikettä vastaan ja hävisi rumasti. Cityä odottaa Mestarien liiga -kohtaaminen Barcelonaa vastaan, ja manageri Manuel Pellegrini oppi juuri sopivasti, kuinka tärkeä Fernandinho on hänen joukkueelleen. Fernandinho on sivussa vielä neljä viikkoa.

3. Mourinho on voittamaton psykologisessa sodankäynnissä

Sir Alex Fergusonin lopetettua Jose Mourinho on psykologisen sodankäynnin kiistaton kuningas. Ennen ottelua hän väitti, että Manchester City on alisuorittanut Sheikki Mansourin viisivuotisen valtakauden aikana. Se oli täydellinen tapa luoda City-leiriin epävarmuutta. Kuinka ollakaan, City jäi heti ensi kertaa maaleitta kotikentällään sitten vuoden 2010 Birmingham-ottelun. Samalla mestaruustaistelun roolit laitettiin uusjakoon. Mourinho löi heti uutta vaihdetta silmään ja ehti jo ottelun jälkeen väittää, että Arsenal ja City ovat "isompia ja vahvempia hevosia" kuin "pieni hevonen" Chelsea. Happy One tietää sisimmässään, että Chelsea jakoi eilen valtavan psykologisen iskun.

4. Eden Hazard on pysäyttämätön

Hazard on esittänyt käänteentekeviä suorituksia jo viikkojen ajan, mutta eilinen ottelu oli belgialaisen paras Chelsea-paidassa. Hazard ohitti useaan otteeseen heittämällä Pablo Zabaletan, joka on normaalisti erinomainen. Hazard oli Chelsean sydän. Liverpoolin Luis Suarez pelaa loistokautta, mutta Hazard haastaa hänet tiukasti Vuoden jalkapalloilijan palkinnosta.

5. Mourinho tietää, ketkä muodostavat parhaan keskikentän - ja Oscar ei kuulu heihin

Moni yllättyi, kun Oscar aloitti ottelun Chelsean penkillä, mutta päätös oli perusteltu. Oscar jäi sivuun niin Arsenalia kuin Cityäkin vastaan, minkä perusteella Mourinho suosii suurissa otteluissa kolmikkoa Hazard-Willian-Ramires. Puolustuslinjaa tässä muodostelmassa suojaavat Nemanja Matic (joka antoi syöttönsä 85-prosenttisesti omille) sekä David Luiz. Frank Lampardin, John Obi Mikelin ja Oscarin on hyväksyttävä, että he eivät kuulu Mourinhon suosimaan keskikentän koostumukseen. Kaikki tietävät, miten Juan Mata reagoi niihin uutisiin omalla kohdallaan.