Manchester City-Liverpool: taktinen ennakko


KOKOONPANOT

Sergio Agüero saattaa palata Manchester Cityn kokoonpanoon. Tähden kuntoutuminen olisi iso asia Citizensille, sillä takareisivamma saattaa pitää Wilfried Bonyn sivussa. Pohjevamman kanssa tuskaillut Vincent Kompany oli maajoukkuetauolla sivussa molemmista Belgian harjoitusotteluista. Myös Samir NasrinDavid Silvan ja Pablo Zabaletan pelaaminen on erittäin epävarmaa. Aston Villa -ottelussa City pelasi viimeiset 65 minuuttia ilman Bonya ja jäi 0-0-tasapeliin. Cityn hyökkäyskaluston leveys joutuu toden teolla puntariin, jos Agüero on sivussa.

Liverpoolin riveistä puuttuvat Mamadou Sakho ja Jordan Henderson, mutta Daniel Sturridgen ja James Milnerin odotetaan palaavan kokoonpanoon. Jordon Iben pelaaminen on erittäin epävarmaa.

VIRE

City teki taannoin kahdessa peräkkäisessä kotivoitossa 11 maalia Newcastlen ja Bournemouthin verkkoon. Nyt ne ottelut tuntuvat kaukaiselta. Maalittomat tasapelit Manchester Unitedia ja etenkin Aston Villaa vastaan herättivät kysymyksiä hyökkäyspelin sujuvuudesta. Yleistunnelma on kuitenkin pysynyt hyvänä, sillä Mestarien liigassa City voitti Sevillan kahdesti ja Liigacupissa se murskasi Crystal Palacen 5-1.

Liverpool yrittää edelleen sopeutua Jürgen Kloppin kuvioihin. Muutaman tasapelin jälkeiset voitot Bournemouthista, Chelseasta ja Rubin Kazanista loivat uskoa, mutta 1-2-kotitappio Crystal Palacelle palautti punapaidat maan pinnalle.

Viime kauden toisella kierroksella City otti Liverpoolista selvän voiton, mutta Anfieldilla Pool kaatoi Cityn 2-1.

CITYN SELKÄRANKA

Kun City romahti Tottenhamin vieraana, riveistä puuttuivat Joe Hart, Kompany, Zabaleta ja Silva. Agüero ei ollut täydessä pelikunnossa, ja Yaya Toure loukkasi takareitensä toisella puoliajalla. Mikään muu kärkijoukkueista ei ole yhtä paljon johtavien pelaajiensa varassa. Huonolla tuurilla oli toki osuutensa, kun kaikki nämä loukkaantumiset osuivat samaan ajankohtaan. Liverpool voi silti ammentaa uskoa siitä, että edellämainitusta kuusikosta todennäköisesti vain Hart ja Toure ovat täydessä kunnossa.

Nicolas Otamendi on kuitenkin kotiutunut Cityn takalinjoille, joten Kompanyn mahdollinen poissaolo ei ole yhtä kova isku kuin vielä kuukausi sitten. Kevin De Bruyne ja Raheem Sterling ovat puolestaan osoittaneet, että luovuus ei kentältä lopu, vaikka Silva on sivussa. Terävin kärki Cityn otteista voi kuitenkin puuttua.

LIVERPOOLIN HYÖKKÄÄJÄVAIHTOEHDOT

Lähes kaikki Liverpoolin ykköskorin keskikenttäpelaajat ja hyökkääjät ovat samaan aikaan käytettävissä ensimmäistä kertaa Kloppin managerikaudella. Vain Henderson on varmasti sivussa. Tähän mennessä Klopp on joutunut tulemaan toimeen sillä, mitä miehelle on annettu, mutta City-ottelu antaa osviittaa siitä, keitä saksalainen hyökkäyspäässä suosii.

Valitseeko Klopp Christian Benteken fyysiset ominaisuudet vai Daniel Sturridgen tekniset kyvyt? Pystyykö hän jopa peluuttamaan molempia samanaikaisesti? Entä pitääkö Lucas Leiva paikkansa keskikentällä Emre Canin vierellä, vai käyttääkö Klopp tällä pelipaikalla James Milneriä? Jatkaako Milner sittenkin laidalla? Onko pelijärjestelmä 4-2-3-1 vai Kloppin parissa ensimmäisessä ottelussaan käyttämä 4-3-2-1? Jälkimmäinen ryhmitys aiheuttaisi vaikeuksia Cityn laitapuolustajien nousujen hillitsemisessä.

Etenkin hyökkääjävalinta on mielenkiintoinen. Benteke on pelannut Kloppin managerikaudella hyvin, mutta liikkuvampi Sturridge saattaa olla Otamendille suurempi kiusa.

COUTINHO KYMPPIALUEELLA

Iso osasyy Philippe Coutinhon hyviin esityksiin viimeisen vuoden aikana on se, että brassi löytää taitavasti tilaa vastustajan keskikentän ja puolustuslinjan välistä. Brendan Rodgersin 3-4-2-1-ryhmityksessä ja Kloppin 4-3-2-1-muodossa tila löytyy osittain luonnostaan, mutta Coutinho löytää oikeille alueille myös 4-2-3-1-pelijärjestelmässä. Cityn keskikentän pohjakaksikko ei ole aina parhaimmillaan puolustussuuntaan. Coutinhon kohtaaminen on taivaansinisten puolustukselle kova testi.

YHTEENVETO

Pikavilkaisulla Liverpoolin kerroin 5,50 vaikuttaa todella suurelta. City ei iske tällä hetkellä luotettavasti maaleja, ja Liverpoolin puolustus on tiivistynyt Kloppin alaisuudessa. On helppo kuvitella Cityn hallitsevan palloa ilman lopputulosta ja päätyvän 0-0- tai 1-1-tasapeliin. Onkin mielenkiintoista, että kertoimet povaavat yli 2,5 maalin ottelua. Alle 2,5 maalin kerroin on jopa 2,06.

Tällaisista lähtökohdista on usein houkuttelevaa viljellä tulosvetoja vähämaalisten vierasvoittojen ja tasapelien puolesta. Parhaaksi vaihtoehdoksi nousee kuitenkin aasialainen tasoitusveto Liverpool +0,5 kertoimella 2,33.