Manchester City-Manchester United: faniennakko


City: Ric Turner, Blue Moon MCFC.

Kokoonpano

Loukkaantumishuolia alkaa kerääntyä. David Silva, James Milner ja Aleksandar Kolarov ovat liittyneet Micah Richardsin, Gael Clichyn ja Jack Rodwellin seuraan sairastuvalla. Siksi Roberto Mancini joutui peluuttamaan viikolla Dortmundia vastaan kovempaa kokoonpanoa kuin olisi halunnut. Sergio Agüero ja Yaya Toure palaavat avaukseen käytännössä varmasti, Javi Garcia ja Edin Dzeko tekevät heille tilaa.

Vire

Aikainen lähtö Mestareiden liigasta on herättänyt taas epäilyksiä Mancinin tulevaisuudesta. Jos rehellisiä ollaan, niin emme ole pelanneet kovin hyvin koko kautena. Valioliigassa olemme silti tappiottomia, mutta esitysten on parannuttava nopeasti, mikäli haluamme pysyä sarjakärki Unitedin tahdissa.

Edelliset kohtaamiset

Unitedilla on vähemmän yllättäen enemmän voittoja keskinäisistä peleistä. Unitedilla on 62 ja meillä 43 voittoa, tasapelejä on 47. Viime kaudella voitimme kuitenkin molemmat liigakohtaamiset ja rökitimme Unitedin Old Traffordilla 6-1. Kotiderbymme oli mestaruuden kannalta ratkaiseva. Silloin United haki tasapeliä, muttei saanut sitä.

Parhaat vedot

Tasapeli, 3,40. Odotan hermostunutta ja varovaista yhteenottoa, jossa kumpikin lähtee välttämään tappiota.

Yaya Toure tekee avausmaalin, 12,50. Norsunluurannikkolainen on isojen otteluiden mies ja hyvä ehdokas rikkomaan kuparinen.

Alle 2,5 maalia, 2,20. En odota maalijuhlaa.

Tulosveikkaus: Manchester City 1-1 Manchester United (7.00)

Oletettu avaus

United: Chudi Onwuazor, The Busby Way.

Kokoonpano

Nemanja Vidic joutuu olemaan sivussa, sillä hän sanoi tarvitsevansa lisäaikaa paluuseen täyteen pelikuntoon. Shinji Kagawalla on pieni mahdollisuus toipua ajoissa derbyyn, mutta Cluj-ottelussa pohkeensa loukannut Tom Cleverley on varmasti sivussa. Anderson, Nani ja Antonio Valencia ovat myös loukkaantuneina.

Vire

Mitäänsanomattomat tulokset ovat Unitedin tämän kauden tarina. United voitti Readingin 4-3, mutta ottelu oli erikoisoppitunti siitä, miten ei kuulu puolustaa. Päästimme kolme maalia avausjaksolla. Voittoja tulee ja olemme sarjakärjessä kolme pistettä Cityä edellä, mutta tappioasemasta nouseminen alkaa jo olla kulunut juttu. Cityä täytyy varoa, sillä naapuri ei todennäköisesti suostu pelaamaan tutun kaavan mukaan.

Edelliset kohtaamiset

En halua muistaa viime kautta. 1-6-selkäsauna Old Traffordilla ja hengetön 0-1-tappio Etihadilla antoivat mestaruuden Citylle. Voin vain toivoa, että tällä kaudella ei käy samoin. Ennen viime kautta olimme voittaneet äänekkäät naapurimme viidesti kuudessa edellisessä kamppailussa. Nyt täytyy pitää huolta siitä, että viime kauden esitykset eivät vaikuta peliin tällä sesongilla.

Parhaat vedot

Wayne Rooney tekee maalin, 3,20. Rooney on tehnyt Unitedin paidassa kahdeksan derbymaalia. Hän laukoi viime viikolla kaksi palloa Readingin verkkoon. Toivottavasti mies jatkaa siitä.

Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,50. Kumpikin joukkue on parempi hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

United pitää nollan, 4,80. Sir Alex Ferguson on ilmaissut huolensa Unitedin puolustuksesta. Nollapelejä ei ole näkynyt, mutta tällä kertoimella sitä sietää harkita.

Tulosveikkaus: Manchester City 1-2 Manchester United (12.50)

Oletettu avaus