Manchester City vastaan Chelsea: Tuhlaajapoikien kaksintaistelu


Chelsea ja Manchester City ovat Valioliigan suurimmat tuhlaajapojat, mutta kumpi seuroista käyttää tänä kesänä enemmän pätäkkää? Kumpikin seura on jo tehnyt kaksi merkittävää hankintaa. Chelsea käytti vaatimattomat 26 miljoonaa puntaa saadakseen Andre Schürrlen ja Marco van Ginkelin, City on puolestaan pulittanut 45 miljoonaa puntaa Fernardinhosta ja Jesus Navasista. Carlos Tevez siirtyy kuitenkin Juventukseen, joten City etsii hyökkääjää. Myöskään Chelsean omistaja Roman Abramovitshia ei tunneta turhasta pihistelystä.

Chelsea

Tulleet- Marco van Ginkel (9 miljoonaa puntaa), Andre Schürrle (17 miljoonaa puntaa).

Ostoslistalla – Edinson Cavani (Napoli), Wayne Rooney (Manchester United), John Ruddy (Norwich), Kurt Zouma (St Etienne), Eliaquim Mangala (Porto), Christian Benteke (Aston Villa).

Lähteneet Paulo Ferreira (lopetti), Marko Marin (Sevilla, laina), Ross Turnbull, Hilario, Yossi Benayoun, Florent Malouda (vapailla papereilla).

Lähdössä? – Fernando Torres, Oriel Romeu, Demba Ba.

Chelsea ei ole vielä päässyt vauhtiin tämän kesän siirtoikkunassa. Andre Schürrlen ja Marco van Ginkelin hankinnat eivät ole Chelsean mittapuulla yhtä merkittäviä kuin muutamat aiempien vuosien ostokset. Stamford Bridgen ovi tulee siis käymään vielä ennen kuin kesä on ohi. Edinson Cavani näytti viime viikolla olevan matkalla Länsi-Lontooseen, mutta Paris Saint-Germain liittyi jahtiin ja ampaisi heti kisan kärkipaikalle. Wayne Rooneyn jääminen Manchester Unitediin näyttää alati todennäköisemmältä, joten Chelsean käsiin on jäämässä sama hyökkääjäkaksikko kuin viime kaudella - Demba Ba ja Fernando Torres.

Chelsea tarvitsee vahvistusta tolppien väliin, sillä tuuraajaveskarit Ross Turnbull ja Hilario vapautettiin sopimuksistaan. Thibaut Courtois palannee Atletico Madridiin kauden mittaisella lainasopimuksella. John Ruddy on liitetty vahvasti Chelseaan.

Tänä kesänä Chelsean oli määrä vahvistaa maalivahtiosastoaan, keskikentän keskustaansa ja hyökkäystä. Näistä kolmesta hankinnasta kaksi on jo tehty, mutta heräteostos on aina mahdollinen. Christian Benteken nimi on ollut laajasti esillä.

Veikkaus rahankäytöstä tässä siirtoikkunassa: 10 miljoonaa puntaa maalivahtiin, mahdollisesti 30 miljoonaa puntaa hyökkääjään.

Manchester City

Tulleet – Fernandinho (30 miljoonaa puntaa), Jesus Navas (15 miljoonaa puntaa)

Lähteneet – Carlos Tevez (Juventus, 10 miljoonaa puntaa), Kolo Toure (Liverpool, ilmainen), Wayne Bridge (Reading, ilmainen), Roque Santa Cruz (vapailla papereilla)

Ostoslistalla – Fabio Coentrao (Real Madrid), Diego Godin (Atletico Madrid), Alvaro Negredo (Sevilla), Stevan Jovetic (Fiorentina)

Lähdössä? - Gareth Barry, Aleksander Kolarov, James Milner, Edin Dzeko, Samir Nasri, Scott Sinclair

Viime kesänä City ei onnistunut merkittävästi vahvistamaan mestarijoukkuettaan. Tänä vuonna seura on toiminut ajoissa. Fernardinho ja Jesus Navas ovat hyviä hankintoja. Carlos Tevez lähtee kuitenkin Juventukseen ja muutama muukin pelaaja on poistumassa, joten uudella managerilla Manuel Pellegrinillä on vielä töitä tehtävänä.

Tevezin tilalle hankitaan varmasti hyökkääjä, mutta tällä hetkellä ei ole selvää, kenestä on kyse. Itsestäänselvin ratkaisu olisi yritys hankkia Luis Suarez, Robert Lewandowski tai Mario Gomez. City ei kuitenkaan ole ilmeisesti ollut tämän kolmikon perässä. Tevez teki Citylle 107 ottelussa 58 maalia. Näiden osumien korvaaminen on vaikea tehtävä.

City on yhdistetty laitapakki Fabio Coentraoon, mutta todennäköisesti uusi hyökkääjä on Cityn ainoa merkittävä hankinta. On kuitenkin täysi mysteeri, kuka Cityn tuleva kärkimies on, sillä Cavanikin on siirtymässä Lontooseen tai Pariisiin. Todennäköisimpänä vaihtoehtona pidetään Sevillan target-kärki Alvaro Negredoa, mutta myös AS Roman Pablo Osvaldo ja Fiorentinan Stevan Jovetic ovat vaihtoehtoja.

Veikkaus rahankäytöstä tässä siirtoikkunassa: 30 miljoonaa puntaa hyökkääjään (todennäköisesti Alvaro Negredoon).