Manchester United-Liverpool: seuralegendat ennakoivat


Sunnuntaina pelataan kiihkeästi odotettu ottelu Manchester Unitedin ja Liverpoolin välillä. Vedonlyönti ottelusta on tasaisempaa kuin vuosikausiin!

Myllerryksessä oleva ja neljättä sijaa jahtaava United isännöi Liverpoolia, jolla on pieni mahdollisuus Valioliiga-mestaruuteen.

Tämän suuren Valioliiga-mittelön kunniaksi asetimme vastakkain kaksi ex-pelaajaa, jotka edustivat urallaan näitä seuroja. Seuralegendat ennakoivat sunnuntain ottelua ja auttavat vedonlyönnissä.

Unibetin lähettiläät Ronny Johnsen (ex-Manchester United) ja Glenn Hysén (Liverpool) kertovat näkemyksiään yksinoikeudella Unibetille.

Parhaat muistot

Ronny Johnsen: Muistan, kun voitimme Liverpoolin 3-1 kaudella 1996-97 - en vain siksi, että voitimme mestaruuden sillä kaudella, vaan myös siksi, että toppariparini Gary Pallister teki ottelussa kaksi maalia. Hän ei tehnyt maaleja kovinkaan usein. Pallister teki 12 maalia yli 300 liigaottelua kattaneen United-uransa aikana.

Glenn Hysén: Paras muistoni Manchester United -otteluista on 4-0-kotivoittomme Anfieldillä vuonna 1990. Mielestäni Liverpoolin ja Unitedin välillä on paljon enemmän sähköä kuin Liverpoolin ja Evertonin välillä. Tunnelma on aina loistava, sanoinkuvaamaton. Se täytyy kokea itse, jotta sen voi sisäistää. Pelaajana täytyy pystyä keskittymään jokaiseen otteluun, mutta mediahuomion takia juuri tästä ottelusta muistutetaan joka päivä koko viikon ajan.

Tunnelma

RJ: Jokainen pelaaja tietää, että tämä ottelu on erityinen. Tunne vain kasvaa ottelun lähetessä, kun ihmiset kaupungilla alkavat odottaa kamppailua. Pisimpään seurassa pelanneet pelaajat ovat erityisen motivoituneita tällaisissa otteluissa. Tunne pysyy pinnalla, kunnes menet hotelliin pelipäivän aamuna, alat valmistautua ja yrität sulkea ulkomaailman pois mielestäsi.

GH: Kun pelasin Liverpoolissa, tämä oli ehdottomasti kauden tärkein ottelu. Merseysiden derbyt Evertonia vastaan olivat upeita, mutta nämä ottelut olivat aivan erityisiä. United-kannattajien vihan pystyy tuntemaan, kun kävelee Old Traffordin nurmelle. Muistan kuulleeni varsin alatyylisiä solvauksia etenkin alkulämmittelyn aikana. Useimmat nykypäivän pelaajat ovat kuitenkin tottuneempia isojen otteluiden paineisiin. Olen varma, että he pystyvät käsittelemään asian.

Kausi tähän mennessä

RJ: Unitedilla on tulevina viikkoina ja kuukausina edessä paljon töitä. Kausi on ollut todella vaikea, ja kentällä mikään ei tunnu toimivan. West Bromwich-vierasvoiton (3-0) myötä kaikki näyttää hieman valoisammalta. West Brom ei normaalisti olisi mikään mittari, mutta puoli vuotta sitten hävisimme Baggiesille kotona 1-2.

Mielestäni on naurettavaa, kun ihmiset sanovat, että David Moyes oli Sir Alex Fergusonin valinta. Myös väite siitä, että vain seuran jonkinlainen lojaliteetti Fergusonia kohtaan on pelastanut Moyesin potkuilta, on mielestäni naurettava. Koko seura palkkasi Moyesin ja seisoo nyt yhdessä rintamassa hänen takanaan. Olen aiemmissakin haastatteluissa sanonut, että emme kerää viitos- tai kutossijoja, mutta Moyesilla on tulevina kuukausina mahdollisuus rakentaa uusi joukkue.

Huonot esitykset ja tulokset herättävät aina spekulaatioita managerin tulevaisuudesta. Voin kuitenkin taata, että Moyes luotsaa Unitedia ensi kaudellakin. Potkusirkus ei ole Unitedin juttu. Sen sijaan Moyesille lyödään käteen shekkivihko ja mahdollisuus rakentaa joukkue uudelleen.

GH: Olen tietysti erittäin tyytyväinen Liverpoolin pelaamiseen tällä kaudella. Puolustuspeli on kehittynyt, ja Daniel Sturridge ja Luis Suarez tuovat tulivoimaa hyökkäykseen. Pelejä katsoessa huomaa, että pelaajat nauttivat yhdessä pelaamisesta. Sturridge ja Suarez ovat uskomattomia. Mielestäni myös Jordan Henderson pelaa loistokautta. Kun Brendan Rodgers valmensi Swanseaa, joukkue pelasi viihdyttävää jalkapalloa, jota katsoin mielelläni. Rodgers on tuonut pelifilosifiansa mtyös Liverpooliin. Tulokset olivat hyviä jo viime vuonna, mutta tänä vuonna ne ovat olleet vielä parempia! On upeaa nähdä, että seura on ollut kärsivällinen valmentajan kanssa.

Mikä on sunnuntaina voiton avain?

RJ: Suarez on pystyttävä pimentämään. 24 maalia tehnyt uruguaylainen on Valioliigan paras maalintekijä, ja rikoskumppani Sturridge on maalannut 18 kertaa. Chris Smallingille ja Phil Jonesille on luvassa kiireinen iltapäivä. Liverpoolin edellisessä ottelussa Southampton piti palloa 57-prosenttisesti. Erona oli se, että Liverpoolin hyökkääjät pystyvät taikomaan maaleja tyhjästä.

Unitedin on saatava keskikentän keskusta toimimaan. West Brom -ottelussa oli positiivisia merkkejä, mutta mielestäni Marouane Fellaini ei vain ole Unitedin tyylinen keskikenttäpelaaja. Hän on hyvä rotaatiomies, mutta Darren Fletcher on parempi. Ottelu on kummallekin merkityksellinen. Viidestä viime kohtaamisesta kolme on päättynyt 2-1, ja odotan ottelun olevan tälläkin kertaa tasainen.

GH: Mielestäni Liverpoolin avainpelaaja on Steven Gerrard. Suarez ja Sturridge tarvitsevat häntä. Jos kapteeni ei pelaa loisto-ottelua, SAS ei tee maaleja.

Mielestäni Liverpoolin pitäisi pelata todella hyökkäävästi. Unitedilla on menossa huono jakso, ja se pitää hyödyntää. Omissa voi kuitenkin soida heti, jos keskittyminen herpaantuu. Wayne Rooney ja Robin van Persie eivät pelaa parhaalla tasollaan, mutta kumpaakaan ei sovi aliarvioida.

Katson ottelun sporttibaarissa, jossa on kummankin joukkueen kannattajia. Tunnelma tulee olemaan huipussaan, ja odotan ottelua kovasti. Pelkkä ajatuskin tuo kylmiä väreitä. Voitolla Liverpool nousee mestaruustaistoon. Kamppailusta voi tulla todellinen trilleri.

Tulosveikkaukset

RJ: 2-1 (9,50)

GH: 0-2 (15,00)

Pelivihjeet

RJ: Van Persie ja Rooney tekevät maalin (2,25 ja 2,70)

GH: Suarez ja Sturridge tekevät maalin (2,18 ja 2,33), Liverpool pitää nollan (4,10)

Lyö vetoa ottelusta täällä!