Näin Louis van Gaal tekee Manchester Unitedista paremman


Sika on viimeinkin ulkona säkistä. Louis van Gaalin siirtyminen Manchester Unitedin manageriksi varmistui tällä viikolla, kun hollantilainen allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen.

Hollantilainen tuo Old Traffordille tukuttain kokemusta saapuessaan seuraan Hollannin MM-kisaurakan päätyttyä. Van Gaalin on saatava seuran kelkka kääntymään surkeasti epäonnistuneen David Moyesin kauden jälkeen.

Van Gaalin on onnistuttava Valioliigassa seitsemänneksi jääneen Unitedin peräsimessä, mutta millä tavalla seura kehittyy hänen alaisuudessaan? Tässä viisi osa-aluetta, joilla United tulee olemaan jatkossa parempi.

UNITED SAA YLPEYTENSÄ TAKAISIN

Moyesin alaisuudessa United oli oudon epävarma, mikä oli selvästi managerilähtöistä.

Van Gaal lähtee rakentamaan uutta itseluottamusta Unitedin peliin. Joku voisi puhua jopa röyhkeydestä. Van Gaal pitää huolen siitä, että Old Traffordilla vierailevat joukkueet joutuvat hurjaan taisteluun. Enää tarjolla ei ole sellaisia sunnuntaikävelyjä, joista esimerkiksi Liverpool ja Manchester City pääsivät nauttimaan päättyneellä kaudella.

VAN GAAL VOI HOUKUTELLA TÄHTIÄ SEURAAN

 

Pelaajat joka puolella maailmaa tuntevat van Gaalin. Hollantilaisen vetovoima on tärkeässä roolissa, sillä United ei pelaa ensi kaudella Mestarien liigaa.

Joukkue tarvitsee kipeästi vahvistuksia. Erityisesti puolustuspää kärsii Nemanja Vidicin lähdöstä. Van Gaalin työn avainasioihin kuuluu vakuuttaa pelaajat siitä, että United on edelleen hieno paikka harjoittaa jalkapalloilijan ammattia.

Moyesilla tätä vetovoimaa ei ollut. Siksi potkut olivat oikea päätös.

VAN GAAL ON VOITTAJA - TOISIN KUIN MOYES

Neljä Hollannin, kaksi Espanjan ja yksi Saksan mestaruus, Mestarien liigan ja UEFA Cupin voitto sekä lukuisia muita pokaaleja.

Van Gaalin CV puhuu puolestaan, ja Moyesin voittama Community Shield kalpenee vertailussa.

Van Gaalin hankinta vain korostaa sitä, kuinka väärässä United oli viime kesänä.

VAN GAAL SAA NYKYRYHMÄSTÄ KAIKEN IRTI

 

Van Gaal tuntee Robin van Persien jo Hollannin maajoukkueesta. Hän osoitti kuitenkin jo AZ Alkmaarin peräsimessä saavansa kaiken irti keskinkertaisistakin pelaajista, kun AZ voitti Eredivisien 2009.

Viimeisen kauden aikana Unitedin ryhmää on nimitelty paljon keskinkertaista ikävämmilläkin termeillä. Koko joukkue pitää kuitenkin varmasti van Gaalin palkkaamista helpotuksena. Joukkue lienee virkeä ja päättäväinen, kun se kokoontuu yhteen MM-kisojen jälkeen.

VAN GAAL EI TUNNE PAINEITA

Van Gaal on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana nähnyt ja tehnyt kaiken eurooppalaisessa jalkapallossa. Moyesista poiketen hän ei tule taipumaan paineen alla.

Van Gaal pystyy räiskyvällä persoonallaan selvittämään kaikki esteet, mitä hänen eteensä heitetään. Nähtäväksi jää, palauttaako Van Gaal Unitedin loistonsa päiviin, mutta Unitedin seuraamisesta tulee varmasti mielenkiintoista.

Onnistuuko Van Gaal välittömästi? Manchester Unitedin liigamestaruuden kerroin on 6,00!