Seuraava Reading-manageri: Royals ottaa riskin Di Canion kanssa?


Silmä kovana, Roman Abramovitsh, hiekkalaatikolla on uusi toimija. Reading-omistaja Anton Zingarevitsh antoi potkut manageri Brian McDermottille, vaikka tämä johdatti seuran Championshipin voittoon viime kaudella ja vaikka Royalsilla on vielä hyvät mahdollisuudet välttää putoaminen.

Se ei riittänyt Zingarevitshille, mutta toistaiseksi on epäselvää, kuka yleensäkään saisi pidettyä heikon joukkueen sarjassa. Readingin putoamisen kerroin on vain 1,10 ja säilymisen kerroin 6,00.

Jose Mourinho on hieman kiireinen Madridissa ja Josep Guardiola valmistautuu elämään Münchenissä. Maailman parhaat valmentajat ovat ulkona kuviosta, joten kenet Zingarevitsh palkkaa?

Altavastaajat

Käytännössä aina, kun on mahdollista lyödä vetoa jonkin seuran uudesta managerista, entinen Englannin maajoukkueluotsi Glenn Hoddle on mukana kertoimella 50,00. Niin tälläkin kertaa. Ja kuten aina, hänelle hommaa ei tarjota.

Eikä sitä tarjota myöskään entiselle Reading-luotsi Steve Coppellille (50,00), joka todennäköisesti lähtisi kävelemään ennen kuin Zingarevitsh ehtisi antaa potkut.

Hieman realistisempi yllättäjänimi voisi olla 32-vuotias MK Dons -manageri Karl Robinson. Nuorta luotsia arvostetaan laajalti. Lyhyen uransa aikana Robinson on yhdistetty jo ties kuinka moneen seuraan. McDermottin potkut vaativat kuitenkin nopeaa reagointia ja lyhyen tähtäimen ajattelua, minkä takia Robinson on epätodennäköinen valinta.

Useimmat muut vanhat, tutut nimet, kuten Alan Curbishley (25,00), Alex McLeish (20,00) ja Mark Hughes (20,00) aiheuttavat lähinnä negatiivisia mielleyhtymiä. Manageri löytynee siis pienemmät kertoimet saaneiden miesten joukosta.

Nigel Adkins - 11.00

Entinen Southampton-manageri Nigel Adkins on kolmossuosikki tehtävään, mutta hän olisi erittäin kummallinen valinta Readingilta. Ei siksi, etteikö Adkins olisi tehnyt Saintsissa erinomaista työtä. Hän todellakin teki juuri sitä, mutta niin teki myös McDermott Readingissa. McDermottilla ja Adkinsilla on paljon samoja ominaisuuksia, jotka kummankin kohdalla johtivat potkuihin.

Kumpikaan ei myöskään ollut pelaajaurallaan mikään suuri nimi. Kumpikaan ei oikeastaan näytä jalkapalloseuran managerilta. Vaikka molemmat ovat laatumanagereita, kummallakin on imago-ongelma - ja kummatkin hakevat todennäköisesti työuralleen vauhtia Championshipistä.

Roberto Di Matteo - 3.75

Paljon todennäköisempi vaihtoehto on entinen Chelsea-manageri Roberto Di Matteo. Di Matteo on kokenut ja hän on menestynyt esimerkiksi MK Donsin ja West Bromwichin peräsimessä. Viime kaudella Di Matteon Chelsea voitti FA Cupin ja Mestarien liigan.

Di Matteo käänsi joukkueen kurssin nopeasti. Readingkin tarvitsee säilyäkseen juuri sitä. Ero on kuitenkin valtava: Chelsean pukukoppi on täynnä huipputasoisia maidensa maajoukkuemiehiä, Readingin miehistö on paperilla Valioliigan kehnoin.

Readingin johdossa saatetaan pitää Di Matteota sopivana managerina, mutta on vähemmän todennäköistä, että Di Matteo pitää Readingia sopivana seurana. Di Matteon kurssi on Mestarien liiga -voiton jälkeen korkealla, joten miksi hän lähtisi vahingoittamaan mainettaan mahdollisella putoamisella? Jos Di Matteo pysyy kovana, hän tulee aikanaan saamaan paremman työmahdollisuuden Englannista tai Italiasta.

Paolo Di Canio - 1.45

Lähtökohtaisesti Paolo Di Canion ei pitäisi olla ehdokas Valioliiga-seuran managerin tuolille. Hän teki hyvää työtä nostaessaan Swindonin Kakkosliigasta viime kaudella ja nostamalla ryhmän Ykkösliigassakin taisteluun sarjanoususta. Di Canio poistui lopulta seurasta hänelle asetettujen taloudellisten rajoitteiden takia.

Alasarjat ovat pullollaan managereita, joilla on valmentajanuralta vastaava CV. Ne managerit eivät ole ehdolla Readingin peräsimeen. Di Caniosta puhutaan vain, koska hän oli maineikas pelaaja ja hänen johtamistyylinsä on poikkeava.

Di Canion palkkaaminen olisi melkoista uhkapeliä. Toisaalta näppituntuma on se, että Di Matteo ja Di Canio kuuluvat niihin harvoihin managereihin, jotka voisivat kääntää Readingin kurssin.

McDermottin kanssa todennäköisintä oli, että joukkue olisi pudonnut, mutta taistellut ensi kauden Championshipissä jälleen kivenkovaa noususta. Di Canion kanssa tulevaisuus on paljon epävarmempi.

Tuomio

Vaihtoehtoja ei ole montaa ja Di Matteolla tulee olemaan parempia vaihtoehtoja. Siksi Zingarevitsh antaa Di Caniolle mahdollisuuden tehdä ihme ja pelastaa Readingin Valioliiga-paikka.

Lyö vetoa seuraavasta Reading-managerista täällä!