Seuraava Tottenham-manageri: Pochettinosta mielekäs yllätyshaku?


Taas kerran voit lyödä vetoa siitä, kuka on seuraava Tottenham-manageri. White Hart Lanella ainoa Daniel Levyä kiireisempi henkilö on se herra, joka kaivertaa nimilaatat managerin toimiston oveen.

Kyseinen kaveri saa taas töitä lähiaikoina. Tässä näkemyksemme siitä, minkä nimen hän saa luvan kaivertaa.

Suosikit

Neljän miehen kerroin seuraavaksi Spurs-luotsiksi päätymiselle on pienempi kuin 10,00.

Suosikkina pidetään Michael Laudrupia (4,50).  Hän on teki hyvää työtä ensimmäisellä Swansea-kaudellaan. Legendaarisena pelaajana hän saattaisi myös saada pelaajat puolelleen varsin nopeasti.

Laudrup oli lähellä lähteä Swanseasta jo kesällä. Hän kiinnostuisi varmasti mahdollisuudesta taistella Mestarien liiga -paikasta Spursin kanssa. Ennen Valioliigaan tuloaan Laudrup ei kuitenkaan ollut mitenkään meritoitunut valmentaja. Hänen palkkaamisensa olisi jokseenkin riskialtista. Siksi kerroin on alhainen.

Seuraava profiilinimi on Fabo Capello, jonka kerroin on 8,00. Sikäli valinta olisi looginen, että Capello on työskennellyt Tottenhamin jalkapallojohtaja Franco Baldinin kanssa AS Romassa ja Englannin maajoukkueessa.

Capello valmentaa kuitenkin Venäjän maajoukkuetta, ja on vaikea keksiä, miksi hän haluaisi jättää sen pestin MM-kisojen alla. 67-vuotiaana hän ei ole myöskään pitkän tähtäimen valinta. Se ei tosin välttämättä ole ongelma, sillä Levy kykenee laittamaan managerin kuin managerin kiertoon varsin nopeasti.

Levyn luotetuista liittolaisista ehdolla on ennenkin Spursia luotsannut seuraikoni Glenn Hoddle (7,00). Hoddle oli Tottenhamin ensimmäinen Levyn palkkaama manageri (ja toinen, joka sai Levyltä potkut). Nyt ENIC investoi seuraan kuitenkin aivan eri summia kuin Hoddlen viime visiitillä.

Hoddle rakensi joukkueensa Teddy Sheringhamin ja Gus Poyetin kaltaisten ilmaishankintojen pohjalta. Nyt Spursillä on rahkeita rikkoa seuran siirtoennätys kolme kertaa yhden ja saman kesän aikana. Tim Sherwoodin tavoin Hoddle palkattaisiin varmasti alkuun lyhyellä sopimuksella, jonka aikana managerilla olisi mahdollisuus antaa näyttöjä pidempää pestiä silmälläpitäen.

Niin, Sherwood (3,40). Hän on seuran tekninen koordinaattori. Lehtitietojen mukaan Levy arvostaa Sherwoodin korkealle. Juuri Sherwood on todennäköisesti penkin päässä, kun Spurs kohtaa West Hamin Liigacupin ottelussa. Kamppailu voi olla Sherwoodille täydellinen näyttöpaikka.

Sherwood kieltäytyi Blackburnin valmentamisesta, ja huhujen mukaan asiaan liittyi tiettyjä lupauksia Levyltä. Sherwood voi hyvinkin saada mahdollisuutensa ainakin kauden loppuun saakka. Silloin myös MM-kisoissa valmentavat luotsit tulevat saataville.

Yllätysnimet

Toinen ehdokas seuran entisten pelaajien joukosta on Jürgen Klinsmann (20,00). Capellon tavoin hänellä on kuitenkin kesällä tärkeää puuhaa. USA:n maajoukkueluotsille ajoitus ei ole oikea.

Capellon tavoin myös Luis Enrique (20,00) on työskennellyt aiemmin Baldinin kanssa. Celta Vigon koutsi vaikuttaa kuitenkin isolta riskivalinnalta, sillä Celta on vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella La Ligassa.

Paljon todennäköisempi kandidaatti on Southamptonin Mauricio Pochettino (10,00), joka on esiintynyt edukseen Saintsin peräsimessä.

Pelivihjeet

Tim Sherwood, 3,40
Glenn Hoddle, 7,00
Mauricio Pochettino, 10,00

Lyö vetoa seuraavasta Tottenham-managerista täällä!