Shefki armottomana: Wiganille, Readingille ja Southamptonille tulee noutaja


Englannin Valioliigassa lähestyvät ratkaisujen herkulliset hetket. Mestaruustaiston suhteen jännittämistä ei ole ollut enää aikoihin, kiitos Manchester Unitedin järkähtämättömän ylivoimaisuuden. Sen sijaan sarjan häntäpäässä riittää mietittävää, sillä kolmen joukkueen kohtaloksi koituu lopulta sarjaportaan vaihtaminen.

Unibetin jalkapalloasiantuntija Shefki Kuqi on tehnyt omat analyysinsä putoamistaistelun käänteistä.

Valioliigaa on pelaamatta vielä yhdeksän kierrosta. Putoamistaistelun kannalta kaikki on vielä mahdollista. Tällä hetkellä liipaisimella ovat sarjajumbo QPR, Reading sekä Wigan. Myös Aston Villa ja Southampton voidaan lukea joukkueisiin, jotka ovat ajautuneet kauden edetessä eloonjäämistaistoon sarjapaikan puolesta.

– Silmiinpistävintä on mielestäni QPR:n tilanne. Moni on puhunut, ettei edes manageri Harry Redknapp voi seuraa pelastaa, mutta minä olen eri mieltä. Siellä on joukkueessa kuitenkin niin paljon osaamista yksilötaitoa, että se riittää sarjapaikan säilyttämiseen, tulittaa Shefki Kuqi arvionsa.

– Se pitää tietysti huomioida, että QPR on neljän pisteen päässä Aston Villasta, joka on tällä hetkellä neljänneksi viimeisenä, mutta yhdeksän peliä kääntää heidän kurssinsa aivan varmasti.

Kuqi ei jaksa uskoa, että Readingin viimeviikkoinen ratkaisu vaihtaa manageria, auttaisi joukkuetta millään tavalla.

– Readingille tulee lähtö pomminvarmasti. Heillähän on nyt alla neljän tappion putki ja erityisesti vieraspeleissä on ollut tuskaa. Se ei lupaa hyvää tuleville viikoille. Valioliiga osoittautuu liian kovaksi sarjaksi Readingille, Kuqi uskoo.

Shefkin laskelmien mukaan Readingin seuraksi alaspäin matkaavat Wigan ja Southampton.

– Southampton on toistaiseksi kuivilla, mutta heidänkin kuntokäyränsä osoittaa alaspäin. Tässä vaiheessa kautta kuntokäyrän suunta pitäisi olla aivan päinvastainen. Vain pisteillä on merkitystä eikä sillä, miltä pelaaminen näyttää, muistuttaa Kuqi.

– Wiganin kohdalla on vähän sama tilanne. Periaatteessa heidän pelaamisensa on ollut Ok-tasoa, mutta riittääkö se sarjapaikkaan? FA Cupissahan Wigan puski tyylillä välieriin, joten siitähän he saavat lohtua, kun lähtö Valioliigasta tulee.

Lyö vetoa Valioliigasta täällä!