Shefki: Arsenal saa Chelsean eilisen tasapelin myötä viikonlopun romahduksensa anteeksi – takaisin kärkeen


Illalla Englannin Valioliigassa pelataan kuusi peliä – herkkupalana viime vuosikymmenen kovin taistelupari Arsenal-Manchester United. Unibetin lähettiläs Shefki Kuqi arvioi Arsenalin hoitavan itsensä takaisin sarjakärkeen viikonlopun murskatappiosta huolimatta.

- Arsenalin viikonlopun tappio oli ruma, mutta se oli vain yksi ottelu. Edellinen rökäletappio tuli Cityn vieraana ja sen jälkeen alkoi tappiottomien otteluiden putki, joten uskon Arsene Wengerin saavan joukkonsa siihen malliin, että pisteet jäävät Emiratesille, Shefki arvioi.

- Chelsean eilinen kompurointi West Bromia vastaan avasi Arsenalille mahdollisuuden ottaa voitolla viikonloppuna menetetty piikkipaikka takaisin ja kyllä se siellä pelaajien päissä pyörii.

Manchester United on vihdoin saanut Robin van Persien ja Wayne Rooneyn takaisin kokoonpanoonsa. Heidän lisäkseen hyökkäyksessä viilettävät tammikuussa hankittu Juan Mata ja Valioliiga-kauden läpimurtopelaaja Adnan Januzaj. Miten näillä nimillä menee näin huonosti?

- Peli on vain sekaisin. Niiden olisi pitänyt voittaa Fulham sunnuntaina neljällä tai viidellä maalilla, mutta tasuriksi kääntyi kuitenkin lopulta. Se on aivan sama kuka siellä nyt pelaa. Tämä kausi on menetetty, Shefki lataa.

Marraskuussa United kuitenkin kampesi voiton Arsenalista Old Traffordilla, vaikka silloinkin joukkueen esityksissä oli huono kausi.

- Totta kai ManUn pelaajat syttyvät vähän eri tavalla Arsenalia kuin vaikka Fulhamia vastaan. Seurat ovat kuitenkin ne kaksi joukkuetta, jotka pitkään taistelivat Valioliigasta vain kahdestaan.

Viime päivinä brittilehdissä on kirjoiteltu Mesut Özilin pelikunnosta ja motivaatiosta. Mitä mieltä itse olet saksalaistähden viime aikojen esityksistä?

- Väsyneeltä on näyttänyt ja kun kritiikkiä tulee niin pojan pään kestävyyttä koetellaan tosissaan. Brittimedia tappaa pelaajan, jos ei ole henkisesti kypsä. Valioliiga vaatii huippukuntoa niin fyysisesti kuin henkisesti, Shefki kertoo.

- Arsenalin peli kaipaa tällä hetkellä syksyllä loistanutta Aaron Ramseya. Jack Wilshere ja Alex Oxlade-Chamberlain pystyvät kyllä samanlaisiin puolustukset repiviin nousuihin keskikentältä, mutta Ramseyn onnistumiset niin ylös- kuin alaspäin heijastuivat myös muiden pelaamiseen. Tällä hetkellä sellaista yhtä onnistujaa joukkueessa ei ole.

Lyö vetoa Valioliigasta täällä!