Stoke-Chelsea 0-2: mitä opimme


Chelsea on joulukuusen tähti

Valioliigan johtaminen jouluna ei vielä tarkoita, että sama joukkue voittaa mestaruuden - viime vuonna joulua sarjakärjessä vietti Liverpool. Paikka sarjakärjessä kuitenkin osoittaa, että suunta on oikea.

Viikonlopun alkajaisiksi Manchester City heitti Chelsean niskaan paineita voittamalla Crystal Palacen. Chelsea vastasi fiksulla ja hallitulla peliesityksellä. jonka ansiosta länsilontoolaiset pitävät sarjan kärkipaikkansa.

Chelsea saattaa hyvinkin olla kärjessä myös toukokuussa.

John Terry tulee aina olemaan hyökkäysuhka

FBL-ENG-PR-STOKE-CHELSEA : News Photo

John Terryn vaarallisuutta erikoistilanteissa ei voi sivuuttaa, mutta usein hänen osaamisensa niissä aliarvioidaan. Terry on kaudesta toiseen yksi Valioliigan tehokkaimmista puolustajista.

Nykyjalkapallossa on hyvin vähän puolustajia, jotka ovat kummallakin rangaistusalueella niin tehokkaita kuin Terry. Stoke-ottelussa Terryn toisella minuutilla iskemä maali antoi Chelsealle lentävän lähdön.

Stoke ei löytänyt pelirytmiään missään vaiheessa

Stoke on edelleen Valioliigassa se joukkue, josta on kaikkein vaikein ottaa selvää. Chelsea-tappion takia joukkuetta on turha tuomita. Stoke on kuitenkin hävinnyt kotonaan Burnleylle ja Leicesterille samalla, kun joukkueen voittotilastossa ovat Arsenalin, Tottenhamin ja Manchester Cityn päänahat.

Kun Stoke on iskussa, joukkuetta on vaikea pysäyttää. Chelsea on kuitenkin erikoistunut hyydyttämään vastustajiensa pelin, eikä Stoke löytänyt rytmiään missään vaiheessa. Peter Crouchin vaihtaminen pois aikaisessa vaiheessa oli selvä merkki siitä, että plan A ei toiminut. Plan B:tä ei oikeastaan edes ollut.

Mourinho on edelleen sopeutumisen mestari

FBL-ENG-PR-STOKE-CHELSEA : News Photo

Jose Mourinhon ensimmäinen mestaruuskausi Chelsean peräsimessä (2004-05) muistetaan muun muassa ottelusta Mark Hughesin valmentamaa Blackburn Roversia vastaan. Arjen Robben vei Chelsean alussa johtoon, Petr Cech torjui Paul Dickovin rangaistuspotkun ja todella vaikean 1-0-taisteluvoiton jälkeen Chelsean pelaajat heittivät pelipaitansa faneilleen katsomoon.

Eilen Mourinho valitsi John Obi Mikelin keskikentälle erinomaisen Nemanja Maticin vierelle ja teki selväksi, että odotettavissa on nytkin taistelupeli.

Chelsea taisteli ja otti voiton.

Phil Bardsley halusi joulupäivän vapaaksi

Stoken Phil Bardsleyn mielessä päällimmäisenä oli avausjaksolla velvollisuuksista vapaa jouluateria. Se tuntui menevän tapaninpäivänä odottavan Everton-vierailun edelle.

Bardsley olisi ansainnut punaisen kortin ja sitä myöten pelikiellon jo 20. minuutilla, kun hän kolasi Eden Hazardin. Bardsley selvisi tästä keltaisella, ja myöhemmin hän selvisi vielä paidanrepimisestä rangaistuksitta.

Ensi vuonna uusi yritys.