Suarez on Arsenalille riskin arvoinen


Arsenal-fanit eivät innostu ajatuksesta, että heidän seuransa käyttäisi yli 50 miljoonaa puntaa pelaajaan, jonka suurin rikos ei ole näytteenotto vastustajan pelaajan kädestä hampailla. Miten Arsenal voisi luottaa Luis Suareziin, kuuluu fanien kysymys. Huoli on ymmärrettävää.

Pelaajan menneisyys on hurja: Suarezin mainetta syövät huono käytös, pelikiellot, väitteet filmaamisesta ja ennen kaikkea kylmäverinen lupausten rikkominen sopimusten suhteen, kun esille nousee jokin kiinnostavampi vaihtoehto. Kysykää vaikka Groningenin, Ajaxin ja Liverpoolin faneilta.

Miksi Arsenal käyttäisi niin paljon rahaa mätään omenaan? Taparikollinen vain pilaa Arsenalin maineen, pelkäävät skeptikot.

He ovat oikeassa. Jos Arsenal hankkii Suarezin, seuran ja pelaajan suhde tulee aikanaan päättymään jonkinlaiseen julmaan hylkäykseen tai lupausten pettämiseen. Se on yhtä varmaa kuin se, että Arsenal sijoittuu ennemmin tai myöhemmin sarjassa korkeammalle kuin Tottenham. Entä sitten, sanon minä.

Modernista jalkapallosta moraali on jo muutenkin hukassa. Seurat antavat jatkuvasti uuden mahdollisuuden huonosti käyttäytyville pelaajille, jos ne uskovat, että kyseinen pelaaja parantaa joukkuetta. Milloin viimeksi todellinen supertähti sai potkut huonon käytöksen takia? Niin ei vain tapahdu.

Seuroille ei ole ongelma potkia pois B-luokan tuntemattomuuksia, jotka sortuvat huumeisiin, alkoholiin tai typeryyksiin kentällä. Kenellekään ei tule heitä ikävä eikä heillä voi tehdä rahaa, joten heillä ei ole väliä. Hyville pelaajille - niille, joilla on jotain merkitystä ja arvoa - annetaan anteeksi. Se on väärin, mutta niin jalkapallomaailma toimii moraalisella tasolla.

Liverpool ja seuran fanit ovat tukeneet Suarezia uskomattomalla tavalla kaikista hyökkääjän hölmöilyistä huolimatta. Jopa nyt, kaikkien selkkausten jälkeen, seura haluaa epätoivoisesti pitää Suarezin riveissään. Se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että uruguaylainen on erityislaatuinen futari, jonka ansiosta Liverpool voittaa otteluita. Miksi Arsene Wengerin pitäisi unohtaa tämä? Kehen yleensäkään voi luottaa? Ennemmin tai myöhemmin lähes kaikki aiheuttavat kuitenkin pettymyksen.

Arsenalin fanit eivät ikinä olisi arvanneet, että Thierry Henryn, Cesc Fabregasin ja Robin van Persien kaltaiset sankarit laskevat aseensa heti, kun heille avautuu pienikin mahdollisuus siirtyä suurempaan ja menestyksekkäämpään seuraan. Kaikki edellämainitut ovat Arsenal-fanien rakastamia legendoja. Jokainen heistä oli valmis kävelemään kylmäverisesti ulos "rakastamastaan" seurasta, kun kohdalle sattui parempi tilaisuus.

Niin valitettavaa kuin se onkin, huippujalkapallossa luottamus on järjetöntä. Peli on itsekästä ja armotonta, eikä koskaan voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Miksi Suarezia ei siis kannattaisi hankkia?

Jos minä olisin manageri, olisin todennäköisesti toiminut vähemmän riskialttiisti ja maksanut Real Madridille sen, mitä se halusi Gonzalo Higuainista. On edelleen erittäin mahdollista, että Los Blancos nappaa Suarezin Arsenalin nenän edestä, jolloin Gunnersille jää käteen pelkkä luu.

Arsenal ei kuitenkaan ole tullut näin pitkälle ja tarjonnut kolme kertaa suurempaa summaa kuin kenestäkään pelaajasta aiemmin vain jäädäkseen kakkoseksi. Lontoolaiset ovat mukana täysin panoksin, eikä seura voi päästää Suarezia karkuun.

Suarez taustajoukkoineen on varmasti vihjaillut tarpeeksi selvästi, että hyökkääjä haluaa siirtyä. Uruguaylaisen kehonkieli ottelussa Melbourne Victorya vastaan oli selvä osoitus siitä, että miehen ajatukset ovat jo Pohjois-Lontoossa. Missä muualla ne voisivat olla, kun Santiago Bernabeulta ei ole tullut mitään konkreettista ehdotusta?

Liverpool-hyökkääjä on uransa huipulla. Hän on tehnyt ja syöttänyt maaleja, tuonut energiaa ja ollut erittäin hyvä koko Valioliiga-uransa ajan.

Arsenalin kärkipelaajan on pystyttävä ottamaan pelikavereita mukaan peliin, prässättävä puolustajia, venytettävä vastustajan joukkuetta ja oltava saalistaja. Kaikista vioistaan huolimatta uruguaylainen täyttää kaikki nämä ehdot ja vielä muutaman muunkin. Hän on erinomainen jalkapalloilija.

Jos Arsenal hankkii Suarezin, tämä osoittaa kentällä olevansa rahan arvoinen. Se on aivan varmaa. Uskon, että hän voi olla iso tekijä seuran pokaalijahdissa.

Pelaajalla on tietysti maineensa, joka ei ole aivan pieni. Todennäköisesti suhde päättyy kyyneliin, mutta samoin on käynyt monille muillekin suhteille vuosien saatossa. Nauttikaa pelaajasta niin kauan kuin voitte.

Missä Luis Suarez pelaa ensi kaudella? Lyö vetoa täällä!