Suarez ja Bale pitäisi myydä mahdollisimman nopeasti


Tottenhamin ja Liverpoolin alkukesä meni siihen, että seurat valehtelivat itselleen, ettei Mestarien liigasta rannalle jääminen ole niin iso asia. Elokuuhun mennessä realismi on varmasti korvannut nämä ajatukset. Seurat eivät ole koskaan olleet niin haavoittuvaisia kuin nyt, kun Real Madrid ja Arsenal kärkkyvät niiden parhaita pelaajia.

Kuten useimmat nurkkaan ajetut seurat/ihmiset/yritykset/eläimet, Tottenham ja Liverpool ovat haranneet vastaan. Seurat yrittävät epätoivoisesti väittää kosijoille, että Gareth Bale ja Luis Suarez "eivät ole myynnissä". Muuten hyvä, mutta tiedämme, ettei se pidä paikkaansa. Spurs-puheenjohtaja Daniel Levy haluaa Balesta yli 100 miljoonaa puntaa, John W. Henry uruguaylaiskärjestä 55 miljoonaa puntaa.

Pohjois-Lontoossa ja Merseysidella saatetaan jopa uskoa, että jos peli jatkuu tarpeeksi pitkään, korppikotkat lentävät pois. Niin ei tule käymään. Real ja Arsenal tietävät, että pelaajat haluavat itsekin siirtyä. Valituksista huolimatta sekä Spurs että Liverpool ovat helppoja saaliita. Madrid ja Gunners ovat valmiita panttaamaan jättitarjoustaan aina viime minuuteille saakka, jos on pakko.

Ammattilaisjalkapalloilijan, etenkin Balen ja Suarezin kaltaisten ylistettyjen ja palvottujen nimien, ei kannata järjestää show'ta.

He eivät halua suututtaa faneja virallisella siirtopyynnöllä tai muuten ajamalla siirtoa aggressiivisesti. Kun pelaajat tulevat uuden seuran riveissä entiselle kotistadionilleen, he haluavat kiittää kotiyleisöä kunnianosoituksista, eivät juosta karkuun kaljasadetta ja buuauksia. Pelaajien näkökulma on se, että siirron täytyy ulospäin näyttää seurojen sopimalta, tapahtui kulisseissa mitä tahansa.

Pelaajat yrittävät pakottaa siirtonsa vain viimeisenä oljenkortenaan. Turhautunut jalkapalloilija voi toteuttaa oman toiveena yhdellä lehdistötiedotteella tai 140 merkillä. Sekin tapa voi toimia, mutta uskoisin Balen ja Suarezin haluavan välttää sen, jos mahdollista - oli kyse sitten "uskollisuusbonuksista", omasta ylpeydestä, kunnioituksesta tai maineesta. Julkista ulostuloa ei voi kuitenkaan sulkea pois, jos tilanne pitkittyy.

Kumpikin pelaaja haluaa lähteä ja kumpikin tulee lähtemään. En vain ymmärrä, miksi Tottenham ja Liverpool eivät yritä saada siirtoja tapahtumaan mahdollisimman nopeasti.

Jokainen pelaaja (tai ainakin melkein jokainen) vaihtaa jossakin vaiheessa maisemaa, ja nyt on Balen ja Suarezin aika lähteä. Nykyinen seura on käynyt heille liian pieneksi, ja pelaajat tarvitsevat suuremman haasteen. Spursin ja Liverpoolin on hyväksyttävä tosiasiat.

Mitä talouteen tulee, en usko, että kummastakaan pelaajasta tullaan enää koskaan maksamaan yhtä suurta siirtosummaa kuin nyt. Kumpikin näyttää olevan lähellä parasta peli-ikäänsä. Vaikka eivät olisikaan, Bale ja Suarez voivat loukkaantua milloin tahansa, eivätkä he välttämättä koskaan palaa nykytasolleen. Kaikki muistavat, miten Paul Cascoignelle kävi.

Ohjeeni Levylle ja Henrylle menee näin: myy, pyyhi kyyneleet ja jatka eteenpäin. Mitä pikemmin, sen parempi.

Viime kausien aikana Arsenal on oppinut tietämään, miltä tuntuu menettää joukkueen ykköstähti aivan kauden kynnyksellä. Kaksi vuotta sitten Cesc Fabregas ja Samir Nasri lähtivät, ja Arsene Wenger joutui viime minuuttien paniikkikaupoille. Arsenal oli huonosti valmistautunut eivätkä uudet pelaajat ehtineet päästä sisään joukkueeseen. Gunnersin alkukausi oli huonompi kuin vuosiin, ja joukkue oli käytännössä ulkona mestaruustaistelusta jo syyskuun lopussa. Oli ihme, että Tykkimiehet nousi edes neljän joukkoon.

Ennemmin tai myöhemmin Tottenhamilla ja Liverpoolilla on valtava rahamäärä käytettävissään. Mitä nopeammin Andre Villas-Boas ja Brendan Rodgers pääsevät rahoihin kiinni ja hankkimaan vahvistuksia, sitä tyytyväisempiä he ovat.

Siirtomarkkinoilla venkoilu ja vaatiminen on ihan sallittua ja ymmärrettävää. Joukkueen on kuitenkin oltava etusijalla, ja nämä kaksi joukkuetta kärsivät niin kauan, kun Balen ja Suarezin tilanteet ovat auki. Jos Tottenham ja Liverpool haluavat elätellä haaveita ensi kauden Mestarien liigasta, niiden on myytävä Bale ja Suarez mahdollisimman nopeasti. Sisimmässään seurat tietävät sen itsekin.

Lyö vetoa Luis Suarezin tulevasta seurasta täällä!