SuperMatch Helsinki: Valioliigan maalirikas kenraaliharjoitus


Valioliigakauden alku on vain viikon päässä ja kaksi kärkisijoista taistelevaa joukkuetta kohtaavat toisensa kauden viimeisessä harjoitusottelussa Helsingin Olympiastadionilla. SuperMatchiksi ristitty ottelu on monille joukkueiden faneille unelmien täyttymys ja samalla neutraaleille Valioliigan seuraajille ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä TV:stä tuttuja huippupelaajia paikan päällä.

Manchester City on ennakkoon monen asiantuntijan papereissa Arsenalia korkeammalla. Ensimmäisen liigamestaruuden Cityyn yli 60 vuoteen tuonut Roberto Mancini sai lähteä pokaalittoman kauden jälkeen. Tilalle palkattiin Real Madridiakin valmentanut Manuel Pellegrini Malagasta.

Kesän aikana seura on vahvistunut merkittävästi. Hyökkäykseen seura osti Alvaro Negredon Sevillasta sekä monipuolisen Stevan Joveticin Fiorentinasta. Keskikentälle vaihtoehtoja tuovat niin ikään Sevillasta hankittu laituri Jesus Navas sekä kaukolaukauksistaan tunnettu Fernarndinho Shakhtar Donetskista. Yaya Touren ohella Cityn tärkein pelaaja Sergio Aguero on ollut loukkaantuneena koko kesän, eikä oletettavasti pelaa lauantaina.

Arsenalin manageri Arsene Wengerillä on ollut kesällä käytössään noin 70 miljoonaa puntaa. Tästä huolimatta kesän ainoa hankinta on ollut Auxerresta ilmaiseksi tullut Ranskan U21-joukkueen hyökkääjä Yaya Sanogo. Arsenal on tehnyt Valioliigan ennätystarjouksen Liverpoolin Luis Suarezista, mutta Liverpool on ilmoittanut ettei se aio myydä parasta pelaajaansa kilpailijalleen.

Arsenalin keskikentältä ei totutusti taitoa puutu. Loukkaantumisilta välttyessään nimet Cazorla, Wilshere, Arteta, Ramsey, Rosicky ja Diaby ovat Valioliigan kärkitasoa. Huippuhyökkääjän mahdollisesta ostosta huolimatta Arsenalilta löytyy jo nyt tulivoimaa Olivier Giroudin, Lukas Podolskin ja Theo Walcottin muodossa. Kevätkaudella joukkue oli Valioliigan paras pitkälti topparipari Laurent Koscielnyn ja Per Mertesackerin ansiosta. Etenkin Koscielny onnistui viimein pitämään tasonsa, joka parhaimmillaan on Euroopan huippua.

Kumpikaan joukkeista ei halua riskeerata mitään viikkoa ennen kauden alkua ja molemmat managerit haluavat varmasti suorittaa vielä viimeiset kokeilut kokoonpanojen suhteen. Tästäkin huolimatta stadikalla tullaan näkemään huikea jalkapallotapahtuma, joka tulee jäämään niin fanien kuin nuorten lajin harrastajien mieleen vielä pitkäksi aikaa.