Top 5: Valioliigan huonoimmat deadline-hankinnat


Siirtoikkunan päätöspäivänä jokainen haluaa oman seuransa käyttävän rahaa ja hankkivan ratkaisupelaajan. Aina hieno suunnitelma ei toimi.

Usein seurat maksavat jättisummia pelaajista, jotka eivät kuitenkaan onnistu uudessa seurassaan syystä tai toisesta. Kelloa vastaan kilpaileminen pakottaa maksamaan ylihintaa.

Tässä viisi siirtotakarajan floppihankintaa Valioliigasta menneiltä vuosilta.

Fernando Torres, Liverpoolista Chelseaan - 50 miljoonaa puntaa, 31.1.2011

Fernando Torres saa jälleen kunnian esiintyä top 5 -listoillamme. Tänä vuonna Torres siirtyi kahden vuoden lainalle AC Milaniin, joten hän tuskin enää potkii palloa Chelsean paidassa.

Hän ei ennenkään tehnyt sitä kovin menestyksekkäästi. Liverpoolissa ja Espanjan maajoukkueessa Torres nousi Euroopan pelätyimpien hyökkääjien joukkoon. Vuonna 2010 tullut polvivamma kuitenkin vei itseluottamuksen, joka ei koskaan palannut kolmen ja puolen vuoden Chelsea-jakson aikana. Torres teki lontoolaisille vain 20 maalia 110:ssä Valioliigan ottelussa.

Andy Carroll, Newcastlesta Liverpooliin - 35 miljoonaa puntaa, 31.1.2011

Liverpoolin Torres-kauppoihin liittyy läheisesti myös pieni präntti: seura oli tarpeeksi hölmö uskoakseen, että iso osa saaduista 50 miljoonasta punnasta kannattaa käyttää Andy Carrolliin.

Carrollista tuli siirron yhteydessä kaikkien aikojen kallein englantilaisfutari. Loukkaantumiset, hintalapun tuomat paineet ja sopimattomuus joukkueen pelityyliin estivät kuitenkin menestyksen. Carroll vietti Liverpoolissa vain puolitoista kautta ennen lainasiirtoa West Hamiin. Hammers-siirto vakinaistettiin myöhemmin.

Robinho, Real Madridista Manchester Cityyn - 33 miljoonaa puntaa, 1.9.2008

Samana päivänä syyskuun alussa 2008 Manchester Citylle tapahtui kaksi suurta asiaa, mutta vain toinen osoittautui seuralle edulliseksi.

Megarikas Abu Dhabi United Group osti seuran, joka on sittemmin voittanut omistajiensa johdolla kaksi mestaruutta. Uuden aikakauden ensimmäinen hankinta, Robinho, ei kuitenkaan ollut menestys. Robinho teki kyllä ensimmäisellä kaudellaan 15 maalia, mutta sen jälkeen mies viimeisteli koko City-urallaan vain yhden osuman.

Vuonna 2010 brassi lainattiin Santosiin. Hän oli jättänyt seuran jo virallisestikin, kun Manchesterin sinisellä puolella juhlittiin mestaruuksia.

Marouane Fellaini, Evertonista Manchester Unitediin - 27,5 miljoonaa puntaa, 2.9.2013

Tästä hetkestä taisi alkaa David Moyesin alamäki Manchester Unitedissa, ja skottimanagerin työsuhteen pituus laskettiin vielä viikoissa.

Moyes olisi voinut aiemmin ostaa Fellainin paljon halvemmalla. Hän kuitenkin jahkaili ja hankki lopulta Fellainin kiireessä viime hetkillä. Evertonissa Moyes ja Fellaini olivat tehneet menestyksekästä yhteistyötä, mutta Unitedissa asiat olivat toisin.

Fellaini on yhä Unitedissa, Moyes ei. Belgialaisenkin asemasta jotain kertoo se, että internet on tällä hetkellä täynnä Unitedin kokoonpanohahmotelmia, eikä Fellaini kuulu niistä yhteenkään.

Afonso Alves, Heerenveenistä Middlesbroughiin - 14 miljoonaa puntaa, 31.1.2008

Mies, joka teki kerran Heerenveenin paidassa kahdeksan maalia samassa Hollannin liigan ottelussa, tuli kovin odotuksin Teessidelle tammikuussa 2008. Toiveet karisivat, kun Boro-fanit näkivät brassihyökkääjän tositoimissa.

Alvesin puolustukseksi todettakoon, että hän teki kaksi maalia Manchester Unitedia vastaan (ennen kuin United oli huono) ja hattutempun Manchester Cityä vastaan (ennen kuin City oli hyvä). Alves teki kuitenkin parin kauden aikana vain 10 liigamaalia ja häipyi sittemmin qatarilaisseura A-Saddiin. Se selittääkin, miksi miehestä ei ole sittemmin kuultu.

Floppiviisikon yhteenlaskettu siirtosumma on peräti 159,5 miljoonaa puntaa - 201 miljoonaa euroa!