Tottenahm-Chelsea: 10 tilastofaktaa


10. Tämä on joukkueiden 147. kohtaaminen. Chelsea on voittanut 61 kertaa. Sen voittokerroin lauantaina on 2,80.

9. Spursilla on mahdollisuus ottaa 50. Chelsea-voittonsa. Viime aikojen perusteella niin ei ole tapahtumassa, sillä Spurs ei ole voittanut Bluesia viidellä viime yrittämällä. Tottenhamin kerroin on joka tapauksessa 2,45.

8. Viimeksi joukkueet kohtasivat keväällä Wembleyllä FA Cupin välierässä. Chelsea voitti peräti 5-1, sama tulos antaa kertoimen 130,00.

7. Edelliset liigakohtaamiset povaavat tasaisempaa kamppailua. Neljästä viime kohtaamisesta kolme on päättynyt tasan. Lauantain tasapelikerroin on 3,35.

6. Spursilla on hyvä kotisaldo Chelseaa vastaan. Viidestä viime Chelsea-kohtaamisesta White Hart Lanella se on voittanut kaksi eikä hävinnyt yhtään. Huhtikuussa 2010 Tottenham voitti Chelsean kotona 2-1, saman lopputuloksen kerroin on 10,00.

5. Gareth Bale laukoi tuolloin voittomaalin avauspuoliajalla. Hän on urallaan tehnyt kaksi maalia Chelseaa vastaan. Kerroin sille, että laituri tekee ottelun avausmaalin, on 9,00. Balen maalia missä vaiheessa ottelua tahansa voi lyödä kertoimella 3,70.

4. Chelsea on voittanut viisi viime otteluaan ja päästänyt niissä vain kaksi maalia. Nollapelikerroin on 3,90.

3. Vaikka kohtaamiset ovat yleensä kuuma, 17 viime keskinäisessä on jaettu vain kaksi punaista korttia - kummatkin Chelsean John Terrylle. Punaisen kortin kerroin on 4,25.

2. Chelsea on voittanut tämän kauden kaikki ottelunsa, kun se on pelannut ilman Frank Lampardia. Keskikenttäpelaaja on kuitenkin tehnyt 10 maalia 36 Tottenham-ottelussaan. Lampardin maalikerroin on 4,40.

1. Tottenham voitti Chelsean viimeksi yli yhdellä maalilla tammikuussa 2002, kun se iski Liigacupissa 5-1-lukemat taululle. Hyökkääjä Steffen Iversen avasi tuolloin maalihanat jo toisella minuutilla. Kerroin sille, että lauantain avausosuma syntyy ensimmäisen puolen tunnin aikana, on 1,85.

Joe Short