Tottenham-Arsenal: taktinen ennakko


KOKOONPANOT

Tottenhamin joukkue on terve. Teoriassa myös Emmanuel Adebayor olisi käytettävissä, sillä hänen siirtonsa West Hamiin ei toteutunut. Todennäköisesti Spurs ei kuitenkaan peluuta Adebayoria. Jopa Nabil Bentaleb on mahdollisesti mukana, sillä Algeria putosi Afrikan mestaruuskisoista jo puolivälierissä.

Arsenalissa taas on ikuinen loukkaantumiskriisi. Juuri kun näytti, että Arsene Wengerin miehistö oli tervehtymässä, takareisivamma pudotti joukkueen kauden parhaan pelaajan Alexis Sanchezin. Reisivamman takia kuukauden sivussa ollut Danny Welbeck on pelikunnossa, mutta Alex Oxlade-ChamberlainMathieu DebuchyMikel Arteta ja Jack Wilshere ovat kaikki sivussa.

VIIMEISIMMÄT KOHTAAMISET

Arsenal hallitsi syyskuussa Emiratesilla pelattua ottelua. Nacer Chadli vei kuitenkin Spursin johtoon 56. minuutilla, ja vain Oxlade-Chamberlainin tasoitus loppuhetkillä pelasti Tykkimiehille pisteen. Arsenalin olisi ehdottomasti pitänyt voittaa ottelu: se piti palloa 69-prosenttisesti, voitti laukaukset 16-6, hallitsi keskikenttää ja pakotti Tottenhamin puolustusasemiin. Spurs puolusti suurimman osan ottelusta parinkymmenen metrin päässä omasta maalistaan.

Sittemmin Tottenham on parantanut huomattavasti, kun Mauricio Pochettinon opit ovat alkaneet purra joukkueeseen. Arsenal taas pelaa varsin perinteisen kaavan mukaan: notkahdusta seuraa piristyminen, jonka jälkeen tulee taas uusi notkahdus.

Viime maaliskuussa White Hart Lanella Arsenal voitti 1-0, vaikka kadottikin otteen pelistä Tomas Rosickyn johtomaalin jälkeen.

ARSENALIN KESKIKENTTÄ

Arsenal Training Session : News Photo

Uudenvuodenpäivänä Arsenal oli syvissä vesissä, kun se hävisi Southamptonille 0-2. Sittemmin Gunners on voittanut kolme peräkkäistä liigapeliä maalierolla 10-0. Hyvän jakson aikana avainroolissa on ollut keskikentän keskustan kolmikko. Francis Coquelin on tuonut keskikentän pohjalle sellaista sisua ja aggressiivisuutta, jota Arsenalilta on puuttunut jo vuosia. Taitava Santi Cazorla ja väsymätön Aaron Ramsey ovat täydelliset partnerit Coquelinille.

Spurs on viime aikoina kierrättänyt keskikentän pelaajiaan. Pochettino joutuu päättämään, peluuttaako hän Cristian Erikseniä keskellä Coquelinia vastaan vai käyttääkö hän tanskalaista laidalla. Tottenhamin parhaan puolustavan keskikenttämiehen Bentalebin paluu on merkittävä etu Spursille, jos algerialainen vain on toipunut Afrikan mestaruuskisoista. Ainoa kysymysmerkki on, pelaako Bentalebin vieressä Ryan MasonPaulinhoMousa Dembele vai Benjamin Stambouli.

SPURSIN LAITAPAKIT

Arsenal v Tottenham Hotspur - Premier League : News Photo

Tottenham näyttää nostavan päätään, mutta laitapuolustajien paikat ovat sille selkeä heikkous.

Danny Rose on vahva nousemaan vasenta laitaa pitkin, mutta hän jättää myös tilaa taakseen. Oikea pakki Kyle Walker pelaa kehnoa kautta. Hän ei ole tehnyt tai syöttänyt maalia ja syöttää WhoScored.comin mukaan omille alle 80-prosenttisesti. Walker voittaa 2,6 kaksinkamppailua per ottelu ja katkoo 2,6 kertaa per peli, mutta hänet myös ohitetaan usein - 0,4 kertaa ottelussa.

Jos Sanchez pelaisi Arsenalin vasemmalla laidalla, kaksintaistelun voittajaa ei olisi tarvinnut veikata. Mesut Özilin nopeus ei sen sijaan välttämättä riitä iskemään Walkerin heikkouksiin.

KANE VS ARSENALIN PUOLUSTUS

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-CHELSEA : News Photo

Per Mertesacker on puolustaja, joka näyttää dominoivan ottelua miten tahtoo, kunnes joku haastaa hänet juoksemalla. Coquelinin avustamana Mertesackerin ja Laurent Koscielnyn yhteispeli on näyttänyt viime viikkoina vahvalta. Harry Kane on kuitenkin saanut parhaatkin puolustajat näyttämään huonoilta. Kane on mestari tulemaan palloa vastaan kärjen alapuolelle, kääntymään ja juoksemaan kohti puolustajia, vaikka hän ei olekaan mikään raketti nappulakengillä.

Arsenal pystyi tammikuun aikana pitämään David Silvan ja Sergio Agüeron kurissa. Tänään erityisen tärkeää on, että Kane ei pääse haastamaan Tykkimiesten puolustusta nopeudella. Koscielnyn on seurattava Kanea niin kauas kuin mahdollista, eikä Kanelle saa antaa tilaa kääntyä ja kiihdyttää vauhtiin.

YHTEENVETO

Arsenal on niin hyvässä vireessä ja hallinnut Pohjois-Lontoon derbyjä niin selvästi, että 2,25 vaikuttaa ensivilkaisulla hyvältä kertoimelta vierasvoitolle.

Tänään Arsenal joutunee kuitenkin Spursia vastaan kovemmille kuin viime kausina. Sanchezin poissaolo tekee lisäksi ison loven hyökkäyspeliin.

Kaikki ennusmerkit viittaavat tasaiseen otteluun, jolloin Tottenhamin voittokerroin 3,20 nousee houkuttelevaksi ideaksi. Paras ratkaisu on kuitenkin suhtautua otteluun tietyllä varovaisuudella ja lyödä aasialainen tasoitusveto Tottenham +0,25 kertoimella 1,90.

Lyö vetoa ottelusta täällä!