Tottenham-Manchester United 0-0: mitä opimme


Valioliigan parhaat maalivahdit kohtasivat

David De Gean kykyjä on hehkutettu vuolaasti viime viikkoina. White Hart Lanella espanjalainen selvisi vähemmällä kuin kollegansa, mutta samalla ottelu muistutti Tottenham-maalivahti Hugo Llorisin tasosta.

Unitedin dominoimalla avausjaksolla ranskalainen nollasi Robin van Persien ja Ashley Youngin huipputorjunnoilla. De Gean valinta kauden parhaaksi maalivahdiksi saattaa jo nyt olla selviö, mutta Lloris ei jää paljoa taakse.

Unitedin rotaatio on rauhoittunut

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-MAN UTD : News Photo

United peluutti samaa avauskokoonpanoa toista kertaa peräkkäin ensimmäisen kerran sitten marraskuun 2012 ja Sir Alex Fergusonin valtakauden. Välissä oli 85 ottelua, joihin avauskokoonpano muuttui joka kerta.

Onko kyseessä merkki siitä, että Louis van Gaal on löytänyt ihanneavauksensa? Vai siitä, ettei hän pidä penkille jääneistä vaihtoehdoista? Niin tai näin, Chelsea on osoittanut tällä kaudella, että rotaatio ei aina ole hyvästä. Jatkuvuus ratkaisee.

Radamel Falcaolla on edelleen vaikeuksia

Samalla avauskokoonpanolla jatkaminen merkitsi myös sitä, että Radamel Falcao oli avauksessa toista kertaa kolmen päivän sisään. Kyseessä on siis sama mies, jota van Gaal taannoin kutsui 20 minuutin pelaajaksi.

Silloinen kritiikki oli ankaraa, mutta kieltämättä kolumbialainen ei ollut sunnuntaina lähelläkään parastaan. Hän ei pelannut kunnolla yhteen muiden hyökkäyspään pelaajien kanssa. Se Falcao, jonka jalkapallofanit parhaiten tuntevat, jäi näkemättä.

Olisi yllätys, jos Falcao olisi avauksessa uudenvuodenpäivänä Stokea vastaan.

Tasapeli sopii paremmin Tottenhamille

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-MAN UTD : News Photo

Tasapeli piti Tottenhamin noususuhdanteessa. Yhteen pisteeseen jääminen voi jopa harmittaa Spursia, sillä kotijoukkue oli ottelun lopussa paljon parempi kuin United.

Seuraavaksi Spurs kohtaa kotonaan Chelsean, mutta muuten joukkueen tammikuun ohjelma ei ole pahimmasta päästä. Tämä tulos vähintäänkin pitää yllä vaikutelmaa siitä, että Mauricio Pochettinon tuomat uudistukset toimivat. Se on White Hart Lanella tällä hetkellä kaikkein tärkeintä.

Tulos ei ole Unitedillekaan katastrofi

United aloitti ottelun paljon isäntiä paremmin, ja voitotta jääminen ärsyttää varmasti. Punapaidat olisivat voineet johtaa jo tauolla 2-0.

Tasapeli on kuitenkin Unitedille mukiinmenevä tulos, ja ainakin mestaruusspekulaatiot vaimenevat hetkeksi. Paikka neljän joukossa on edelleen otettavissa, ja sehän oli joukkueen tavoite alusta alkaen.