Tottenham-Manchester United: taktinen ennakko


KOKOONPANOT

Kokoonpanojen ennakointi voi muutenkin olla hullun hommaa, mutta etenkin joulun aikoihin nähdään lepuutuksia. Varmaksi tiedetään ainakin se, että Tottenhamilla on käytettävissään koko joukkue Emmanuel Adebayoria ja Eric Dieriä lukuunottamatta. Manchester Unitedilta puuttuvat loukkaantumisten takia Angel Di MariaDaley Blind ja Marcos RojoAdnan Januzaj ja Marouane Fellaini ovat puolestaan sairaina sivussa.

VIIME KAUDELLA

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-MAN UTD : News Photo

Viime kaudella Tottenham meni kotonaan kahdesti johtoon Unitedia vastaan. 60-prosenttisesti palloa hallinnut United tuli kuitenkin Wayne Rooneyn osumilla tasoihin. Jälkimmäisen Rooney iski rangaistuspotkusta.

On mielenkiintoista, että siinä ottelussa pelanneista vain harvat nähdään tänään kentällä. On täysin mahdollista, että kyseisen ottelun avauksesta vain Hugo LlorisJan Vertonghen ja Nacer Chadli ovat tänäänkin Spursin avauksessa. United peluuttaa todennäköisesti White Hart Lanen ottelun avauksesta vain David De GeaaAntonio Valenciaa ja Rooneyta.

Old Traffordilta Tottenham haki viime kaudella 2-1-voiton. Joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet niin paljon, että suuria johtopäätöksiä ei voi vetää.

UNITEDIN RYHMITYS

Louis Van Gaal näyttää asettuneen 3-4-1-2-ryhmityksen kannalle. Se on kuitenkin vain yksi osa tarinaa. Newcastlea vastaan keskikentällä pelasivat Michael Carrick ja Rooney. Juan Mata operoi puolestaan kärkipelaajien, eli Radamel Falcaon ja Robin van Persien takana. Kokoonpanon hyökkäysvoittoisuus oli ymmärrettävää, sillä vastassa oli huono vierasjoukkue.

Darren Fletcher korvasi Carrickin tunnin pelin jälkeen, kun United johti 3-0, joten kenties Van Gaal halusi lepuuttaa Carrickia Spurs-ottelua varten. Toinen vaihtoehto oli, että manageri halusi Fletcherille peliaikaa. Keskikentälle tarvittiin energiaa, kun Marouane Fellaini ja Ander Herrera olivat sivussa.

Myös Falcaota lepuutettiin sunnuntaita varten, sillä James Wilson korvasi hänet 65. minuutilla. Voi tosin myös olla, että Falcao on vain 65 minuutin kunnossa. Sunnuntaina ajatuksena saattaa olla, että Wilson aloittaa ja häiritsee nopeudellaan Spursin keskuspuolustusta, joka on altis nopeille pelaajille. Parasta kauttaan pitkään aikaan pelaava Rooney aloittanee keskikentällä. Syyksi riittää se, että Unitedilla ei ole muita yhtä hyviä kaksinkamppailupelaajia. Spursin teknisiä keskikenttämiehiä vastaan palloja on pystyttävä voittamaan.

FILOSOFIAT

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-BURNLEY : News Photo

Sekä Van Gaalin että Mauricio Pochettinon alkukausi on kulunut uutta filosofiaa sisäänajaessa. Van Gaalin työtä on sotkenut Unitedin hurja loukkaantumissuma. Red Devils on kuitenkin voittanut kahdeksasta viime ottelustaan seitsemän ja näyttänyt merkkejä siitä, että oma pelityyli on löytymässä. Hollantilainen ei tosin vielä ole tyytyväinen Unitedin pallonhallintakykyyn.

Spurs on myös päässyt iskuun kaikessa hiljaisuudessa. Se on voittanut kolme edellistä otteluaan 2-1 ja pelannut itsensä myös Liigacupin välieriin. Pohjoislontoolaisten prässistä on tullut yhtenäisempää. Southampton osoitti, miten kokematon United-puolustaja Paddy McNair haparoi paineen alla. Nuorukainen vaihdettiin ottelussa pois jo ennen taukoa. Jos McNair on sunnuntaina avauksessa, Tottenham ottaa varmasti hänet tähtäimeensä. United saattaa joutua pudottamaan Carrickin puolustuslinjaan.

WHITE HART LANE

Tottenhamilla on kasassa 30 pistettä, joista 17 on peräisin vieraskentiltä (joskin joukkue on pelannut kaksi ottelua enemmän vieraissa kuin kotona). Kuten Adebayor vähemmän diplomaattisesti totesi, Spurs ei nauti kotona pelaamisesta. Pochettino pisti kotivaikeudet yleisön sijaan kentän koon piikkiin. Takana on kuitenkin kolme voittoa ja vastassa on United, joten todennäköisesti tänään valkopaidoilla on White Hart Lanen täysi tuki takanaan. Nopeaa vastaiskupeliä suosiva United saattaa lisäksi kärsiä pienestä kentästä.

YHTEENVETO

Tottenham Hotspur v Burnley - Premier League : News Photo

United on tällä hetkellä todella kummallinen joukkue. Sen hyvä tuloskunto perustuu lähinnä loistavaan maalivahtipeliin ja viimeistelyyn, sillä joukkuepeli ei todellisuudessa ole huipputasoa. United on selvästi menossa oikeaan suuntaan, mutta Spurs vaikuttaa nykykunnossaan luotettavammalta (jos Tottenhamia voi ikinä kutsua luotettavaksi). Kotivoiton kerroin 3,20 on hyvä, varovaisempi pelaaja iskee Tottenhamille 0,25 maalin aasialaisen tasoituksen (1,93).

Lyö vetoa ottelusta täällä!