Uudestisyntynyt City menestyy Pellegrinin alaisuudessa


Jalkapalloilijan ammatti on äärimmäisen oikukas ja vaikeasti ennustettavissa, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö pelaajat pelkäisi tuntematonta. Stressi voi kohota huippulukemiin aina, kun seuraan tulee uusi manageri tai edellinen luotsi lähtee.

Tässä suhteessa ei ole mitään väliä, oletko divarijyrä vai Valioliiga-tähti. Jos olet tyytyväinen ja nautit yhteistyöstä tietyn valmentajan kanssa (ja tiedät tunteen olevan molemminpuolinen), on pelottavaa tuntea, kun se tunne viedään kertaheitolla.

Koin tämän, kun pelasin Arsenalissa Bruce Riochin alaisuudessa. Hän arvosti minua ja minä tiesin sen. Itseluottamukseni oli nousukiidossa, sillä olin lähes joka viikonloppu edustusjoukkueen mukana. Olo ei olisi voinut olla parempi.

Arsene Wengerin tultua seuraan kaikki alkoi alusta reservijoukkueen kanssa. Samalla tuli perhosia vatsaan. Yhtäkkiä pelasin työpaikastani, ja se hermostutti. Olen varma, etten ollut ainoa. Joka kausi tuhannet pelaajat kokevat samoja tunteita, kun seuran peräsimeen tulee uusi mies.

On toki totta, että koirankopissa olevat pelaajat saavat optimismin puuskan ja toivovat parannusta tilanteeseensa, kun uusi valmentaja ilmestyy pukukoppiin. Ne toiveet kuitenkaan harvoin toteutuvat. Usein hieman huolestuttava tilanne muuttuu kymmenen kertaa pahemmaksi uuden valmentajan alaisuudessa. Koin tämän omakohtaisesti, kun Alan Little korvasi Alvin Martinin Southend Unitedissa.

Uusi manageri haluaa tuoda seuraan omat pelaajansa. Tämä pätee joka valmentajaan. Jos et siis halua siirtyä, valmentajanvaihdos on usein huono uutinen.

Kaikesta tästä huolimatta uskon, että tänä kesänä Manchester Cityn miehistössä tunnelmat ovat täysin päinvastaiset. Roberto Mancinin lähtö on buusti eikä huolenaihe.

Muutama pelaaja saa tietysti lähteä, kunhan Manuel Pellegrini vetää vihdoin nimensä sopimuspaperiin. Gareth Barryn, Samir Nasrin tai Edin Dzekon kaltaisille pelaajille se ei kuitenkaan ole suuri murhe. Heillä ei ole pikkurahasta puutetta, ja kolmikko saa mahdollisuuden olla iso kala pienemmässä lammessa. Lähtö Etihad Stadiumilta on todennäköisesti näille miehille paras vaihtoehto.

Jotakuinkin kaikki muut pelaajat ovat tahdostaan riippumatta jumissa Cityssä, kiitos mielettömien palkkojen, joihin muilla ei ole varaa. Tuntuu kuitenkin siltä, että Mancinin lähtö on pelaajille niin suuri ilouutinen, ettei ole mitään väliä, tuleeko tilalle Pellegrini vai Posh Spice. Pukukoppi odottaa joka tapauksessa innoissaan uuden aikakauden alkua.

Mestarien liigan epäonnistumisten ohella Mancinin kohtalokkain virhe oli liian monien pelaajien suututtaminen. Jos hän ei kiukutellut sinulle, hän rupesi hankalaksi yhdelle parhaista kavereistasi.

Tällaisilla asioilla ei ole mitään väliä, jos seura voittaa pokaaleja ja pelaajat kehittyvät. Kun peli ei suju, yksi tyytymätön futari voi kuitenkin rikkoa harmoniaa pikatahtia.

Mancinilla oli useita tyytymättömiä futareita riveissään. Lopulta näyttää siltä, että joukkue oli aidosti iloinen italialaisen lähtiessä.

Pellegrini on menestynyt valmentajana erinomaisesti. Entisten pelaajiensa mukaan hänen kanssaan on myös miellyttävää tehdä töitä.

Fernardinhon hankinta (varsin suurella 30 miljoonan punnan siirtosummalla) tuo keskikentälle lisää eloa. Jesus Navasista City saa puolestaan laiturin, johon voi aina luottaa tarpeen vaatiessa.

Pelaajakaupat eivät jää tähän, mutta Pellegrinin joukkueen runko on kasassa.

Kun uusi valmentaja tulee seuraan, pelaajat seuraavat yleensä hermostuneina managerin toimia siirtomarkkinoilla. Uskon, että tänä kesänä Cityssä tilanne on toinen.

Pellegrini saa haltuunsa joukon pelaajia, jotka ovat innoissaan eivätkä huolestuneita hänen saapumisestaan seuraan.

Viime kaudella City ei nauttinut jalkapallosta, mikä näkyi peliesityksissä.

Nyt uskon, että City tekee ainakin kymmenen prosentin parannuksen tulevalla kaudella, vaikka yhtäkään ottelua saati harjoitusta ei ole viety läpi. Pelaajat saivat Mancinin helpottavasta lähdöstä uutta energiaa.

Mestaruustaistosta tulee todella tiukka. Pelkästään tämä moraalin nousu tekee Citystä minun papereissani ykkössuosikin. Unibet tarjoaakin Cityn mestaruudesta kertoimen 3,35. Se voi osoittautua varsin mukavaksi pelikohteeksi.